Hdp Iğdır Milletvekilleri, Ehliyet Camisinin Elektriğinin Kesilmesini TBMM'ye Taşıyacak - Son Dakika
Güncel

Hdp Iğdır Milletvekilleri, Ehliyet Camisinin Elektriğinin Kesilmesini TBMM'ye Taşıyacak

Hdp Iğdır Milletvekilleri, Ehliyet Camisinin Elektriğinin Kesilmesini TBMM\'ye Taşıyacak

Hdp Iğdır milletvekilleri Kıznaz Türkeli ile Mehmet Emin Adıyaman, İstanbul Bağcılar'da Caferilere ait Ehlibeyt Camisi'nin elektriğinin kesilmesini TBMM'ye taşıyacak.

16.07.2015 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp Iğdır milletvekilleri Kıznaz Türkeli ile Mehmet Emin Adıyaman, İstanbul Bağcılar'da Caferilere ait Ehlibeyt Camisi'nin elektriğinin kesilmesini TBMM'ye taşıyacak.

Bayram nedeniyle Iğdır'a gelen HDP milletvekilleri Kıznaz Türkeli ve Mehmet Emin Adıyaman, kent merkezinde İrfan Caddesi üzerindeki bir kahvenin önünde basın toplantısı düzenledi. Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, Ehlibeyt Camisi'nin elektriğinin kesildiğini, sorunun çözümü için gidildiğinde de müftünün " İran'a gidin, İran Baksın" yanıtı verdiğini ileri sürdü. Mhemet Emin Adıyaman, şunları söyledi:

"Bu anlayışı şiddetle kınıyoruz. Son dönemde özellikle Caferi halkımıza yönelik muhtemelen Ortadoğu'daki son gelişmelerden dolayı açık saldırıya dönüşen ve hukümet kaynaklı gelişmeler söz konusu. Iğdır halkının birçoğu, çeşitli nedenlerle metropollere gitmiştir. İstanbul'da Caferi halkının onlarca camisi vardır. Son dönemde Caferi camilerine saldırılar artmıştır. Son olarak İstanbul Bağcılar'da bulunan Ehlibeyt Camisi'nin 50 bin liraya yakın borcunun ödenmesi hususunda Dernek Başkanı, Bağcılar Müftülüğüne müracaat yapmış. Diyanet İşleri Başkanlığı temsilcisi olan Müftülüğün 'Siz şiisiniz, o halde İran'a gidin bu desteği İran'dan alın' demesi, aşağılayıcı, ötekileyici ve inanca karşı saygısızlığı içeren beyanlarda bulunmuştur. Dernek Başkanının, Bağcılar Kaymakamlığına ve İstanbul il müftülüğe yapmış olduğu müracaatlar sonuçsuz kalmıştır. Bağcılar Ehlibeyt camisinin elektrikleri kesildiği gibi cemaat 15 gündür mum ışığında ibadet yapmaktadır. Bununla yetinmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı borcunu ödemeyen 20'ye yakın Caferi camisine tebligat gönderdiği, tehdit ettiği anlaşılmıştır. Tüm inançlara karşı bu ayrımcı, ırkçı aşağılayıcı ve ötekileştirici anlayışı Iğdır milletvekilleri olarak mahkum ediyoruz, şiddetle kınıyoruz. Caferi halkımızın yalnız olmadığını, onların haklarını hukuklarını sonuna kadar savunacağımızı, onların da bu ülkede sünni, Hanefi inancı kadar özgür olana kadar eşit haklara sahip oluncaya kadar Devletin olanaklarından diğer hakim mezhepler gibi istifade edinceye kadar bu ötekileştirici ve ilkel, bu ayrımcı zihniyete karşı mücadele edeceğiz. Bu işin takipçisi olacağız ve Iğdır Milletvekilleri olarak bu konuyu mecliste gündeme getireceğiz." - Iğdır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp Iğdır Milletvekilleri, Ehliyet Camisinin Elektriğinin Kesilmesini TBMM'ye Taşıyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sivas'ta Jandarma Ekipleri 157 Şüpheliyi Yakaladı
    11:23 Sivas'ta Jandarma Ekipleri 157 Şüpheliyi Yakaladı

    Sivas İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen uygulamalarda 157 şüpheli şahıs yakalandı. Uygulamalar sonucunda 5 gram kubar esrar ve 31 bin 000 adet makaron ele geçirildi. Ayrıca, alkol etkisi altında araç kullanmak ve sürücü belgesiz araç kullanmak suçlarından 21 kişiye idari para cezası uygulandı.

  • İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan çiftin evine operasyon
    11:22 İzmir'de yasa dışı silah ticareti yapan çiftin evine operasyon

    İzmir'in Karabağlar ilçesinde yasa dışı silah ticareti yapan ve sevgili oldukları öğrenilen çiftin evine operasyon gerçekleştirildi. Adreste yapılan aramada çok sayıda ruhsatsız silah ve silah imalatında kullanılan malzemeler ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı. C.G.Ç.'nin yağma, gasp, kasten yaralama ve oto hırsızlığı suçlarından 34 adet kaydının bulunduğu ortaya çıktı.

  • Diyarbakır'da kahvehanede silahlı saldırıya tutulan zanlılardan 3'ü tutuklandı
    11:20 Diyarbakır'da kahvehanede silahlı saldırıya tutulan zanlılardan 3'ü tutuklandı

    Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde bir kahvehanede otomatik silahla çevreye ateş eden 4 zanlıdan 3'ü tutuklandı. Şüpheliler, bir kavganın ardından kahvehaneyi tehdit etmiş ve aynı gün maskeli olarak silahla saldırı düzenlemişlerdi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda zanlılar yakalanmış ve adliyeye sevk edilmişlerdir.

  • Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen Göreve Başladı
    11:20 Kemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Türkmen Göreve Başladı

    İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde belediye başkanı seçilen Mehmet Türkmen, mazbatasını alarak göreve başladı.


Advertisement