Hdp'den Erdoğan ve Davutoğlu Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika
Politika

Hdp'den Erdoğan ve Davutoğlu Hakkında Suç Duyurusu

HDP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu hakkında, yargı bağımsızlığını etkiledikleri ve yargıyı yönlendirdikleri gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu.

31.07.2015 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu hakkında, yargı bağımsızlığını etkiledikleri ve yargıyı yönlendirdikleri gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu.

HDP'den yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu hakkında, parti ve Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş adına Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, parti ve Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ adına da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu hakkındaki suç duyuruları "adli mercilere yönelik yargı görevini etkileme suçunu gerçekleştirmiş olması nedeniyle ceza kanunlarının mecburiliği ilkesi çerçevesinde yasal soruşturmanın başlatılarak kamu davası açılması" talebiyle yapıldı.

Suç duyurularında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun son dönemde yaptığı açıklamalarla "yargıya tüm kamuoyu önünde talimat verdiği" savunuldu.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun sözlerinin ardından adli merciler kanalı ile yoğun bir şekilde siyasi operasyonlar yapıldığı" öne sürülen suç duyurularında, Erdoğan ve Davutoğlu'nun HDP Eş Genel Başkanları başta olmak üzere HDP milletvekillerine ve parti yöneticilerine yönelik söylemlerinin bizzat yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını etkiler mahiyette olduğu ileri sürüldü.

Suç duyurularında şunlar kaydedildi:

"Tüm bu gelişen olaylar aynı zamanda Cumhurbaşkanının tarafsızlığının da ihlalini teşkil etmektedir. Seçim süreci başta olmak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarafsız duruşunu sergilemekten uzak, adeta siyasi bir parti başkanı olarak yapmış olduğu her açıklama ve beyanat, açıklanan ve resen gözetilecek nedenlerden de anlaşılacağı üzere yargıya açık talimat niteliği taşımaktadır. Kaldı ki gerek Cumhurbaşkanı gerek ise Başbakan, kameralar önünde verdikleri demeçlerle bu durumu açık ve net bir şekilde beyan etmişlerdir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin demokratik bir hukuk devleti olması ve yargı bağımsızlığının ve tarafsızlığının Anayasal ve yasal normlarla teminat altına alındığı düzenlemelere aykırılık teşkil eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun, özetlenen nedenlerle gerek Anayasaya gerek ise Türk Ceza Kanunu'nun 277. maddesine aykırılık teşkil eden eylemlerinden ötürü kamu davası açılarak cezalandırılmasını, her iki müvekkil vekaleten arz ve talep ederiz. Sunulan nedenler ve resen tespit edilecek hususlar karşısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu hakkında kamu davası açılmasına ve cezalandırılmasının sağlanmasına karar verilmesini saygıyla talep ederim."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp'den Erdoğan ve Davutoğlu Hakkında Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • adam gibi adam: Kimi kime şikayet ediyosun! dağdakilerin gucu yetmedi heralde 0 0 Yanıtla

Advertisement