Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "dokunulmazlık tehditlerine pabuç bırakacak parti olmadıklarını" söyledi.

18.04.2016 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "dokunulmazlık tehditlerine pabuç bırakacak parti olmadıklarını" söyledi.

Demirtaş, partisinin Muş İl Başkanlığı 1. Olağanüstü Kongresi'nde yaptığı konuşmada, insanların sokakta kardeşçe yaşadığını, Türk ve Kürdün birbirine düşmanca bakmadığını, düşmanlığın Ankara'daki zihniyetten kaynaklandığını öne sürdü.

"Türk milleti tarihi kökleri olan bir millettir. Orta Asya'dan bu yana devletler, imparatorluklar kurmuş bir millettir. Bizim buna itirazımız yok ki. Bir dili, kültürü, tarihi, vatanı var, Türk milletinin. Hatta Türk milleti isterse tek millet, tek dil olabilir. Bizim ona itirazımız yok." görüşünü dile getiren Demirtaş, "Bizim itirazımız Kürdü niye buna karıştırıyorsunuz. Kürt de bir millettir. Tarihi, geçmişi, dili var. 'Tek millet olacağız' diye illa Kürdü inkar mı etmek lazım. Yine tek millet yap fakat Kürt halkının da hakkını tanı. Bunun hakkını tanıyıp Anayasaya yazdığın anda mesele zaten bitiyor." ifadelerini kullandı.

"Hükümet isterse bir günde bu savaşı durdurur." diyen Demirtaş, şöyle devam etti:

"Biz iktidarda değiliz. Olsak durdururuz. Muhalefetteki gücümüz bu kadar. Ülke bölünmeden parçalanmadan da Kürt sorununu çözerler. Yol belli, yöntem belli, talep belli. Atılması gereken adımlar belli. Bunları yapmak yerine demokratik siyaset yapanları da cezalandırmaya çalışırsan demek ki senin niyetin başka."

Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda da "Öyle dokunulmazlık tehditlerine falan pabuç bırakacak bir parti değiliz biz. Göreceksiniz bize bedel ödetmek isteyenler siyaseten en ağır bedeli ödeyecekler. Bunlar hayatlarında cezaevinin yanından geçmemişler. Bunlar mezarlığın yanından geçerken korkudan türkü söyleyen tiplerdir. Benim Meclis grubumun yarısı, ömrünün yarısını hapiste geçmiştir. Bizi cezaeviyle korkutuyorlar. Var mı böyle bir şey. Bulundukları 'makamı, mevkiyi kaybederiz' diye ödleri kopuyor. Zannediyorlar ki biz de öyleyiz." diye konuştu.

CHP'nin dokunulmazlıkların kaldırılmasına destek vermesini de eleştiren Demirtaş, "Ana muhalefet partisi tarihe şöyle geçer onu unutmasın. Dokunulmazlığımız kalkarsa 'AKP kaldırdı' demeyecekler, 'CHP kaldırdı' diyecekler. Çünkü CHP'nin oyları olmadan AKP'nin ve MHP'nin oyları yetmiyor. İzleyeceğiz bakalım kaç CHP milletvekili bu suça ortak olacak. Çünkü dertleri HDP'li vekillerdir." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement