Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Seçim güvenliğini, sandık güvenliğini sağlamak öncelikli olarak partilerin görevidir.

05.10.2015 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Seçim güvenliğini, sandık güvenliğini sağlamak öncelikli olarak partilerin görevidir. Biz her halükarda Türkiye'deki bütün sandıklarda parti yetkililerimizle sandık müşahit ve sandık kurulu üyelerimizle sandık güvenliğini sağlayacağız. Diğer partiler de bu konuda katkı sunarsa hiç kimsenin kaygısı olmasın diye düşünüyorum" dedi.

Almanya'nın Frankfurt kentinden Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla İstanbul'a gelen Demirtaş, Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Demirtaş, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) sandık taşıma taleplerini reddetmesine ilişkin soru üzerine, Anayasa'da YSK'ya verilmiş böyle bir yetki olmadığını söyledi.

Seçim ve sandık güvenliğini sağlamanın öncelikli olarak partilerin görevi olduğunu belirten Demirtaş, "Biz her halükarda Türkiye'deki bütün sandıklarda parti yetkililerimizle sandık müşahit ve sandık kurulu üyelerimizle sandık güvenliğini sağlayacağız. Diğer partiler de bu konuda katkı sunarsa hiç kimsenin kaygısı olmasın diye düşünüyorum" diye konuştu.

Demirtaş, Şırnak'ta polise roketatarla saldırıda bulunurken emniyet güçleri tarafından etkisiz hale getirilen bir terör örgütü mensubunun görüntüleriyle ilgili soruyu cevaplarken ise "Şimdi tabii ki çok insanlık dışı bir olay. İnsanlığın bu kadar ayaklar altına alınması, yerlerde sürünmesi, gerçekten artık vahşet boyutlarında uygulamaların yapılması normal bir durum değil" ifadelerini kullandı.

Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuya ilişkin açıklamasının tatmin edici olmadığını öne sürerek, şöyle devam etti:

"O sadece kameraya yansıyan bir vaka. Ben söyleyeyim yani. Orada her gün aşağı yukarı benzer olaylar, vakalar yaşanıyor. Ölüye onu yapanların diriye neler yapabileceğini siz düşünün. Yani ben burada tabii ki 'Bütün güvenlik güçleri böyledir, bu uygulamaları yapıyor' demiyorum ama aşağı yukarı uygulamalar budur. Yıllardır böyledir. Sadece Türkiye'nin batısı bundan haberdar değil. Şimdi görüntüler sadece ortaya çıktı. Bunu nasıl örtbas edecekler diye iki müfettiş göndermişler oraya."

Demirtaş, konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Selami Altınok'un istifa etmesi gerektiğini savundu.

Hukuk çerçevesinde yaşanan olayların hesabının sorulacağını ileri süren Demirtaş, "1 Kasım'da sandıklar kurulacak, 2 Kasım'da AKP bakalım ne olacak? Ondan sonra bu ülkenin savcısı, hakimi biraz daha herhalde cesaretlenir. Bütün bu suçları işleyenlere karşı etkili soruşturmalar yürütecekler. Biz de bunların hepsinin takipçisi olacağız" diye konuştu.

Demirtaş, Şırnak'taki olayın bugün gazetelere yansımadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu maalesef Türkiye toplumunun isyan etmesi gereken bir durumdur. Başka nerede birlikte yaşamı savunacağız? Ben Halkların Demokratik Partisinin eş genel başkanıyım ve bu partinin eş genel başkanı olduğum günden beri ısrarla birlikte yaşamı, kardeşliği, huzuru savunuyorum. Bütün arkadaşlarımla bunu yapmaya çalışıyoruz. Peki insanlığın yerde sürüklendiği noktada, eğer Türkiye'nin batısı bütün bunlara karşı sessiz kalırsa, bütün bunlar olağanmış gibi davranırsa kardeşliği hangi noktada sağlayacağız? Bugün ben gidip Şırnak'ta 'Bütün Türkiye'de kardeşçe yaşayacağız' dediğimde oradaki insanlar yüzüme bakarken şüpheyle bakacaklar. Buyursun Bahçeli, buyursun Davutoğlu gitsin, Şırnak'ta kardeşliği anlatsın."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement