Hdp Eş Başkanı Yüksekdağ Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Hdp Eş Başkanı Yüksekdağ Açıklaması

Hdp Eş Başkanı Yüksekdağ Açıklaması

"Bizim barajı aşıp aşamayacağımız konusunda sorunumuz yok ama diğer partilerin barajı aşmamızla ilgili ciddi sorunları var"

25.01.2015 22:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, 7 Haziran'daki genel seçimlere ilişkin, "Bizim barajı aşıp aşamayacağımız konusunda sorunumuz yok ama diğer partilerin barajı aşmamızla ilgili ciddi sorunları var" dedi.

Almanya'nın Hamburg kentinde, Hamburg ve Çevresi Alevi Kültür Evinin (HAK-EVİ) düzenlediği dayanışma gecesine katılan Figen Yüksekdağ, 7 Haziran'daki genel seçimlere parti olarak girme kararı aldıklarını yineleyerek, "Bu kararı aldığımız günden bu yana Türkiye'deki diğer partilerin telaşlarından geçilmiyor. Bu zamana kadar düzenin statükosuna demir atmış bütün partiler HDP'nin, parti olarak seçime girmesinin karşısındalar. AK Parti, HDP'nin gizli hesaplarla seçime girdiğini, CHP ile işbirliği yaptığı iddiasıyla üzerimize geliyor. CHP de AK Parti ile anlaşma yaptığımız için parti olarak seçime girdiğimizi söylüyor" diye konuştu.

HDP'nin neden parti olarak seçime girdiğinin diğer partiler tarafından anlaşılamadığını söyleyen Yüksekdağ, şunları söyledi:

"Parti olarak seçimlere girme ve seçim barajını aşma kararlığımızı hiçbirinin kafası almıyor ve bunları görünce ne kadar doğru karar verdiğimizi anlıyoruz. İki cepheden de parti olarak seçime girmemize karşı böyle birlik oluşturuyorlarsa demek ki tek farklı olan partimizmiş ve diğer partilerin birbirinden farkı yokmuş."

Halklarının oluşturduğu demokratik yapılanmayı gerçek bir güç odağına dönüştüreceklerini söyleyen Yüksekdağ, "Bunun için seçimlere giriyoruz ve barajı aşacağımız konusunda kendimize güvenimiz tamdır. Bizim barajı aşıp aşamayacağımız konusunda sorunumuz yok ama diğer partilerin barajı aşmamızla ilgili ciddi sorunları var. Zira HDP barajı aşıp daha güçlü şekilde meclise girdiğinde onların tüm hesapları altüst olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Yüksekdağ, siyasi mücadelelerinin sadece Türkiye'de olmadığını, mücadeleyi Avrupa'da da sürdürdüklerinin altını çizdi.

Dayanışma gecesine Türkiye'den Pir Sultan Abdal Dernekleri Genel Başkanı Müslüm Doğan, NAV-Dem Başkanı Yüksel Koç, Sol Parti Hamburg Eyalet Milletvekili Cansu Özdemir, Hamburg Demokratik Toplum Merkezi Başkanı Mithat Kaya ve 15 Şubat eyalet seçimlerinde Sol Parti'den aday olan Martin Dolzer de katıldı. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hdp Eş Başkanı Yüksekdağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement