Hdp Binalarındaki Saldırılar Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Hdp Binalarındaki Saldırılar Protesto Edildi

Hdp Binalarındaki Saldırılar Protesto Edildi

Adana’da, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Seyhan İlçe Başkanlığı ve Mersin İl Başkanlığı binasına düzenlenen eş zamanlı saldırılar protesto edildi.

19.05.2015 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Seyhan İlçe Başkanlığı ve Mersin İl Başkanlığı binasına düzenlenen eş zamanlı saldırılar protesto edildi.

Dün patlamanın meydana geldiği HDP Seyhan İlçe Başkanlığı önünde yapılan protesto eylemine çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri de destek verdi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Adayı Meral Danış Beştaş, burada yaptığı basın açıklamasında, dün gerçekleştirilen saldırının ilk olmadığını ama son olmasını dilediklerini söyledi. Seçim süreci başladığından beri ilk günden bu yana 'Karşımızdaki güçler hiçbir sınır tanımıyor ama biz tek başımıza yanımızdaki halklarla dostlarımızla seçmenlerimizle bu seçimi galibi olacağız' dediklerini ifade eden Beştaş, "Hala o noktada duruyoruz. Bu nedenle sahte sözlere sahte gözyaşlarına sahte kınamalara ihtiyacımız yok. Bunun hesabını 7 Haziran'da göreceğiz. Cevabımızı sandıkta vereceğiz" dedi.

Seçim çalışmalarını bıraktıkları yerden bombalı saldırıya rağmen devam ettireceklerini söyleyen Beştaş, şöyle devam etti:

"Çünkü onların amacı Diyadin'de de eş genel başkanımızın evine polis gönderdiklerinde onlarca seçim büromuza saldırı yaparken de arkadaşlarımızı gözaltına alırken de tek amaçları vardı HDP'nin, gidişatını durdurmak, yükselişini durdurmaktı. Ama biz dün olduğu gibi bugünde ve 7 Haziran'da sonuçlar kesinleşinceye kadar ve sonra da barış irademizi halkların kardeşliğini halkların birlikteliğini haykırmaya devam edeceğiz. Tek tesellimiz hiçbir arkadaşımızın can kaybı olmaması onlar amacına ulaşamadılar. Ama bizim buna vereceğimiz cevap artık çalışmalarımızı ikiye, üçe katlayarak gerçekten seçim güvenliğini ortadan kaldıranlara cevap vermektir."

Beştaş, olayı hala ortaya çıkaramadıkları için Vali, İçişleri Bakanı ve Emniyet Müdürünün derhal istifa etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, HDP Adana 1. sıra Milletvekili Adayı Rıdvan Turan da saldırıya kınayan konuşmalar yaptı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hdp Binalarındaki Saldırılar Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement