Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş Mersin Mitinginde Konuştu - Son Dakika
Politika

Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş Mersin Mitinginde Konuştu

Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş Mersin Mitinginde Konuştu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mısır’ın devrik Cumhurbaşkanı Mursi’ye idam cezası verilmesini kınayarak, uluslararası kamuoyunu derhal harekete geçmeye çağırdı.

18.05.2015 21:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Mursi'ye idam cezası verilmesini kınayarak, uluslararası kamuoyunu derhal harekete geçmeye çağırdı. Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a göndermede bulunarak, "'Mısır'da Mursi gibi yaparlar' diyor. Hayır, korkma. Bu ülkede bir daha kimse idamı tartışamaz. HDP senin hakkını da korur, merak etme" dedi.

Demirtaş, partisinin Mersin'de Tevfik Sırrı Gür Stadı önünde düzenlediği mitinge katıldı. "Mersin seninle gurur duyuyor" sloganıyla karşılanan Demirtaş, konuşmasında hükümete yüklendi. Bölgede yaşanan savaşlara değinen Demirtaş, Suriye'deki durumun içler acısı olduğunu, durumun ne zaman düzeleceğine dair de hiçbir umut olmadığını söyledi. AK Parti iktidarının Suriye'de savaşı kışkırtmak üzerine bir politika sürdürdüğünü öne süren Demirtaş, "Eğer seçimden güçlü çıkarlarsa, seçimde istedikleri gücü elde ederlerse ülkeyi Suriye bataklığına sürükleyecekler. Allah korusun. Ülkemizde halen sağduyu hakimse HDP'nin sayesindedir. Ülke, Suriye'ye dönmüyorsa HDP'nin barış mesajları sayesindedir. Çünkü bunların diliyle bunların söylemleriyle kışkırtıcı, ötekileştirici, düşmanlaştırıcı politikalarıyla Allah korusun 3 günde Suriye'ye dönerdik. Bir an önce Suriye'ye girmek için o kadar hevesliler ki" diye konuştu.

"IŞİD, SURİYE VE IRAK'TA GÜÇLENDİKÇE GÖZÜNÜ TÜRKİYE'YE DİKECEK"

IŞİD'in şu anda dünyanın en barbar örgütü olduğunu dile getiren Demirtaş, IŞİD'i 'tecavüz çetesi' olarak niteledi. IŞİD'in şu anda Suriye ve Irak'ın içlerinde ilerlediğine dikkat çeken Demirtaş, şöyle devam etti:

"IŞİD oralarda ilerledikçe, güçlendikçe gözünü Türkiye'ye dikecek, yönünü Türkiye'ye çevirecek. İnanın ki HDP'nin halkları bir arada tutan, bütün kimlikleri, inançları eşit yurttaşlık, kardeşlik temelinde bir arada tutan şu politikası olmasa IŞİD barbarları Hatay'da, Gaziantep'te, Adana'da, Mersin'de cirit atacaklar. O kadar özgüvenleri var. Yüzü nereden buluyorlar? Bunlardan buluyorlar işte. HDP'ye söylemediklerini bırakmıyorlar. Ülkenin Cumhurbaşkanı HDP'yi terör örgütü ilan ediyor, IŞİD'e laf söyleyemiyor. Tecavüz, barbar örgütüne laf söyleyemiyor. Ağzından IŞİD'i eleştiren üç tane cümle duyamazsınız. IŞİD'in işbirlikçisi olanlar bize insanlık dersi veremezler, demokrasi dersi veremezler. Halkın parasıyla yüzlerce TIR silahı Suriye'de tecavüz ordusuna gönderenler bize dinden, imandan söz edemezler. Bunların hesabını vermek zorundalar. O nedenle HDP'den ürküyorlar."

"KORKMA, HDP SENİN HAKKINI DA KORUR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır'da darbeyle devrilen ve idam cezası verilen Muhammed Mursi'nin akıbetine uğramasına yönelik sözlerini anımsatan Demirtaş, "'Mısır'da Mursi gibi yaparlar' diyor. Hayır, korkma. Bu ülkede bir daha kimse idamı tartışamaz. Çünkü ülkenin HDP'si var. HDP senin hakkını da korur, merak etme. Bugün Mısır'da HDP gibi bir parti olsaydı, en fazla Mursi ve arkadaşlarına idam dayatanlara karşı Mursi'nin yanında Mısır HDP'si olurdu. Biz bugün bütün zalimlere karşı mazlumların yanındayız ve Mursi'nin seçilmiş bir cumhurbaşkanının darbecilerle, darbe yönetimiyle birlikte teslim alınmasını kınıyoruz. İdam cezası verilmesini kınıyoruz. Uluslararası kamuoyu derhal harekete geçmeli, Mısır'daki idamlar durdurulmalıdır" ifadelerini kullandı.

HDP'liler olarak Mursi'ye idam cezası verilmesine sessiz kalmayacaklarının altını çizen Demirtaş, şunları söyledi:

"Mısır'da yapılmak istenen şey, yüzlerce yıl daha çatışmayı körükleme girişimleridir. Bu nedenle dikkatli olmak zorundayız. Ülkemizde işlenen suçların hesabını elbette soracağız ama unutma, bugün 'kefenimi elime aldım, beni de idam etmek istiyorlar' diyenler, idamı en çok siz savunuyorsunuz, biz değil. İdama karşı olan biziz. Bu ülkede idam kalkışmasına asla izin vermeyiz. Darbe tartışmasına, girişimine asla izin vermeyiz, müsamaha göstermeyiz. Velev ki, sen gece gündüz alanlarda bize hakaret etsen de, velev ki sen her yerde bize küfürler yağdırsan da biz senin hakkını savunuruz. Mazlumdan, haksızlığa uğrayandan yana oluruz, idama her yerde karşı oluruz. Bunu merak etme. Ama iş hesap sormaya gelince senden en fazla hesabı da biz sorarız. Ondan da kaçışın, kurtuluşun yoktur."

"DAVUTOĞLU BAKANLAR KURULU'NU TOPLAYAMIYOR"

İsim vermeden Başbakan Davutoğlu'na da yüklenen Demirtaş, Davutoğlu'nun meydan meydan dolaşıp HDP'yi hedef gösterdiğini öne sürdü. Demirtaş, "Kendini Başbakan zanneden AKP'nin Genel Başkanı, bak senin de hakkını en çok biz savunuyoruz. Ben merak ediyorum, Davutoğlu başbakan olsa tekrar, partisi birinci olsa, kendisi başbakan olsa başbakanlık yapabilecek mi? Bugüne kadar yapamadı. Bakanlar Kurulu'nu toplayamıyor. Saraydan izinsiz bakanlarını toplayamayan biri ülkeyi nasıl yönetecek?" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş Mersin Mitinginde Konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.

  • Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü
    01:42 Avcılar'da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü

    Avcılar'da yaşanan olayda, Vehbi Yıldız adlı şahıs, 3 çocuğunun annesi olan eşi Serap Yıldız'ı bilinmeyen bir nedenle silahla vurarak öldürdü. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Vehbi Yıldız'ın eylemi sonrası olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi ancak Serap Yıldız'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın ardından yapılan incelemelerin ardından Serap Yıldız'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu
    00:34 Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu

    Ünlü şarkıcı Hakan Peker, bir televizyon programında üç kez evlenip boşandıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşarak, 'Sevgi Yedeklemesi' olarak adlandırdığı bir durumu fark ettiğini açıkladı. Peker, psikolojik olarak travma yaşayan insanların birden fazla ilişkiyi aynı anda sürdürme eğiliminde olabileceğini ve bunun arkasında derin duygusal nedenlerin yattığını belirtti. Ayrıca programda, Hakan Peker'in belediye başkanlığı adaylığına hazırlık süreci ve siyasete giriş kararı da konuşuldu.


Advertisement