HDP, Hasankeyf İçin Önerge Sundu - Son Dakika
Yerel

HDP, Hasankeyf İçin Önerge Sundu

HDP, Hasankeyf İçin Önerge Sundu

HDP Batman HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Hasankeyf için 2 soru önergesi sundu.

19.07.2015 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP'li Başaran, Bakanlara Hasankeyf'i sordu

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Ilısu Barajı altında kalacak olan Hasankeyf'in durumunu Orman Bakanlığı ve Kültür Turizm Bakanlığına sundu.

Ilısu Barajını ihale usulü ile yapan Orman Bakanlığına barajın son durumu, barajın bölgeye nasıl bir katkı sunacağı, barajın ömrü ve bazı usulsüzlük iddialarını sordu.

Başaran, "Baraj projesi olarak ancak %1 civarında enerji üretebilecek ve ekonomik olarak neredeyse hiçbir getirisi olmayacak olan Ilısu'nun kültürel bir miras olarak değerlendirildiğinde kazandıracağı getirilerin hesaba katılmaması kamuoyunda yoğun tepki almaktadır" dedi.

"HASANKEYF İÇİN UNESCO'YA NEDEN BAŞVURU YAPILMADI?"

Kültür ve Turizm Bakanlığına da tüm kriterleri barındırmasına rağmen Hasankeyf'in Unesco'nun kültürel tarih mirası listesine alınmamasına tepki gösteren HDP'li Başaran, "Hasankeyf tüm dünya için tarihi miras olması gerekirken, Bakanlık acaba Unesco'ya başvurdu mu? Ayrıca, Baraj projesi olarak ancak %1 civarında enerji üretebilecek ve ekonomik olarak neredeyse hiçbir getirisi olmayacak olan Ilısu'nun kültürel bir miras olarak değerlendirildiğinde kazandıracağı getirilerin hesaba katılmaması kamuoyunda yoğun tepki almaktadır" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP, Hasankeyf İçin Önerge Sundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • serkan: Batman seninle gurur duyuyor sayin vakilimiz her biji jitera 3 0 Yanıtla

Advertisement