Hdp'den Nusaybin Eylemi - Son Dakika
Güncel

Hdp'den Nusaybin Eylemi

Hdp\'den Nusaybin Eylemi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde son günlerde yapılan oparasyonlarda sivillerin öldüğünü öne süren HDP üyesi bir grup, Gazi Cemevi önünde protesto eylemi yaptı.

29.05.2016 20:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Nusaybin ilçesinde son günlerde yapılan oparasyonlarda sivillerin öldüğünü öne süren HDP üyesi bir grup, Gazi Cemevi önünde protesto eylemi yaptı.

Ellerinde 'Nusaybin katlediliyor, sessiz kalma', 'Cizre'nin çığlığına Nusaybin son verdi', 'Katliama sessiz kalmak suça ortak olmaktır' yazılı dövizler taşıyan grup, Nusaybin'de ölenler için saygı duruşunda bulundu. Ardından, grup adına HDP Sultangazi İlçe Yöneticisi Makbule Karabulut basın açıklamasını okudu.

Karabulut, "Şu anda Nusaybin'de bir sivil katliamı yaşanıyor. Bütün dünyanın gözünün önünde sivil, korumasız ve çocuk ile yaşlılardan oluşan çok sayıda insanımıza yapılan bir katliamla karşı karşıya kalmış durumdayız. Askeri çevrelerin çatışma bölgesinde sivil yok söylemlerine rağmen mahallelerde sivillerin olduğu bizzat Belediye Eşbaşkanı olmak üzere diğer yetkililer tarafından dile getirilmektedir. Nusaybin'de yaşananlar bizi yeni bir Cizre katliamıyla karşı karşıya bırakmaktadır. Nusaybin'de şu saatlerde yaşananlar karşısında gerekli önlemler alınmadığı takdirde yüzlerce sivilin yaşamını yitirmesi maalesef an meselesi olacaktır" dedi.

Açıklamanın ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp'den Nusaybin Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement