Hdp Heyeti Hasta Tutsaklarla İlgili Olarak Hazırlanan Raporu Bakan Bozdağ'a Sundu - Son Dakika
Politika

Hdp Heyeti Hasta Tutsaklarla İlgili Olarak Hazırlanan Raporu Bakan Bozdağ'a Sundu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız, hasta tutsakların durumuyla ilgili olarak bugün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’la makamında görüştü.

20.06.2014 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız, hasta tutsakların durumuyla ilgili olarak bugün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'la makamında görüştü. HDP heyeti, hasta tutsaklarla ilgili olarak hazırlanan raporu Bakan Bozdağ'a sundu.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız, hasta tutsakların durumuyla ilgili olarak bugün saat 11: 00'da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'la makamında bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme HDP'nin talebi doğrultusunda gerçekleşti. HDP heyeti, hasta tutsaklarla ilgili olarak hazırlanan raporu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a sundu. HDP heyeti, hasta tutsaklarla ilgili olarak Adli Tıp Kurumu'nun rapor vermediği, verilen kimi tahliye raporlarının da emniyet müdürlükleri engeline takıldığı bilgisini paylaştı, ağır koşullarda olan hasta tutukluların son durumunu anlattı. Heyet görüşmede ayrıca son çıkan yasanın yeterli olmadığı eleştirisini yöneltti. Adli Tıp Kurumu'nun ölümcül sınırdaki hasta tutuklularla ilgili rapor verdiği ancak, kanser hastası olan ve tedavi olması gereken çok sayıda hasta tutsağın da ölüm sınırına dayanmadan acilen tahliye edilmesi gerektiği görüşünü iletti. Heyet, hasta tutsaklar konusunun Adli Tıp Kurumu ve emniyetin, savcılıkların insafına bırakılmayacak kadar acil önemde olduğunu vurgulayarak bu insani durum karşısında Adalet Bakanlığı'nı göreve çağırdı. Adalet Bakanlığı da, bu konuda yaşanan sorunların çözümü için İçişleri Bakanlığı ve Adli Tıp Kurumu'yla görüşecekleri bilgisini paylaştı.

HDP Heyeti ayrıca konuyla ilgili olarak önümüzdeki hafta 25 Haziran'da Adli Tıp Kurumu Başkanı ve Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü'yle bir görüşme gerçekleştirecek. Hasta tutsaklarla ilgili olarak HDP grubu yeni bir kanun teklifi hazırlayarak Meclis Başkanlığına sunacak. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hdp Heyeti Hasta Tutsaklarla İlgili Olarak Hazırlanan Raporu Bakan Bozdağ'a Sundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement