Hdp'den, Yemen'deki Çatışmalara İlişkin Genel Görüşme Önergesi - Son Dakika
Politika

Hdp'den, Yemen'deki Çatışmalara İlişkin Genel Görüşme Önergesi

HDP, Yemen'de süren çatışmalarla ilgili ortaya çıkan yeni gelişmeler ve AK Parti iktidarının bu konuda aldığı pozisyonun ele alınması için Genel Görüşme açılmasını istedi.

26.03.2015 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP, Yemen'de süren çatışmalarla ilgili ortaya çıkan yeni gelişmeler ve AK Parti iktidarının bu konuda aldığı pozisyonun ele alınması için Genel Görüşme açılmasını istedi.

Grup Başkanvekili İdris Baluken ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan önergenin gerekçesinde, Dışişleri Bakanlığı'ndan, Yemen'deki askeri harekatın desteklendiği yönünde açıklama yapıldığı belirtildi.

Gerekçede, "Bizler Halkların Demokratik Partisi olarak, devletler ve çıkar gruplarının iktidar savaşlarının halklara ölüm ve acı getirmesinin önüne geçilmesini, farklı etnik ve inanç kimliklerine sahip halkların demokratik birliğinden taraf olunmasını ve Türkiye Cumhuriyeti'nin de bu yönlü politikalar izlemesi gerekliliğini belirtiyoruz. Buna karşın AKP iktidarı bir süredir sürdürdüğü mezhep merkezli politikalara son vermesi gerekirken, koalisyona destek veren tavrı ile Türkiye Cumhuriyeti'ni adım adım gelen mezhep merkezli çatışmaların içerisine sokmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Gerekçede, hem Yemen ile derinleşen krizin hem de AK Parti iktidarının bu krizde yanlış konum almasının, TBMM'de Genel Görüşme açılarak ele alınması gerektiğini kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp'den, Yemen'deki Çatışmalara İlişkin Genel Görüşme Önergesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement