Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Açıklaması

"Bugün Rojava halkının, Filistin'de, Gazze'de katliamla karşı karşıya kalan halklarımızın sahiplenilmeye, dayanışmaya her şeyden daha fazla ihtiyacı var"

13.07.2014 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bugün Rojava halkının, Filistin'de, Gazze'de katliamla karşı karşıya kalan halklarımızın sahiplenilmeye, dayanışmaya her şeyden daha fazla ihtiyacı var" dedi.

Aralarında HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile Yüksekdağ'ın da bulunduğu bir grup, "Rojava ile Dayanışma yürüyüşü" kapsamında, Saraçhane Parkı'nda toplanarak Aksaray Meydanı'na yürüdü.

Grubun meydana ulaşmasının ardından açıklama yapan Yüksekdağ, Suriye'nin kuzeyindeki Rojava bölgesinde herkesin hayalleri ve geleceği için mücadele sürdürdüğünü söyledi.

Suriye'de Kürtlerin yoğun olduğu Kobani ve Rojava'da IŞİD'in kuşatmasına karşı direnenlerin, umutları ve özgürlükleri olduğunu belirten Yüksekdağ, "Bu öyle bir destansı direniş ki, Rojava'da, Kobani'de direnen kardeşlerimiz, ele geçirilen ağır silahlara, kimyasal silahlara karşı, kuşatmaya karşı bir mücadele sürdürüyor. Rojava devrimi, dimdik ayakta duruyor" diye konuştu.

Yüksekdağ, Ortadoğu'da ezilen ve mücadele eden halkların geleceklerinin kazanılması yürüyüşünü sürdürmek zorunda olduklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bugün Rojava halkının, Filistin'de, Gazze'de katliamla karşı karşıya kalan halklarımızın sahiplenilmeye, dayanışmaya her şeyden daha fazla ihtiyacı var. Kobani'nin ekmeğe, suya ve gıdaya ihtiyacı var. Ama Kobani'nin, Rojova'nın her şeyden önce direnişin gücüne ve sahiplenmesine her şeyden çok ihtiyacı var."

Tuncel: "Filistin'e düzenlenen saldırıyı kınıyoruz"

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel de IŞİD'in arkasına sığınanların aslında Rojava halkının ortaya koyduğu direnişi boğmaya çalıştıklarını söyleyerek, Rojava'da 2 yıldır direniş sürdürüldüğünü anlattı.

Tuncel, AK Parti'nin çözüm süreci politikasını eleştirerek, IŞİD'in Rojava'daki saldırılarının durdurulması konusunda Türk hükümetinin mücadele etmesi gerektiğini savundu. Sebahat Tuncel, Türkiye'dekinin yanı sıra, Ortadoğu'daki çözüm sürecinin de AK Parti'nin sorumluluğunda olduğunu dile getirdi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadıklarını bildiren Tuncel, "İsrail bugün yeniden Gazze'ye saldırmaya başladı. Bu saldırıyı kınıyoruz. İsrail'e derhal bu saldırıları durdurması çağrısında bulunuyoruz. Türkiye gerçekten eğer Gazze halkının yanındaysa, yapması gereken şey, derhal İsrail ile bütün ilişkilerini kesmektir. Eğer siz gerçekten Filistin halkının özgürlüğünden yanaysanız, o zaman bu katliamı durduracak her türlü çabayı göstermeniz gerekiyor. Biz Halkların Demokratik Partisi olarak, Filistin'e düzenlenen bu saldırıyı kınıyor, Filistin halkının yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Halklar kaderini nasıl tayin etmek istiyorsa öyle edecektir. Bütün devletler bunu bilmek zorundadır" şeklinde konuştu.

Grup, açıklamaların ardından dağıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement