Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Yüksekova'da Dayanışma Yemeğine Katıldı - Son Dakika
Politika

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Yüksekova'da Dayanışma Yemeğine Katıldı

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Yüksekova\'da Dayanışma Yemeğine Katıldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dayanışma yemeğine katıldı.

19.04.2015 23:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dayanışma yemeğine katıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Rona Class Düğün Salonu'nda düzenlenen dayanışma yemeğine katılmak üzere Yüksekova'ya geldi. İlk olarak Sanat Sokağı'nda açılan resim sergisini gezen Yüksekdağ, ardından HDP İlçe Başkanlığı'na ziyarette bulundu.

Yüksekdağ, HDP ziyaretinin ardından dayanışma yemeğine katılmak üzere Rona Class Düğün Salonu'na geçti. Burada coşkulu bir şekilde karşılanan Yüksekdağ, Barış Anneleri'nin ellerini öptükten sonra katılımcıları selamladı. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından ilk olarak konuşan HDP İlçe Eş Başkanı Ferman Öztunç, Yüksekova halkının provokasyonlara gelmeyeceğini belirtti.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise zorlu eşiklerden geçtiklerini belirterek, "Gever direnişin ne olduğunu çok iyi bilir. Gever direnişin ve onurun abidesini oluşturmuştur" dedi. HDP'nin 2015 Genel Seçimleri'nde barajı aşacağını ifade eden Yüksekdağ, "Siyasi iktidarın savaş ve ölüm çizgisine karşı, barış ve yaşam çizgisinin bayrağını dikeceğimizi çok iyi biliyoruz. Bizim sözümüz ile özümüz hep bir oldu. Kavga edeceğiz diyorsak kavga ettik, direneceğiz dediysek direndik. Şimdi de barış diyoruz. Savaşın, acının, gözyaşının olmadığı yeni bir yaşam inşa edeceğiz diyoruz" ifadelerini kullandı.

HDP'nin iktidar alternatifi olduğunu söyleyen Yüksekdağ, "Siz niye bu kadar çıldırdıklarını sanıyorsunuz? AKP, bize her baktığında sonunu görüyor. Bize her baktıklarında o sarayın tarumar olduğunu görüyorlar. 13 yıl boyunca Kürt sorununu çözeceğiz dediniz. 2015 Genel Seçimleri için savaşı tırmandırmaktan başka hiçbir şey yapmıyorsunuz" dedi.

Yüksekdağ'ın konuşması esnasında salonda elektriklerin kesilmesi üzerine, "Acaba AKP'nin kedileri mi işbaşında. Gever'in kedilerini AKP'nin kedilerine karşı mücadeleye çağırıyorum" demesi, salonda gülüşmelere neden oldu.

Yüksekdağ dayanışma yemeğinden sonra geceyi geçireceği Şemdinli ilçesine geçti. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Yüksekova'da Dayanışma Yemeğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.


Advertisement