Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ - Son Dakika
Güncel

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bu halkın iradesini görmezden gelen, bu iradeyi hiçe sayan hiçbir iktidar, hiçbir koalisyon yaşamadı, çöktü.

13.08.2016 21:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bu halkın iradesini görmezden gelen, bu iradeyi hiçe sayan hiçbir iktidar, hiçbir koalisyon yaşamadı, çöktü." dedi.

Partisince Ağrı'daki Orduevi yanındaki alanda düzenlenen "Darbelere Karşı Radikal Demokrasi" mitinginde konuşan Yüksekdağ, AK Parti, CHP ve MHP'yi eleştirerek, 3 kafadarın sarayın eteğinde, etrafında bir araya gelerek "kendi kendilerine çalıp oynadıklarını" öne sürdü.

İktidar ve söz konusu iki muhalefet partisinin sırt sırta verdiğini savunan Yüksekdağ, AK Parti, CHP ve MHP'nin üçlü bir çözümsüzlük organizasyonu oluşturduğunu savundu.

Yüksekdağ, bu 3 partiyi eleştirerek, şunları kaydetti:

"Üçü bir arada sırtlarını saraya yaslayarak, iktidar paylaşımı, Türkiye'de siyasi rant paylaşımı peşine düşmüş durumdalar. 6 milyondan fazla yurttaşımızın iradesini hiçe sayıyorlar. Bu halkın iradesini görmezden gelen, bu iradeyi hiçe sayan hiçbir iktidar, hiçbir koalisyon yaşamadı, çöktü. Siz de onlardan daha çabuk çökeceksiniz. Bu iktidar darbeye karşı demokrasi şöleni ve gösterileri adı altında 3 partiyi yedek lastik olarak etrafında toplayarak kendi iktidarını pekiştirdiğini sanabilir ama AKP saray iktidarı da çatır çatır dağılacak ve onlarla beraber hepsi bir arada gidecek."

Anayasa'nın da yapboz tahtasına dönüştürüldüğünü iddia eden Yüksekdağ, "Üçü bir araya gelmişler yeni bir mini anayasa paketi kendi kafalarına göre bir anayasa yapma derdine düşmüşler. Yapıyorlar bozuyorlar. Sürekli bozuyorlar. Yaptıkları ve kurdukları, Türkiye halklarına kazandırdıkları hiçbir hayırlı şey yoktur artık." ifadelerini kullandı.

Baskı ve zulüm iktidarını sürdürmek üzerinden politika yapıldığını ileri süren Yüksekdağ, şunları kaydetti:

"Böyle bir zihniyet bir anayasa yapabilir mi? Milyonların iradesini içermeyen bir zihniyet demokratik bir anayasa yapabilir mi? Utanmadan, sıkılmadan bizlere Halkların Demokratik Partisini meşru siyaset zemininde çalışmaya davet ediyorlar. Hiç mi utanmanız, sıkılmanız yok sizin. İktidara da bunu bizlere söyleyen o küçük muhalefete de söylüyorum hiç mi utanma duygunuz kalmadı? Dikta ile uzlaşan, darbeciler ile çalışan paralel siyaset tarzı ile çıkar ve rant siyaseti yürüten bizler miyiz? Yapboz tahtasına döndürdükleri o Anayasa taslağında yapacakları değişiklikle yeni bir diktanın, HDP dışındaki bütün partilerce onaylanması anlamına geliyor, AKP saray diktasının ve darbesinin onaylanması anlamına geliyor. Biz bu darbeye ve bu darbeci yapıya karşı da dimdik duracağız, boyun eğmeden özgürlük ve demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz."

Mitingde, Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle de birer konuşma yaptı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı mitingde, alana girenler polislerce arandı. Katılımın düşük olduğu mitingde, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı.

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Antalya'da Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılışı yapıldı
    17:54 Antalya'da Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılışı yapıldı

    Antalya'da düzenlenen Bekir Özer Türkiye Muaythai Şampiyonası'nın açılış töreni Kemer ilçesindeki Göynük Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Hasan Yıldız, konuşmasında sporcuların ulusal ve uluslararası platformlarda elde ettiği başarıları vurgulayarak, 2024 yılında da aynı başarıyı beklediklerini belirtti. Açılış töreninde Bekir Özer'e teşekkür plaketi verildi. Şampiyona 21 Nisan'da sona erecek.

  • İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu İlk Toplantısını Yaptı
    17:54 İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu İlk Toplantısını Yaptı

    Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Çöpler Altın Madeni'nde meydana gelen toprak kayması sonucu 9 işçinin toprak altında kalmasıyla ilgili olarak TBMM'de kurulan İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu, bugün ilk toplantısını gerçekleştirdi. Komisyonun başkanlığına AKP Antalya Milletvekili Atay Uslu seçildi. Uslu, arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini ve şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını belirtti. Komisyon üyeleri, Amasra Raporu'nun incelenmesini ve bu rapora benzer bir çalışma yöntemi belirlemeyi kararlaştırdı.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek HSYK Başkanı ile Görüştü
    17:53 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek HSYK Başkanı ile Görüştü

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da Bosna Hersek Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu Başkanı Halil Lagumdzija ile bir araya geldi. Tunç, görüşmenin ardından Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliğini ziyaret ederek, Büyükelçi Sadık Babür Girgin'den çalışmaları hakkında bilgi aldı ve anı defterini imzaladı.

  • Alaçatı Ot Festivali Başladı
    17:53 Alaçatı Ot Festivali Başladı

    Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Alaçatı Ot Festivali başladı. Festival, Ege otları ve yöresel yemeklerle dolu bir program sunuyor.

  • İBB Meclisi'nde MHP ve BBP Ayrı Grup Kurma Kararı
    17:51 İBB Meclisi'nde MHP ve BBP Ayrı Grup Kurma Kararı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin nisan ayı oturumlarının ikinci birleşiminde MHP ve BBP ayrı grup kurma kararlarını açıkladılar. AK Parti kadrolarından olan 5 meclis üyesi MHP grubuna geçerken 2 meclis üyesi de BBP grubunu kurdu.

  • Osmaniye Devlet Hastanesi'nde Kan Bağışı Etkinliği Gerçekleştirildi
    17:49 Osmaniye Devlet Hastanesi'nde Kan Bağışı Etkinliği Gerçekleştirildi

    Osmaniye Devlet Hastanesi, Türk Kızılay işbirliğinde düzenlenen kan bağışı etkinliğiyle hastane personeli ve vatandaşlardan kan bağışı topladı. Başhekim Mürsel Koçer, düzenli kan bağışının kan hücrelerinin yenilenmesini sağladığını belirtirken, Türk Kızılay Şube Başkanı Ramazan Çetin de bağış yapan gönüllülere teşekkür etti.

  • YTÜ'de Yeni Eğitim Modeli ve Sertifika Programları Tanıtıldı
    17:48 YTÜ'de Yeni Eğitim Modeli ve Sertifika Programları Tanıtıldı

    Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), yeni eğitim modeli ve sertifika programlarını tanıtmak amacıyla 'Temel Bilimler Farkındalık Çalıştayı' düzenledi. Programa YKS'ye hazırlanan öğrencilerin yanı sıra birçok üniversiteli ve araştırmacı katıldı. YTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salim Yüce, yeni eğitim modeli ve sertifika programları hakkında bilgi verirken, üniversite tercihleri konusunda öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Ayrıca, üniversiteler ve bölümler arası geçiş imkanları ve staj programları gibi önemli yeniliklerden de bahsedildi.

  • Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, İdil ilçesinin su sorununun çözülmesini talep etti
    17:43 Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, İdil ilçesinin su sorununun çözülmesini talep etti

    DEM Parti Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Şırnak'ın İdil ilçesinin su sorununun çözülmesini talep etti. Aslan, İdil Belediyesinin su ve kanalizasyon şebekesini yenileme işinden dolayı 45 milyon lira borcu olduğunu ifade ederek, ilçenin su sorununun halen çözülmediğini belirtti. Aslan, belediyenin borçlarının Hazine tarafından silinmesini ve yeni bir su projesinin yapılmasını istedi.

  • Ebrar Sitesi Aileleri: Hukuki Mücadelemizi Sürdüreceğiz
    17:40 Ebrar Sitesi Aileleri: Hukuki Mücadelemizi Sürdüreceğiz

    Kahramanmaraş'ta yaşanan depremde yakınlarını kaybeden Ebrar Sitesi aileleri, basın açıklaması yaparak hukuki mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini ifade etti. Açıklamada, felaketin sorumlularının yargı önünde hesap vermesi ve eksikliklerin giderilerek adil bir yargı süreci talep edildi.


Advertisement