Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Fransa'nın başkenti Paris'i kana bulayan DAEŞ'in vahşi ve barbar bir terör örgütü olduğunu belirterek, "Bu barbarlık örgütü yok olup bitene kadar el ele verip birlikte mücadele etmek zorundayız" dedi.

14.11.2015 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Fransa'nın başkenti Paris'i kana bulayan DAEŞ'in vahşi ve barbar bir terör örgütü olduğunu belirterek, "Bu barbarlık örgütü yok olup bitene kadar el ele verip birlikte mücadele etmek zorundayız" dedi.

Demirtaş, "Cumartesi Anneleri"nin Galatasaray Meydanı'ndaki oturma eylemine katıldı. Kayıp yakınlarının eyleminde, Demirtaş'ın yanı sıra HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, HDP İstanbul İl Eş Başkanları Cesim Soylu ve Ayşe Eren de yer aldı.

Oturma eyleminde kısa birer açıklama yapan kayıp yakınlarından Ali Ocak, İrfan Bilgin ve Mikail Kırbayır, adalet ve barış mücadelelerine devam edeceklerini beyan etti. Ardından kayıpların avukatı olarak Sezgin Tanrıkulu, Paris'teki saldırıları ve Silvan'da yaşananları kınadığını belirtti.

Demirtaş ve Buldan da 20 yıldır devam eden "Cumartesi Anneleri"nin oturma eylemlerinin adalet ve barış mücadelesine katkı sağladığını kaydetti.

Eylemin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, Paris'teki katliamı lanetlediğini, bu tür vahşice ve barbarca saldırıların tek bir amacı olmayacağını ifade etti.

Demirtaş, "Mutlaka ki zamanlamasını da hesaplayarak yapmışlardır. Fakat en nihayetinde sadece kendi coğrafyamızda değil, Avrupa'ya da yayılan bir barbarlık hareketiyle, IŞİD terör örgütüyle karşı karşıyayız. Bu IŞİD anlayışına karşı Türkiye de dahil olmak üzere dünya genelinde bir mücadele yürütülmedi. Koordineli bir mücadele yapılmadı. Tam tersine herkes IŞİD'i veya IŞİD içindeki belli bir grubu kendi çıkarları için var etti, kullandı" diye konuştu.

Kimi devletlerin kendi politikalarını yürütmek için DAEŞ'i taşeron olarak kullandığını savunan Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Suriye'de kendi politikalarını hakim kılmak için bölgesel ve küresel güçler, IŞİD'i tetikçi olarak kullandılar, kullanmaya devam ediyorlar. IŞİD, durup dururken, kendiliğinden ortaya çıkmış ve bu kadar güçlenmiş bir örgüt değildir. Düşünün, bu kadar etkili silahları ve istihbaratı nereden alıyor. Arkalarında ve içinde devletler olmadan bütün bunları yapabilir mi, yapamaz. O nedenle üçüncü dünya savaşı Suriye toprakları üzerinden bir vekalet savaşı şeklinde sürüyor. Bundan bölgemizdeki devletler olmak üzere etkili ülkeler sorumludur."

DAEŞ'in Türkiye'de sürekli olarak kendileri gibi muhalifleri hedef aldığını öne süren Demirtaş, "IŞİD, Suruç, Ankara, Diyarbakır katliamlarını üstlenmedi. Savcılar, eylemlerin arkasındakilerin IŞİD militanları olduğunu tespit etti. Ancak IŞİD üstlenmedi. Bakın Fransa'daki saldırıyı açıkça üstleniyor. Maalesef vahşi, barbar bir örgütle karşı karşıyayız. Bu örgüte, bu barbarlık hareketine diz çöktürdük, yine yapacağız. Ne insanı ne İslam'ı temsil etmeyen bu barbarlık örgütü yok olup bitene kadar bizler el ele buna karşı mücadele etmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Silvan'da devam eden operasyonlara da değinen Demirtaş, Nusaybin'in de Silvan'a eklendiğini savunarak, "AKP, güvenlik politikalarını bitirse, sorunları müzakere ile çözeceğini ilan etse her şey normale dönebilir. Davutoğlu'nu davet ediyorum. Siyasetçiler bölgeye birlikte gidelim. Silvan'a, Cizre'nin sokaklarına beraber gidelim. İnsanlar neden hendek kazmışlar, ne oluyor? Buyurun o ilçelere gidelim ve sorunlarını dinleyelim halkın. Sorunun çözümü adına Başbakan'ı Silvan'a davet ediyorum" dedi.

Demirtaş, Galatasaray Maydanı'ndaki etkinliğin ardından TÜYAP Kitap Fuarı'na geçerek, Dipnot Yayınları'nın okuyucularıyla buluştu. Burada İstanbul Milletvekili Buldan ile Garo Paylan'ın da yer aldığı stantta, yayınevinden çıkan kitapları imzalayan Demirtaş, daha sonra fuarı gezdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement