Demirtaş: Çözüm Süreci Çok Başarılı Gidiyor Diyemeyiz - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: Çözüm Süreci Çok Başarılı Gidiyor Diyemeyiz

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş: "Çözüm süreci için ciddi bir krizden söz edemeyiz ama sürecin gerçekten de başarıya gittiğine dair önemli gelişmeler var da diyemeyiz" dedi.

06.02.2015 11:36  Güncelleme: 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, çözüm süreciyle ilgili "Çok ciddi bir krizden söz edemeyiz ama sürecin gerçekten de başarıya doğru gittiğine dair önemli gelişmeler var da diyemeyiz. Önümüzdeki günlerde yapılacak açıklama çok büyük gelişmelere yol açacak gibi kimse beklentinin içine girmesin, rutin devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Demirtaş, TBMM'deki makam odasında Tunceli barosu üyesi bir grup avukatı kabul etti. Tunceli Baro Başkanı Uğur Yeşiltepe'nin hem mesleki faaliyetleri hem de insan hakları ve özgürlükleri mücadelesi nedeniyle haksız bir cezayla karşılaştığını savunan Demirtaş, bunun, iç güvenlik paketinin tartışıldığı bu dönemde tehlikeyi ne kadar artırabileceğini gösterdiğini belirtti. Avukatlar da Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunacaklarını söylediler.

"TÜRKİYE'DE HİÇ KİMSE AÇISINDAN YARGI GÜVENCESİ YOK"

"İç Güvenlik Paketi"yle ilgili bir soru üzerine Demirtaş, Türkiye'de hiç kimse açısından yargı güvencesinin olmadığını, bu kadar sıkıntılı yargı pratiği varken bunu daha da güçlendirecek paketin hazırlanmasına bütün muhalefetin karşı çıkması gerektiğini dile getirdi.

"CHP ÇAĞRILARINA OLUMLU YAKLAŞTI"

CHP'nin, çağrılarına olumlu yaklaştığını, birlikte bu yasanın parlamentodan çıkmaması için gayret göstereceklerini bildiren Demirtaş, "Sonsuza kadar bu yasanın ertelenmesinde fayda var" dedi.

"PARLAMENTOYU KİLİTLEMEYİ HÜKÜMET GÖZE ALMAMIŞ OLABİLİR"

Bir gazetecinin " İmralı'da pazarlık sonucu ertelendiği söyleniyor" ifadesi üzerine Demirtaş, "Hayır, onunla bağlantılı değil. Orada gündeme gelmemiştir. Hükümet getirisini götürüsünü değerlendirdi. Haftalarca, aylarca parlamentoyu kilitlemeyi hükümet göze almamış olabilir. Kamuoyu tepkisi de rol almış olabilir. Kamuoyunun bu örgütlü duruşunun devam etmesi durumunda bu yasa tümden gündemden çıkarılabilir" dedi.

"BANK ASYA KONUSUNDA DÜRÜST DAVRANLAMARI DAHA DOĞRU OLUR"

Bank Asya yönetiminin TMSF'ye devredilmesiyle ilgili bir başka soru üzerine Demirtaş, hükümetin kararın siyasi olmadığını söylediğini anımsatarak, "Ancak bu konuda dürüst davranmaları, niyetlerini, planlarını açıklamaları daha doğru olur. Ortada ciddi bir suç, deliller varsa, bunları hem kamuoyuyla hem savcılarla paylaşmaları lazım. Siyasi olmadığını söylemek kamuoyunu aldatmaya çalışmaktır" dedi.

"YARGIYI BU HALE GETİRENLERDEN BİRİ DE CEMAATİN KENDİSİDİR"

Mutlaka ortada kanun dışı işler olmuş olabilir ama bunun halk ve yargı tarafından soruşturulması lazım. Yargı yolsuzlukların, rüşvetin hesabını sorma konusunda bu kadar isteksizken sıradan vatandaşların peşine düşme konusunda çok istekli davranıyor. Yargının siyasallaşmasının mağduriyetini yaşarken mağdurlar arasında bir dayanışma olmaması ilginç. Burada cemaat kendine 'ben bu sistemin bu hale gelmesinde ne kadar pay sahibiyim?' sorusunu kendisine sorması lazım. Çünkü yargıyı bu hale getirenlerden biri de cemaatin bizatihi kendisidir.

"AKP KOMPLO İŞLERİNİ BECEREMİYOR"

Bu tür siyasi operasyonlar yaparken daha iyi hukukçularla çalışsınlar. Yanlış maddeler üzerinden yanlış operasyonlar yapıyorlar. Düzeltmek sonradan zor oluyor. Bunun hukuki operasyon olmayacağını herkes biliyordu ama kılıfına uydurmayı da beceremediler. Aslında kılıfına uydurma işlemini cemaat iyi yapıyordu. Cemaatle ortaklık bozulunca AKP beceremiyor bu komplo işlerini, eline yüzüne bulaştırıyor."

"NEYİNE GÜVENEREK BUNLARI SÖYLÜYOR"

Şeffaflık Paketi'nin ertelendiğine ilişkin haberlerin anımsatılması üzerine Demirtaş, "Sayın Davutoğlu, Cumhurbaşkanı'na sormadan bu tür açıklamalar yapmasa iyi olur. 'Şu yasayı çıkaracağız bu yasayı çıkaracağız' diyerek neyine güvenerek bunları söylüyor? Kendini arada sırada Başbakan hissetmek için böyle konuşuyor olabilir ama Cumhurbaşkanı ne diyorsa o oluyor sonuçta" dedi.

Demirtaş, solda birlik arayışı platformu kendileriyle temas kurup kurmadığına ilişkin biri soru üzerine, "CHP ve DSP'nin solda birlik arayışı çok ilginç. Sol bu tarafta onlar başka yerde birlik arıyorlar" ifadesini kullandı.

"İki sağa kaymış iki parti bir araya gelip solda nasıl birliği sağlayacaklar?" diye soran Demirtaş, "CHP ve DSP'nin toplamından solda birlik değil bir tane sol çıkmaz. Biz HDP olarak bütün sol hareketlerle, toplumda karşılığı olan güçlerle görüştük ve ikinci tur görüşmelerimizi yapıp kararlarımızı vereceğiz. Bu konuda CHP ve DSP'nin görüşme talebi yok olmasına gerek de yok. İsminde sol ve halk olan ama içinde ne sol ne de halk olan partilerle bizim ne birlik arayışımız ne de mücadele ortaklığımız olur ne de zannedersem onların böyle bir niyeti var" diye konuştu.

Zafer Çağlayan'ın aday olmayacağını açıkladığının anımsatılmasına Demirtaş, "Kendi takdiri. Zannediyorum kitleler büyük üzüntüyle karşılamayacaktır" karşılığını verdi.

"KONSENSÜSE VARILMASI İÇİN UĞRAŞILIYOR"

İmralı heyetinden açıklama gelmemesine ilişkin bir soru üzerine Demirtaş, bir iki gün içinde heyetin hükümetle görüşme gerçekleştirdikten sonra açıklama yapılacağını söyledi. Demirtaş, "Ortak bir konsensüse varılması için uğraşılıyor. İmralı'da yapılan görüşmelerle ilgili hükümetin yaklaşımı nedir, bütün bunlar duyulmadan hükümetin yaklaşımı bilinmeden yapılacak açıklamalar tek taraflı ve eksik kalıyor. Çok ciddi bir krizden söz edemeyiz ama sürecin gerçekten de başarıya doğru gittiğine dair önemli gelişmeler var da diyemeyiz. Önümüzdeki günlerde yapılacak açıklama çok büyük gelişmelere yol açacak gibi kimse beklentinin içine girmesin. Rutin devam ediyor. Olağanüstü bir çağrı olağanüstü bir gelişme olmayacak" dedi.

HDP'nin parti olarak seçime girme kararının çok önceden alınmış bir karar olduğunu belirten Demirtaş, AKP ve CHP dışında herkesin bu karardan memnuniyet duyduğunu kaydetti.

Demirtaş: Çözüm Süreci Çok Başarılı Gidiyor Diyemeyiz
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demirtaş: Çözüm Süreci Çok Başarılı Gidiyor Diyemeyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (34)

  • zinar: Silhoooooooooo hayaller urununde yaşiyon gec bu ağizlarii sen.yalanci köpek 10 25 Yanıtla
  • Zazalar'ın Kral'ı : Ya bu bizim Zazalar'ın kafaları çok sert derlerde inanmazdım, kürdçe diye dil yok, kürdçenin lehçeleride ,,kırmanci,zazaki , Sorani,ve gorani cedir, bunları bilmek için dil bilimcisi olmaya gerek yok,biraz gözünüzü açın AK KOYUN olmayın,kürdler Arasında bölücülük yapmayın YAŞASIN HDP...!! 17 11 Yanıtla
  • ferdi: Silhonun hayelleri suya duşçek 8 17 Yanıtla
  • BİLAL: HAİN VE KATİLLER SÜRÜSÜ, , HÜKÜMETE SESELENMİŞ DEMİRTAŞ İÇ GÜVENLİK PAKETİ SONSUZA KADAR ERTELENSİN TABİ DERDİN ETEK GİYİP ĞEÇE TAKIP OTOBÜS YAKMAK MİLLETİN DÜKKANINA ARABASINA ZARAR VERMEK GÜNAHSIZLARIN CANINI ALMAK DEĞİL Mİ , , SİZ İNSAN OLMAYI ÖĞRENEMEDEN BU DÜNYADAN GÖÇÜP GİDECEKSİNİZ ZATEN. . AZRAİL BEKLİYOR 14 9 Yanıtla
  • Zazalar'ın Kral'ı : Yok efendim, kürdler ,zazaları asimile ediyormuş,....!!komik zaten kürdsün , böyle diyerek sen kendini asilmile ediyorsun,,,oyum DEMİRTAŞ'a 15 6 Yanıtla
  • Vatandas: Ne diyo la bu keko 13 6 Yanıtla
  • İNANIN KURBAN BAYRAMINI BİLİNÇLİ SEÇTİLER.: PKK LILAR NEMRUT UN TORUNLARI. . NEMRUT HZ İBRAHİMİ ATEŞE ATTI. PKK LILAR NEMRUT SOYUNDAN. . HÜDA PAR LILAR VE DİĞER MÜSLÜMAN KÜRTLER SELAHADDİN EYYUBİ TORUNU. . . PKK LILAR NİYE KURBAN BAYRAMINDA MÜSLÜMANLARI YAKTI. KURBAN HZ İBRAHİMİN OĞLU İSMAİL E ADANMIŞTI. İNANIN KURBAN BAYRAMINI BİLİNÇLİ SEÇTİLER. 11 8 Yanıtla
  • KEKOWA: Çözüm diye bir şey yok gene kürtleri oyalıyorlar. Bide çözüm felanda beklemeyin. 11 6 Yanıtla
  • LİCELİ ZAZA UÇURUMLARIN DERİNLİKLERİNDEN SESLENİ: LİCELİ ZAZA UÇURUMLARIN DERİNLİKLERİNDEN SESLENİrbana bakın adam olun. kantonla olmaz. kanton kanton kanton. ne lan bu kanton. eski köye yeni adet mi çıkarıyorsun. vatandaşı cahilmi sanıyorsun kantonmuş. ula bu devirde kantonu kim takar. hiç mi akıl yok sizde. zaten yok ben biliyorum. . ula oğlu adam olun lan biraz. biraz biraz yiyin kiraz. hadi git işine yaaa bir de barzaniye yardım yeklifinde bulunur. ula hırbooo sen kimsin ki barzaniye yardım edicen. 3 14 Yanıtla
  • bir kürt olarak ben selahattini sevmem...: bir kürt olarak ben selahattini sevmem. . . . SELAHADDİN EYYUBİ HAÇLILARI DİZE GETİRDİ AMA, ÇOK KÜRT KESTİ. :selahaddin eyyubi kendisi kürt tü ama çok kürt kesti. kendine rakip olabilecek kürt aşiretlerini hep kesti. bazılarını habeşistana sürdü. biraz daha yaşasaydı kendi aşireti haricindeki tüm kürtleri öldürecekti. . . HAÇLILARI DİZE GETİRDİ AMA, ÇOK KÜRT KESTİ. . 3 12 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ziyaret etti
    13:29 Kırgızistan Büyükelçisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ziyaret etti

    Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti. Büyükkılıç, Kazakbaev ve beraberindeki heyeti başkanlık giriş kapısında karşıladı. Ziyarette, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimi ve kardeşlik hukuku vurgulandı. Büyükkılıç, Kırgızistan'ın Kayseri'nin gelişimi için gösterdiği çabaları takdir etti. Kazakbaev ise Büyükkılıç'ın yerel seçimlerdeki başarısını kutladı ve Türkiye ile Kırgızistan arasındaki ilişkilerin iyiye gittiğini belirtti.

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    13:28 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam etti. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda orta-şut organizasyonları üzerinde duruldu. Gaziantep FK, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayarak kampa girecek.

  • Çayırova Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne konuk olacak
    13:26 Çayırova Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne konuk olacak

    Türkiye Basketbol Ligi'nde normal sezonun son hafta karşılaşmasında, Play-Off oynamayı garantileyen Çayırova Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi deplasmanına konuk olacak.

  • Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Halka Kapılarını Açtı
    13:25 Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Halka Kapılarını Açtı

    Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, seçilmesinin ardından makamının kapılarını halka açtı. 3 günde 3 bin kişiyi ağırlayan Başkan Aydın, gösterilen teveccühe teşekkür etti.

  • Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde minibüs devrildi: 9 yaralı
    13:24 Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde minibüs devrildi: 9 yaralı

    Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde tarım işçilerini taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 9 kişi yaralandı. Minibüs, Kırıkhan-Reyhanlı yolunun Gölbaşı mevkisinde şarampole devrildi. Olayın ardından kaza yerine 112 Acil Sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralanan 9 tarım işçisi, çevredeki hastanelere kaldırıldı.

  • Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Böbrek Vakfı Arasında Beslenme ve Hayat Tarzı Eğitimi Projesi İmzalandı
    13:24 Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Böbrek Vakfı Arasında Beslenme ve Hayat Tarzı Eğitimi Projesi İmzalandı

    Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Böbrek Vakfı arasında 'Aşırı Tuz ve Şeker Tüketiminin Zararları ile Sağlıklı Bir Yaşam İçin Beslenme ve Hayat Tarzı Önerileri' eğitimi projesi protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, okullarda personel, öğrenci ve velilere böbrek sağlığı, böbrek hastalıkları, aşırı şeker ve tuz tüketiminin insan sağlığına zararları konusunda eğitimler verilecek. Ayrıca, şeker ve yüksek tansiyon hastalıklarından korunma, doğru beslenme, sağlıklı alışkanlıklar edinme ve sporun hayattaki yeri konularında bilgilendirme ve bilinçlendirme eğitimleri de yapılacak.

  • Ankara Valisi Vasip Şahin, öğretmen ve öğrencilerle buluştu
    13:23 Ankara Valisi Vasip Şahin, öğretmen ve öğrencilerle buluştu

    Ankara Valisi Vasip Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında öğretmen ve öğrencilerden oluşan bir heyetle bir araya geldi. Vali Şahin, ziyarette kendisini ziyarete gelen öğretmen ve öğrencileri makamında ağırladı ve makam koltuğunu İlsu Özge Baran'a devretti. Vali Şahin, çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.


Advertisement