Hdp Heyeti Yüksekova'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Hdp Heyeti Yüksekova'da İncelemelerde Bulundu

Hdp Heyeti Yüksekova\'da İncelemelerde Bulundu

HAKKARİ (İHA) – Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde incelemelerde bulundu.

28.08.2015 17:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HAKKARİ (İHA) – Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde incelemelerde bulundu.

HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Selma Irmak, HDP Van milletvekilleri Adem Geveri, Tuğba Hezer, HDP Ağrı Milletvekili Mehmet Emin İlhan, HDP Hakkari milletvekilleri Nihat Akdoğan ile Abdullah Zeydan ve Akil İnsanlar Heyeti üyesi Celalettin Can'dan oluşan heyet, ilçede çatışmaların yaşandığı yerleri incelemek üzere geldi. Bugün sabah HDP binasına gelen heyet, Cengiz Topel Caddesi üzerinde bir araya gelen çok sayıda vatandaşla birlikte yürüyüş halinde iki gece önce ilçede çıkan çatışmada hayatını kaybeden Fettah Es için Orman mahallesinde kurulan taziye çadırına giderek başsağlığı dileklerinde bulundu. Vatandaşlar yürüyüşte sloganlar atarak yaşanan ölümlere tepki gösterdi. HDP'li vekiller, çatışmaların yaşandığı ve havan mermilerinin isabet ettiği belirtilen Orman ve Mezarlık mahallelerindeki bölgelerde de inceleme yaparak, mahalleliden bilgi aldı. İnceleme sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan DTK Eş Başkanı Selma Irmak, Yüksekova halkının gergin iki gece geçirdiğini belirterek "Şu ana kadar elimize ulaşan bilgilere göre, Fettah Es arkadaşımızın şehadet haberi geldi. Bir cenazenin daha olduğu söyleniyor. Ancak henüz kimliği belli değil. 10'a yakın yaralı olduğu söyleniyor. Fakat hastaneye yaptığımız başvurularda yaralı olmadığı bilgisi veriliyor. Bu konuda bir muamma yaşıyoruz. İlçede korkunç bir yıkım yaşanmış. Karşı karakoldan havan topları atılıyor buraya ya da her neyse artık bir silah atılıyor buraya, duvarı delip içeri giriyor. Bunun gibi birçok eve ve içerideki eşyalara kurşun isabet etmiş. Halkevi ve imamın evinin de yıkılmış olduğunu biliyoruz. İncelemelerimiz devam ediyor" dedi. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hdp Heyeti Yüksekova'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement