HDP Heyeti Irak'ta - Son Dakika
Güncel

HDP Heyeti Irak'ta

HDP Heyeti Irak\'ta

Irak Kürt Bölgesel Yönetiminde, temaslarda bulunan Halkların Demokratik Partisi heyeti, Kürdistan Yurtseverler Birliğinin politbüro üyeleriyle bir araya geldi.

10.09.2014 22:57  Güncelleme: 23:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY), temaslarda bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) heyeti, Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin (KYB) politbüro üyeleriyle bir araya geldi.

HDP Eş Genel Başkanları Selahaddin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, HDP Milletvekilleri Erol Dora, Nazmi Gür ve Selma Irmak ile Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ten oluşan heyet, Süleymaniye'de KYB yetkilileriyle basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

KYB'nin resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, toplantıda Türkiye'de devam eden çözüm süreci, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Irak'a yaydığı şiddet ve Sincar'dan kaçmak zorunda kalan Yezidilerin karşı karşıya kaldığı insani durum ele alındı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen KYB Genel Sekreter Yardımcısı Kosret Resul, Türkiye'de çözüm sürecinin başarılı bir şekilde sonuçlanmasını arzu ettiklerini belirterek, "Çözüm süreci kapsamında Kürtlerin taleplerinin yerine getirilmesini temenni ediyoruz" ifadesini kullandı.

Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyet ise "Kürdistan'ın, işgal altında olan bölgelerinin IŞİD militanlarının elinden kurtarılması için dayanışma ve yardıma hazır olduklarını" bildirdi.

HDP Heyeti, Süleymaniye'deki temasları kapsamında KYB Genel Sekreteri ve eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'yi evinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. - Süleymaniye

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement