Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: İktar ve Muhalefet ile İttifak Yapmıyonuz - Son Dakika
Güncel

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: İktar ve Muhalefet ile İttifak Yapmıyonuz

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: İktar ve Muhalefet ile İttifak Yapmıyonuz

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, çözüm sürecinin hükümet tarafından riske sokulduğunu belirterek, 'Hükümet bu sürecin önünde engel olmaktan vazgeçmesi gerekiyor.

10.05.2015 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Genel Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, çözüm sürecinin hükümet tarafından riske sokulduğunu belirterek, 'Hükümet bu sürecin önünde engel olmaktan vazgeçmesi gerekiyor. Hükümetin sorumsuz politikaları çözümü çok ciddi risklere soktu ama kararlılığımız bu krizi aşacak düzeydedirö dedi.

HPD Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ partisinin Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi Atatürk Meydanında yapılan mitingine katıldı. Mitinge katılanlara konuşan Yüksekdağ hükümetin barış sürecisine yönelik uygulamaları eleştirdi. Mitingin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yüksekdağ, çözüm sürecinin AK Parti hükümeti tarafından seçim malzemesi haline getirildiğini belirterek, 'Bunu sadece Başbakan yapmıyor, Cumhurbaşkanı da çözüm sürecini siyasi malzeme haline getiriyor. Yazık ederler. Seçim meydanlarında söylüyoruz. Bu sürece kolay gelinmedi. Nice can verildi, nice kan döküldü. Bu memleketin Cumhurbaşkanı, bütün siyasi partilere eşit mesafede yaklaşması gereken biri çıkıp çözüm sürecini bitirme tehdidini ortaya koyuyorsa bu işte çok büyük bir çarpıklık var demektir. Türkiye toplumunun hassasiyetleriyle, ayarlarıyla bu kadar oynamaya kimsenin hakkı yok. Bütün Türkiye barış moduna geçmiştir. Ekonomik olarak ta, politik olarak ta önünün açılabilmesi için çözüm sürecinin tamamına erdirmemiz gerekiyor. Hükümet bu sürecin önünde engel olmaktan vazgeçmesi gerekiyor. Hükümetin sorumsuz politikaları çözümü çok ciddi risklere soktu ama kararlılığımız bu krizi aşacak düzeydedirö dedi.

ARKASINDAN KONUŞMAK ZORUNDA KALIYORUZ

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in vefatı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 'Arkasından konuşmak zorunda kalıyoruz. O yaşarken onun işlediği suçlar ile ilgili konuşma şansımız olmadı. Kendisine gelince darbeci bir general olmasından kaynaklanan işlediği suçların hesabını vermeden, yargılanmadan bu dünyadan göçüp gitti. Bu ülkede birçok şey yarım kalıyor. Birçok hesaplaşma, adaletin tecelli etme süreci hep yarım kaldı. Kenan Evren'in ölümüyle de yine bir yarım kalmışlık söz konusu. Biz o nedenle Kenan Evren'in her hangi bir yargılama süreci yaşamadan bu dünyadan göçüp gitmesine hem bizim açımızdan hem de bütün Türkiye bakımından trajik olarak görüyorum. Bir insanın ölümünün ardından sadece Allah rahmet eylesin demek gerekiyor ama biz sadece bunu deyip geçemiyoruz. Ölümüne yol açtığı binlerce, on binlerce insanın hesabını vermedi. AK Parti hükümeti darbeci zihniyetten hesabı soracağız diye iktidara geldi ama 13 yıldır bunun hesabını sormadı. Kenan Evren dahil olmak üzere bütün darbecilerle anlaşma yapılmıştır. Göstermelik bir süreç yaşanmıştır ama buda yarım kalmıştır. Geçen sene vefat eden Cumartesi annesi olan Berfu anne Kenan Evren'in yüzüne bakıp hesap soracağım diyordu. Darbe dönemlerinde oğullarını kaybetmiş on binlerce anne hesap soramadan Kenan Evren vefat etti' diye konuştu.

BUNLAR BİR SÖYLEMDİR

HDP'nin AK Parti veya CHP ile koalisyon içerisinde olup olmayacağına ilişkin sorusuna da 'Bu söylemlerin hepsi iktidardan da, muhalefete de bize gelen söylemler. HDP'nin kendilerinden bağımsız bir şekilde bu duruma gelmesini kabullenemiyorlar. ya bünyeleri taşımıyor, ya da çarpıtıyorlar. Bu kadar hızlı büyümemizi bünyeleri kaldırmadı. İktidara sorarsanız HDP ile CHP ittifak yapıyor. Muhalefete sorarsanız biz AKP ile ittifak yapıyoruz. Gerçek cevap şu; Biz ikisiyle de ittifak yapmıyoruz, yapmayacağız. HDP nasıl üçüncü bir merkez olarak, bağımsız bir halk siyasi gücü olarak yola çıktıysa bundan sonra da yola öyle devam edecek. Herkesin artık bu gerçeği kabullenmesi ve içine sindirmesi gerekiyor' diyerek yanıtladı.

DEMOKRATİK YENİLGİ OLMAZ

HDP'nin barajın altında kalmasının Demokratik bir yenilgi olmayacağını söyleyen Yüksekdağ şunları söyledi:

? HDP baraj altında kalırsa emin olun bu demokratik bir şekilde olmaz. Bilinen istifa kuralları da bizim için geçerli olmayabilir. Ben dediğim gibi eş genel başkanımız değişebilir, istifa da edebiliriz. Görev değişikliğini yapabiliriz. HDP baraj altında kalırsa şuna emin olun bu demokratik bir yenilgi olmaz. Seçimler üzerinde dolaşan güvenlik sorunundan yola çıkarak bunu söylüyorum. Bizim her yerde seçim bürolarımız saldırıya uğrarken, her yerde seçmenlerimiz tehdit edilirken sahte seçim pusulaları ortalıklarda dolaşırken ve Türkiye'de ki AK Parti hükümetinin siyasi hırsızlık konusunda sicili bu kadar kabarıkken HDP'nin barajı aşamama ihtimali demokratik olarak gerçekleştirilen bir seçimin sonucu değildir. Barajı aşamazsak sandıklara yapılmış sivil bir darbe var demektiröşeklinde konuştu. Daha sonra Eş Başkan Figen Yüksekdağ Çerkezköy ilçesine harekete etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ: İktar ve Muhalefet ile İttifak Yapmıyonuz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement