Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Gerek ülkemizde gerek dünya genelinde 68 kuşağı, halklar, ezilenler, işçiler, emekçiler adına hayalleri, idealleri olan 68 rüzgarının taşıyıcıları, bugün HDP'nin varlığının nedenidir, gerekçesidir" dedi.

28.03.2015 14:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Gerek ülkemizde gerek dünya genelinde 68 kuşağı, halklar, ezilenler, işçiler, emekçiler adına hayalleri, idealleri olan 68 rüzgarının taşıyıcıları, bugün HDP'nin varlığının nedenidir, gerekçesidir" dedi.

Demirtaş, parti genel merkezindeki "68'liler HDP'yi destekliyor" konulu basın açıklamasına katıldı. Seçim kampanyası döneminde HDP'ye çok sayıda destek ve dayanışma açıklaması yapıldığını belirten Demirtaş, 68'lilerin destek ve dayanışma bildirisinin çok kıymetli olduğunu söyledi. Demirtaş, şöyle devam etti:

"Gerek ülkemizde gerek dünya genelinde 68 kuşağı, halklar, ezilenler, işçiler, emekçiler adına hayalleri, idealleri olan 68 rüzgarının taşıyıcıları, bugün HDP'nin varlığının nedenidir, gerekçesidir. Biz oradan aldığımız mirasla, sizin o günlerde zulme, faşizme karşı dik duruşunuz sayesinde buradayız. Eğer o gün baskı karşısında boyun eğilmiş olsa, o gün o tohumlar o toprağa ekilmemiş olsa, eğer o gün geri adım atmama pahasına en ağır bedeller ödenmemiş olsa bugün HDP diye bir parti olmazdı."

"Üçüncü bir seçenek var artık"

Yemen'deki operasyona değinen Demirtaş, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Görünen o ki bu hamur daha çok su kaldıracak. Bölge dizayn edilirken kendi çıkarları uğruna bütün emperyal güçler, hem kendi arasında çatışacak hem bu güç dengesi, güç yarışı içerisinde elde etmek istedikleri amaçlarına ulaşmak için her türlü ahlaksızlığı, her türlü zorbalığı yapmaya devam edecekler ve Yemen, Suriye, Rojava, Irak, Şengal, Libya, Musul, Lübnan, Msır'da olduğu gibi ve Türkiye'de olduğu gibi hep ezilenler, yoksullar, emekçiler, kadınlar, çocuklar, bu savaşta en büyük kaybı, en büyük mağduriyeti yaşayacak. Fakat bu defa biz, daha hazırlıklıyız. Yüz yıl önce yaptıkları gibi istedikleri şekilde bölgeye müdahale edemeyecekler, istedikleri doğrultuda bölgeyi dizayn edemeyecekler. Üçüncü bir seçenek var artık. Yani ya bölge diktatörlerinin ya bölge krallarının, bölge otoriterlerinin yanında olmak zorundayız ya emperyalistlerin yanında olmak zorundayız. Hayır, ikisi de bizim için seçenek değil. Halkların birlikte yeni, eşit yaşam, üçüncü seçenek olarak ortaya koydukları özgür bir gelecek mümkün. Bunu yaparken asla halk dışında, özgücümüz dışında hiçbir şeye dayanmadan yapabileceğimizin inancı var. İşte, HDP, onun ete kemiğe bürünmüş Türkiye'deki partisinin adıdır."

"68'lilerden HDP'ye destek"

"68'liler" adına açıklama yapan Ruhi Koç, 47 yıl sonra sanal ortamda örgütlenerek genel seçimlerde HDP'yi desteklemeye karar verdiklerini söyledi. 140 kişinin HDP'yi destekleme açıklamasına imza attığını belirten Koç, "43 yıl önce idam sehpasında Türk ve Kürt halkının kardeşliğini haykıran Deniz Gezmiş'in arkadaşları olarak bugün HDP'nin kardeşlik, eşitlik ve özgürlük mücadelesini destekliyoruz. HDP'nin Meclis'te güçlü bir şekilde temsilinin barışa ulaşmamıza yardımcı olacağına inanıyoruz. HDP, programı ve söylemleriyle bir Türkiye partisidir" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement