Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş, Muş'ta - Son Dakika
Güncel

Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş, Muş'ta

Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş, Muş\'ta

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Bu seçim savaşa inat yeniden barış seçimi olacaktır” dedi.

23.10.2015 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bu seçim savaşa inat yeniden barış seçimi olacaktır" dedi.

Bitlis'ten Karayolu ile Muş'a gelen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şato Park Konferans ve Düğün Salonu'nda partililerle buluştu. HDP İl Eş Başkanı Elif Çeytinbaş, halkı selamlayarak, "Bu seçim savaşa inat yeniden barış seçimi olacaktır" dedi.

Çetinbaş'ın selamlamasından ardından yoğun katılımın olduğu salonda konuşan Demirtaş, "Yakın zamanda sizler çok önemli bir demokrasi sınavından zorluklara rağmen başarıyla çıktınız. Muş'ta da anti demokratik eşit olmayan bir seçim yarışı gerçekleşti. Ama tüm zorluklara rağmen biz halkın iradesini sandığa yansıtmasını başardık. Oylarımıza sandıklarımıza sahip çıkarak bir kez daha Türkiye siyasetinde eşine az rastlanır bir başarı elde ettik" dedi.

Elde ettikleri başarının sıradan bir başarı olmadığını belirten Demirtaş, "İnan ki sizler bu çalışmayı yürütenler partimizin seçim kampanyasını yürütenler sizler daha iyi yürüyorsunuz. Hangi koşullarda biz partiyi kurduk. 1990-91'den bu yana ne zorluklar ile partimizi Türkiye'nin genelinde örgütledik. Partimizi mahalle mahalle sokak sokak, köy köy örgütleyene kadar ne zorluklar ile karşılaştık sizler daha iyi biliyorsunuz. 1991'de halkın emekçi partisinden bu yana parti çalışması başladığı saatten bu yana kesintisiz bir zülüm ile baskıyla engellemeyle karşı karşıyayız. Yeni ortaya çıkmış bir durum değil şimdi deniyor ya işte halkların demokratik partisi şu dönemde baskı altında. Hayır, biz baskı görmediğimiz bir zamanı hatırlamıyoruz. Özgürce insanların korkmadan seçim çalışması yaptığı bir dönemi görmedik, hatırlamıyoruz. Biz hiçbir zaman karşımızda rakip olarak bir partiyi göremedik. Keşke rakiplerimiz siyasi parti olsa. Devletin bütün imkanlarını bize karşı kullanarak seçim kampanyası yürüttüler. Biz devletin imkanlarını ele geçirmiş parti ile yarışıyoruz. Adaletsizliğin en büyüğü burada. AK Parti devletin bütçesini parasını hazinesini kaymakamlar valiler aracılığıyla yeri geliyor emniyet müdürlükleri ile hepsi seçim kampanyasının birer parçası haline geliyor. TRT zaten bütün kanallarıyla onların elinde. Daha seçim kampanyası başladığından beri TRT tek bir dakika bile bizleri yayınlamadı" ifadelerini kullandı.

"Biz mükemmel bir parti miyiz hayır. Biz samimi bir partiyiz" diyen Demirtaş, "Eksikleri yok mu bu partimizin var hem de çok var. Bizi dört dörtlük bir parti değiliz. Bunun farkındayız ama bizi AKP ile yan yana koyarsanız. Pırlantayız biz pırlantayız. Muş'ta da artık tarihi bir sonuç almanın zamanı geldi 3-0 yaparak bu zihniyeti burada bitirmemiz lazım. Muş'un birlik beraberlik göstergesi bu olur" dedi.

Muharrem ayının önemine değinen Demirtaş, "Bugün Aşuredir Kerbela'nın yıl dönümüdür. Bin dört yüz yıl önce Kerbela'da yaşanan trajedinin yıl dönümüdür. Hz. Hüseyin'in ve arkadaşlarının acısını bugüne taşıyan oruç tutan herkesin Allah orucunu kabul etsin. Herkes barış için dua etsin kardeşlik için dua etsin" dedi.

"1 KASIM GENEL SEÇİMİNDE HERKES OYUNU KULLANSIN"

1 Kasım genel seçimlerinde mutlaka herkesin sandıklara giderek oyunu kullanması gerektiğini vurgulayan Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti:

"1 Kasım'da da inşallah çok güzel bir sonuç elde edeceğiz. Türkiye'nin önünü açan, akan kanı durduracak kardeşçe bir arada yaşamamıza vesile olacak hayırlı bir sonuç çıkar. Mevzu bir partinin tek başına iktidar olma mevzusu değil. Ben eş başkan olarak defalarca halkın huzurunda söz verdim burada tekrar ediyorum. Olur ya bu seçimde halk bize yüksek oy verir, 276 milletvekili kazansak dahil biz tek başımıza iktidar kurmayız. Koalisyon kurarız. Koalisyonda hayır var, paylaşmakta hayır var. Elindeki gücü paylaşmak insanları rahatladır. Buralarda da yüksek oylarda elbette seçimi kazanacağız. Bütün bu baskılara rağmen katılım yüksek olacak ben buna inanıyorum son haftayı çok iyi değerlendirmek lazım sandığa gitmek niyeti olmayan kim varsa ikna etmemiz lazım.

Cizre'de Diyarbakır'da Varto'da Yüksekova'da efendim şu sandıkların güvenliği yok öbür mahalleye götüreceğiz. Götürsünler sonra kaybedince bahaneleri kalmasın. Biz itiraz etmeyeceğiz. Biz halkımıza güveniyoruz. Sarayın bahçesine sandığı kursan halk gidecek orada oyunu kullanacak. Biz anlımızın teriyle hak ettiğimiz oyları alıyoruz." - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hdp Eş Genel Başkanı Demirtaş, Muş'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement