Figen Yüksekdağ, Patlamada Ölenlerin Yakınlarını Sakinleştirdi - Son Dakika
Güncel

Figen Yüksekdağ, Patlamada Ölenlerin Yakınlarını Sakinleştirdi

Gaziantep'teki kına gecesine yönelik 'canlı bomba' saldırısının ardından kente gelen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bu alçakça saldırıyı bütün öfkemizle, bütün yüreğimizle kınıyoruz" dedi.

21.08.2016 16:47  Güncelleme: 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'teki patlamanın ardından kente gelen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarını sakinleştirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, bombalı terör saldırısının gerçekleştiği Gaziantep'e gelerek, ölü ve yaralı yakınları ile görüştü. Yeşilkent mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından defnedilen cenazelerin sahipleriyle görüşen Figen Yüksekdağ, acılı aileleri teselli etti.

AĞLAYAN ANNELERİN GÖZYAŞLARINI SİLDİ

Yüksekdağ, saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirildiğinin hemen hemen kesin olduğunu söyledi. Asri Mezarlık'taki otopsi merkezine gelen Figen Yüksekdağ, burada yakınlarının cenazelerini bekleyenlere baş sağlığı diledi. Ölen yakınlarının arkasından ağıtlar yakan kadınlara sarılan Yüksekdağ, gözyaşlarını tutamazken, ağlayan kadınların ise gözyaşlarını sildi.

"BU ALÇAK SALDIRIYI KINIYORUM"

Saldırının bütün insanlık ve ahlak sınırlarını aştığını ifade eden Yüksekdağ şöyle konuştu:
"Dün Şahinbey İlçesi'nde çok alçakça bir saldırı gerçekleştirildi. Bir düğüne yönelik saldırıydı. Bütün insanlık sınırlarını, bütün ahlak sınırlarını ezip geçen karanlık güçler tarafından gerçekleştirilmiş bir saldırıydı bu. IŞİD tarafından gerçekleştirildiği hemen hemen kesin olarak görülüyor, değerlendiriliyor, bizim tarafımızdan da. Şu ana kadar 50 yurttaşımız, kardeşimiz hayatını kaybetti. Ben yaşamını kaybeden bütün yurttaşlarımıza, bütün canlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bu alçakça saldırıyı kınıyorum.

"BURADA YAŞANAN ACIYA SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUM"

Bütün öfkemizle, bütün yüreğimizle kınıyoruz. Bütün Türkiye halklarının da vicdanda, ahlakta, insanlıkta birleşerek bu alçak saldırılara karşı birleşerek bir insanlık barikatı olmaya davet ediyoruz. Türkiye ve Türkiye toplumu böyle saldırıları hak etmiyor. Ben bir kere daha bütün halkımızın başı sağ olsun diyorum. Bütün Türkiye halkalarının başı sağ olsun diyorum. Bugün hala otopsisi devam eden cenazelerimiz var ve durumu ağır olan yaralılarımız var. Bugün cenaze töreni için ayrıca buradayız. Ben bütün Türkiye kamuoyunu da, bütün Türkiye demokrasi güçlerini de vicdan sahibi insanları ve yurttaşlarımızı da burada yaşanan acıya sahip çıkmaya ve bu acıyı paylaşmaya davet ediyorum."

"SAÇLARINI TARADI, DÜĞÜNE GİTTİ, BİLSEYDİM GÖNDERMEZDİM"

Yüksekdağ, konuşmasının ardından saldırıda yaşamanı yitirenler için düzenlenecek cenaze törenine katılmak üzere Yeşilkent Mezarlığı'na gitti.

Saldırıda oğlunu kaybeden acılı anne HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'a oğluyla arasında geçen son konuşmasını anlattı. Acılı anne "Saçlarını taradı, ben düğüne gidiyorum dedi. Bilseydim göndermezdim." diye feryat etti.

Figen Yüksekdağ, Patlamada Ölenlerin Yakınlarını Sakinleştirdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Figen Yüksekdağ, Patlamada Ölenlerin Yakınlarını Sakinleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.


Advertisement