HDP Hem Kaygılı Hem Tedbirli - Son Dakika
Güncel

HDP Hem Kaygılı Hem Tedbirli

HDP Hem Kaygılı Hem Tedbirli

1 Kasım seçimlerine 2 gün kala basın mensuplarıyla bir araya gelen HDP Şanlıurfa Milletvekili Adayları ve il yönetimi seçime yönelik kaygılarını dile getirdi.

30.10.2015 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 Kasım'da yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Seçimine sayılı günler kala Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Milletvekili Adayları ve partinin il yönetimi basın mensuplarıyla bir araya geldi. Harran Otel'de yapılan toplantıya, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Dilek Öcalan, Leyla Güven, Ziya Çalışkan, HDP Şanlıurfa Milletvekili Adayı Feridun Öncel, İbrahim Ovabeyli, Yusuf Geçgel ve HDP Urfa Örgütü katıldı.

ÖZBİNGÖL: HUKUKÇU EKİBİMİZ SAHADA OLACAK
Basınla buluşma toplantısında ilk konuşmayı yapan HDP Şanlıurfa İl Eşbaşkanı Sevda Çelik Özbingöl, seçim güvenliğine değindi ve 7 Haziran'da ortaya çıkan millet iradesinin birileri tarafından beğenilmediği için seçimlerin yenilendiğini söyledi. HDP Urfa İl Örgütü olarak seçimle ilgili bütün kaygılarını dile getirdiklerini ve bu kaygılara yönelik tedbirlerini aldıklarını belirten Özbingöl, seçimle ilgili itirazların gelmesi durumunda hemen müdahale edeceklerini söyledi. Özbingöl, "Blok oy kullanan, sandık müşahitlerine saldıranlar ve başka 100'ü aşkın usulsüzlük tespit ettik. Bunların hepsinin raporunu hazırlayıp yargıya taşıdık. Yargı süreci biraz uzun işliyor. Ancak takipçisi olacağız. Bu seçim için de benzer hukuksuzlukların yaşanmaması için önlemlerimizi aldık. Çok güçlü bir ekiple sandıkları koruyacağız. Gezici ve hukukçu ekiplerimiz sahada olacak. Tüm hukuksuzlukları raporlaştırarak gerekli işlemleri başlatacağımızı bildirmek isteriz" dedi.

YAZAR: HALA SEÇİM GÜVENLİĞİNİ TARTIŞIYORUZ
Türkiye'de 21. yüzyılda seçim güvenliğini tartıştıklarını belirten HDP Şanlıurfa Milletvekili Feridun Yazar ülkede hala Kenan Evren ve arkadaşlarının yapmış olduğu darbe anayasasının egemen olduğunu söyledi. Darbe yasası ile yönetilmenin yanı sıra bir de milletin malını, parasını ve oyunu çalan Kırk Haramiler'le uğraştığını dile getiren Yazar "Hala Kenan Evren ve arkadaşlarının anayasası ve bu anayasaya göre hazırlanmış Siyasi Partiler Yasası bunun için demokrasinin düz bir zemine oturduğunu söylememiz mümkün değil. Bütün bunlara rağmen maalesef bir de Kırk Haramiler'le uğraşıyoruz. Bu Kırk Haramiler öteden beri bu memleketin başına bela olmuş, milletin parasını çalıyor, malını, mülkünü çalıyorlar. Hem de oylarını çalıyorlar. Uzun yıllardan beri bunlarla uğraşmayı öğrendik, onların bu girişimlerine izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

BAYDEMİR: İRADEYE SAYGI DUYUN
Sandıktan çıkan halk iradesi ne olursa olsun saygı duyacaklarını belirten HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, kaygıların giderilmesi için bütün siyasi partilerin adaylarına çağrıda bulundu. Baydemir, "Eğer bir ülkede seçimler şaibeli olarak gerçekleşiyorsa o ülkede hiçbir şey doğru dürüst işlemez. Eğer seçimler her yurttaşın hür iradesine saygı duyulduğu bir zeminde gerçekleşiyorsa o ülkenin geleceği var demektir. Eğer bir şehir iradesinin bastırılmasına fırsat vermiyorsa emin olun o şehrin de önü aydınlıktır" dedi.
30 Mart 2014'te yapılan yerel seçimlerde oyların çalındığını ve manipüle edildiğini dile getiren Baydemir, bunun da hayırlı bir sonuç getirmediğini söyledi. "763 projenin sahibi nerede" diyen Baydemir, "Gelin ey siyasi partiler. Özellikle de iktidar partisi halkın hür iradesi neyse siz de buna rıza gösterin" ifadelerini kullandı. 7 Haziran'da karşılaştıkları bazı usulsüzleri de dile getiren Baydemir, blok oy kullanılması, sandık müşahitlerinin zorluklarla karşılaşması gibi usulsüzlükler tespit ettiklerini söyledi.
Başka partinin bir oyunun kendi partisine yazılmasını veya kendi oyunun başka partiye yazılması ile ilgili asla müsaade etmeyeceklerini söyleyen Baydemir, "Asla ve kata buna müsaade etmeyiz, fırsat vermeyiz. Hukuk zemininde mutlaka ama mutlaka bunun hesabını sorarız" şeklinde konuştu.Toplantıya katılan milletvekilleri ve milletvekili adayları daha sonra basın mensuplarından gelen soruları yanıtladı. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement