Hdp'den Tanıtım Toplantısı - Son Dakika
Politika

Hdp'den Tanıtım Toplantısı

Hdp\'den Tanıtım Toplantısı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Özdal Üçer, Türkiye metropollerinde iyi bir çalışmayla barajı aşmanın mümkün olduğunu belirterek, “Özgür bir Kürdistan ve demokratik Türkiye için çalışarak başarılı olacağız” dedi.

08.12.2014 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Özdal Üçer, Türkiye metropollerinde iyi bir çalışmayla barajı aşmanın mümkün olduğunu belirterek, "Özgür bir Kürdistan ve demokratik Türkiye için çalışarak başarılı olacağız" dedi.

HDP Van İl Başkanlığı, ilçe kongrelerinin ardından seçilen eş başkanlarını bir restoranda düzenlenen kahvaltıda basına tanıttı. Yapılan tanıtımın ardından konuşan HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, temel ilkeler doğrultusunda çalışarak başarılı olacaklarını söyledi. Türkiye metropollerinde iyi bir çalışmayla barajı aşmanın mümkün olduğunu kaydeden Üçer, özgür bir Kürdistan ve demokratik Türkiye için çalışarak başarılı olacaklarını belirtti. Konuşmasında basın özgürlüğüne ilişkin görüşlerini de dile getiren Üçer, "Biz, sadece basının objektif olmasını bekliyoruz. Dile, üsluba dikkat edilmelidir. Basın yoluyla hakaret, en büyük hakarettir. Biz eleştiriye her zaman açığız. Ancak bazen yaptıklarımızın ve söylediklerimizin farklı lanse edilmesini eleştiriyoruz. Bazı köşe yazarları bize pervasız bir biçimde saldırıyor. Bizim tavrımız bunadır. Basın camiasında çok değerli basın emekçileri var, ama onların patronları da var. Astı astarı olmayan iddialarla köşe yazıları yazılıyor, haberler yapılıyor. Özellikle basın emekçileri sansüre mutlaka tepki koymalıdır. Aslı astarı olmayan iddialar toplumda mağduriyetlere yol açıyor. Biz basının özgür olması için elimizden geleni yapacağız. Ama basın camiasının da bizim eleştirilerimize açık olması lazım" dedi.

HDP Parti Meclis Üyesi Mustafa Avcı ise, özgür ve eşit bir yaşam kurmak için mücadele ettiklerini ifade etti. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) sistemin partileri olduğunu söyleyen Avcı, "Toplumun ömür boyu onlara teslim edilmesini hiçbir vicdan kabul etmez. İşte bu noktada tek alternatif HDP'dir. Bunlardan toplumu mutlaka kurtarmalıyız. HDP'yi kavramak; demokrasiyi ve Kürt sorununu çözmek demektir. Hepimizin yükü ağır. 1993'ten beri hep deniyoruz, Kürt sorunu sadece Kürtlerle çözülecek bir sorun değil. Bugün itibariyle büyük bir umut taşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş'ın aldığı oy oranının kendileri için büyük moral olduğunu dile getiren Avcı, "Bu, umudumuzu daha da büyütüyor. Şimdi ilçe kongrelerimizi gerçekleştirdik ve il kongremizle bunu taçlandıracağız. Dünden itibaren başvuruları almaya başladık. 25 Aralık'ta başvurularımız sona erecek. 3 Ocak'ta da il kongremizi yapacağız. Başvurusu olmayan hiçbir arkadaşımızı değerlendirmeyeceğiz. Biz sadece önerilerle hareket etmeyeceğiz" diye konuştu.

HDP Van İl Başkanı Harun Okay da, Kürt siyasi hareketinde siyaset yapmanın ateşten bir gömlek olduğunu vurguladı. HEP'ten bu yana çok ağır bedel ödediklerini ifade eden Okay, "Biz bu halkla birlikte güleceğiz, ağlayacağız. Biz, bu halk için görevdeyiz ve onlara layık olmak zorundayız" şeklinde konuştu.

Toplantı, basın mensuplarının sorunlarını dile getirmesiyle son buldu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hdp'den Tanıtım Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement