Hdp Heyetinin İmralı Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Hdp Heyetinin İmralı Ziyareti

Ziyaretin ardından HDP'den yapılan açıklamada Öcalan'ın, "Yürüttüğümüz diyalog süreci yeni bir format altında ve yakın dönemde önemli bir pratikleşme aşamasına gelmiştir" dediği aktarıldı.

08.09.2014 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP heyetinin, TCK'nın 125. maddesine göre "vatana ihanet" suçundan idam cezasına çarptırılan ve AB uyum yasaları ile idam cezası kaldırıldığı için İmralı'da ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan ile görüşmesinin ardından açıklama yapıldı.

HDP'den yapılan yazılı açıklamada, dünkü görüşmede, Öcalan'ın, emekleriyle çalışan işçilerin maruz kaldığı kazaları kınadığı, İstanbul'un Şişli ilçesindeki inşaat şantiyesinde, asansörün düşmesi sonucu hayatını kaybeden 10 işçinin ailelerine başsağlığı dilediği belirtildi.

Açıklamada, "Çeşitli sıkıntı, engelleme, provokasyon, ağırdan alma ve tek yanlı dayatmalara rağmen yürüttüğümüz diyalog süreci yeni bir format altında ve yakın dönemde önemli bir pratikleşme aşamasına gelmiştir" ifadesini kullanan Öcalan'ın, bu safhanın sadece ülkenin değil bölgenin de kaderini belirleyeceğini söylediği aktarıldı.

Öcalan'ın "Özellikle hükümetin bu ciddiyetle meseleye yaklaşması ve hız kazandırması hayati bir önemdedir" sözlerine yer verilen açıklamada, somut adımlara büründürülmeyen hiçbir söylemin pratik bir karşılık oluşturmayacağına dikkat çekildiği ifade edildi.

Açıklamada, "Öcalan, meseleyi bu ciddiyet ve sorumlulukla ele almaya çalışan bütün aydın, akademisyen ve politikacıları yakından izlediğini ve böylesi büyük bir meselede daha geniş kesimlerin öneri ve katkılarına her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu vurguladı. 'Tam da bu aşamada gösterilecek ciddiyet ve titizlik bölgemizin önündeki yüz yılı kaosla mı yoksa bereketli eşit ve adil bir demokrasiyle mi geçireceğine dönük bir belirleyicilik ihtiva edecektir' diyen Öcalan, yeni hükümetin hiçbir mazeret kalesine sığınmadan anlamlı ve derinlikli müzakereleri başlatacak ilke ve mekanizmaları bir an önce hayata geçirmesi gerektiğine dikkat çekti" denildi.

Hasta tutukluların durumuna değinen Öcalan'ın, "Müzakere ruhu eğer hasta bedenlere can veremeyecekse bu çözümü halka anlatmak imkansız hale gelecektir" ifadeleri de açıklamada yer aldı. - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement