Hdp Haber Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Hdp Haber Bekliyor

Hdp Haber Bekliyor

Bir hafta önce Abdullah Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunan HDP heyeti hâlâ yanıt bekliyor.

10.11.2014 14:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hükümet, çözüm sürecinde "Kamu düzeni ve güvenliği yeniden tesis edilene kadar" Halkların Demokratik Partisi ile görüşmelerini askıya aldı. Bu kapsamda HDP'nin İmralı'ya gidişine de şimdilik izin verilmiyor. 3 Kasım Pazartesi günü İmralı'ya gitmek için Adalet Bakanlığı'na başvuruda bulunan HDP heyetine, bakanlıktan hala yanıt gelmedi.

Buldan: Bir kaç gün daha bekliyoruz

Al Jazeera'nin sorularını yanıtlayan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, "Henüz bir gelişme yok. Bir kaç gün daha beklemeyi planlıyoruz." dedi. Buldan, "Yanıt gelmezse partiniz nasıl bir tavır alacak?" sorusuna ise net yanıt vermedi. "Bir kaç gün daha bekliyoruz, daha sonra kendi içimizde bir değerlendirme yapacağız." dedi.

HDP'nin İmralı heyeti geçen hafta düzenledikleri bir basın toplantısında, Hükümet'i Öcalan ile üzerinde anlaşma sağlanan protokole uymaya çağırmıştı. HDP'den alınan bilgilere göre, bu protokolde "Öcalan'ın yanında yer alan mahkumların değiştirilmesi ve yerlerine kayıt tutabilecek mahkumların getirilmesi, ayrıca Sekreterya oluşturulması ve "Üçüncü Göz" olarak adlandırılan İzleme Kurulu'nun devreye girmesi de yer alıyor.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: Aljazeera

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement