Hdp Eş Genel Başkanı Kürkçü Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp Eş Genel Başkanı Kürkçü Açıklaması

Hdp Eş Genel Başkanı Kürkçü Açıklaması

"Bize yakıştırılan bütün ittifak söylentileri yalandır, palavradır, gerçek dışıdır.

22.03.2014 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, "Bize yakıştırılan bütün ittifak söylentileri yalandır, palavradır, gerçek dışıdır. Biz halkla ittifak ediyoruz. Başka bir ittifakımız yoktur" dedi.

Kürkçü, Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) merkez Akdeniz ilçesindeki Tırmıl meydanında düzenlediği nevruz kutlamasında yaptığı konuşmada, özgürlük olmadan barışın olmayacağını, barış olmadan da özgürlüğün olamayacağını belirtti.

Muhalefet partileriyle ittifak yaptıkları iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Kürkçü, şöyle konuştu:

"Bize yakıştırılan bütün ittifak söylentileri yalandır, palavradır, gerçek dışıdır. Biz halkla ittifak ediyoruz. Başka bir ittifakımız yoktur. Siyasette ittifak mümkündür hatta bazen kaçınılmazdır. Bizler Türkiye'nin ana muhalefet partisi CHP'nin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na iki eş başkan olarak ben ve Sabahat Tuncel'in yanı sıra vekil arkadaşlarımızla gittik. Dedik ki, 'İttifak ittifak deyip duruyorsunuz. Bizimle ne ittifak etmek istiyorsunuz? Bize ne söylüyorsunuz? Planınız nedir? Talebiniz nedir? Bizimle ne yapmak istersiniz?' diye sorduk. Burada herkesin huzurunda söylüyorum. Eğer yalanım varsa işte meydan Kılıçdaroğlu yalanlasın. O gün Kılıçdaroğlu dedi ki, 'Biz sizinle ittifak yapamayız. Bu size de zarar bize de zarar. Biz kendi yolumuza gideceğiz. Ama sizin kitleniz bize oy verirse müteşekkir oluruz.' Biz de dedik ki, 'Bizimle ittifak yapmak size ancak şeref verebilirdi. Ama size oy yok.' Görüşmemizin hepsi bu kadar. Biz medeni, dürüst, açık, çağdaş bir siyasetin temsilcileri olarak her şeyi açıktan konuşuruz."

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ise partililerin nevruz bayramını kutlayarak, böyle bir günde Kürt ve Türk halklarının omuz omuza kardeşçe bir araya gelmesi açısından öneminin büyük olduğunu vurguladı. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp Eş Genel Başkanı Kürkçü Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement