HDP İl Başkanı Tayfur: Ağrı'da Ölen PKK'lı Sayısı 5 Değil,1 - Son Dakika
Güncel

HDP İl Başkanı Tayfur: Ağrı'da Ölen PKK'lı Sayısı 5 Değil,1

HDP İl Başkanı Tayfur: Ağrı\'da Ölen PKK\'lı Sayısı 5 Değil,1

Askerle PKK'lılar arasında dün yaşanan çatışmayla ilgili konuşan HDP Ağrı İl Başkanı Sabri Tayfur, çatışmada ölen PKK'lı sayısının 5 değil 1 olduğunu söyledi.

12.04.2015 16:06  Güncelleme: 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'nın Diyadin İlçesi'ne bağlı Yukarı Tütek Köyü kırsalında dün PKK'lı teröristlerin askerlere ateş açmasıyla çıkan ve gün boyu devam eden çatışmanın yankıları devam ediyor. Yaralanan 4 asker, ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi. 'Canlı kalkan' olarak girdiği çatışma bölgesinde vurulan HDP'li Cezmi Budak bugün Diyadin'de toprağa verilirken Diyadin ve Ağrı'nın bazı ilçelerinde olayı protesto için esnaf işyerlerini açmadı. Ağrı'da Leyla Zana'nın da katılacağı HDP'nin milletvekili adaylarını tanıtım töreni iptal edildi.

"SADECE 1 PKK'LI ÖLDÜ"

Genelkurmay ve Ağrı Valiliği operasyonda PKK'lı 5 teröristin öldüğünü, 1 teröristin yaralı yakalandığını açıklarken, HDP Ağrı İl Başkanı Sabri Tayfur ise sadece 1 PKK'lının öldüğünü ileri sürdü. Tayfur, "PKK'dan 1, sivilden de 1 kişi. Başka kayıp yok. Üstünlüklerini sağlamak amacıyla böyle diyorlar" dedi.

ÇATIŞMASIZLIK ORTAMI BOZULDU

Çözüm süreci nedeniyle sağlanan çatışmasızlık ortamı dün Tendürek Dağı eteklerindeki Yukarı Tütek Köyü'ndeki olayla bozuldu. Asker ile PKK arasında yaklaşık 2.5 yıl sonra meydana gelen çatışma, Ağrı'nın Diyadin İlçesi'ne bağlı Yukarı Tütek Köyü kırsalında saat 08.00 sıralarında, PKK'lıların güvenlik güçlerine ateş açmasıyla başladı.

PKK'lıların yuvalandığı Tendürek Dağı eteklerinde düzenlenen 'Bahar Şenliği' etkinliğinde örgüt propagandasının yapılacağı, seçimde desteklenen adaylara oy vermeleri konusunda baskı uygulanacağı yolunda duyum alınması üzerine Ağrı İl Jandarma Komutanlığı'ndan 15 tim bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı.

4 ASKER YARALANMIŞTI

Askerler, 'Bahar Şenliği'nin yapılacağı bölgede konuşlanırken, PKK'lı teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Ateşe anında karşılık verilirken, ilk ateş sırasında 1 üsteğmen ile 3 uzman çavuş yaralandı. Hemen çatışma bölgesine komando birlikleri sevk edildi, havadan İHA ve helikopter desteğiyle operasyon başlatıldı. Diyadin ilçe merkezinden Yukarı Tütek'e giden yol üzerindeki ilk köy olan Boyalan'da da giriş-çıkış kontrol altına alındı.

"5 PKK'LININ ÖLDÜĞÜ, 1 PKK'LININ YARALANDIĞI" AÇIKLANMIŞTI

Genelkurmay Başkanlığı ve Ağrı Valiliği'nden yapılan açıklamada, gün boyu devam eden operasyonda 5 PKK'lının öldüğü, 1 PKK'lının da yaralı ele geçtiği açıklandı.

Operasyon bölgesine iddiaya göre 'canlı kalkan' olmak için giren gruptan eski HDP Diyadin İlçe Başkanı Cezmi Budak açılan ateşle ölürken, Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenler Derneği (MEYA-DER) temsilcisi Cenap İlboğa yaralandı.

YARALI ASKERLER HELİKOPTERLE ALINDI

Bölgede gün boyu devam eden çatışma nedeniyle, sabah PKK'lıların açtığı ilk ateşle yaralanan 4 asker, saat 19.00 sıralarında helikopterlerle Ağrı Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Buradaki ilk müdahalenin ardından 4 asker, gece Sağlık Bakanlığı'nca gönderilen ambulans uçakla Ankara'ya götürüldü ve GATA'da tedavi altına alındı.

Çatışma bölgesinde yaralanan MEYA- DER temsilcisi Cenap İlboğa da Ağrı Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Tendürek Dağı eteklerinde dün gün boyu süren çatışmanın ardından bugün sessizliğin hakim olduğu gözlendi. Yukarı Tütek ve Boyalan köylerinde konuşlanan askerler bu sabah birliklerine çekildi. Doğubayazıt'ta bulunan 1'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndan havalanan Kobra ve Sikorsky helikopterleri bölgeyi havadan kontrol etmeye başladı.

ESNAF KEPENK KAPATTI

Yukarı Tütek Köyü kırsalında operasyon bölgesine 'canlı kalkan' olarak giren ve açılan ateşle yaşamını yitiren Cezmi Budak için bugün Diyadin ilçe merkezinde cenaze töreni düzenlendi. Diyadin ve Doğubayazıt ilçelerinde esnaf bugün kepenk kapattı.

Erzurum Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi ardından Cezmi Budak'ın cenazesi Ağrı Belediye Başkanı DBP'li Sırrı Sakık'ın da bulunduğu büyük bir kalabalık tarafından Diyadin ilçe mezarlığında toprağa verildi.

SIRRI SAKIK: ONLAR BARIŞI KANATTILAR

Sırrı Sakık, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, "Biz bu topraklara barışın hayat bulması için geldik. Ama onlar barışı kanattılar. Bu kanı dökenler elbet hesap verecekler. Biz onları vicdan mahkemelerinde çoktan mahkum ettik" dedi.

Ölen Cezmi Budak'ın evli ve 3 çocuk babası olduğunu kaydeden Sakık, "Bir insan bu kadar asil olabilir. Kan akmasın diye bedenini canlı kalkan olarak siper eder" ifadesini kullandı.

ÖLEN TERÖRİST SAYISINDA FARKLI AÇIKLAMALAR

Çatışma ve operasyonda Genelkurmay ve Ağrı Valiliği 5 teröristin ölü ele geçirildiğini, 1 teröristin yaralı yakalandığını açıklarken, HDP Ağrı İl Başkanı Sabri Tayfur ölen terörist sayısının 5 değil, 1 olduğunu ileri sürdü.

Genelkurmay internet sitesinden dün saat 20.12'de yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Yukarı Tütek Köyü bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerle gün boyu devam eden silahlı çatışmada yaralanan 4 personelimiz Ağrı Devlet Hastanesi'ne tahliye edilmiş olup, 3 personelimizin yaralarının hafif olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı, 1 personelimizin ise ameliyata alındığı hastane yetkililerinden öğrenilmiştir. Yaralı personelimize acil şifalar diliyoruz. Diğer taraftan silahlı çatışmada 5 teröristin öldürüldüğü, 1 teröristin yaralı olarak ele geçirildiği bilgisi alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

"PKK'DAN 1, SİVİLDEN 1 KİŞİ ÖLDÜ"

HDP Ağrı İl Başkanı Sabri Tayfur ise Diyadin'de katıldığı Cezmi Budak'ın cenaze töreninde yaptığı açıklamada, operasyonda sadece 'Canfeda' kod adlı 1 PKK'lının öldüğünü, 'canlı kalkan' olarak alana giren Budak'ın yaşamını yitirdiğini ve Cenap İlboğa'nın yaralandığını söyledi.

Kendisinin de sivil bir grupla çatışma alanında olduğunu kaydeden Sabri Tayfur, "Herhalde onların 5 dediği cenaze göklere uçmadı. Üstünlüklerini sağlamak amacıyla böyle bir şey diyorlar. PKK'dan 1, sivilden de 1 kişi. Başka kayıp yok. Kod ismi bana söylenenlere göre 'Canfeda' PKK'lı erkek. PKK'lılar da zaten cenazeyi alıp götürmüşler" dedi. Tayfur, her bahar yaptıkları 'Bahar Şenliği' için bölgeye gittiklerini anlatırken, "Allah'ın dağı, bizim dağlarımız. Koskoca arazilerde bunun önlemini almak gibi durum olamaz" diye konuştu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HDP İl Başkanı Tayfur: Ağrı'da Ölen PKK'lı Sayısı 5 Değil,1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (63)

  • tolga: bu dünya yalancıların dünyası bu pkklılar şerefsizin önde gideni ayrıca bu hdp nin şerefsizler pkklı 52 42 Yanıtla
  • . . .: Bu çatışma bana çok anlamsız geldi . . Ne alaka şimdi. . Hdp nin oyları düşürülmeye çalışılıyor seçime az bi süre kaldı tabi. . Provokatörler iş başında yine. . Kaos yaratılmaya çalışılıyor ülkede. . Yemezlerrr oylar hdp ye. . Herşeye inat olacak bu barış. . Hdp de barajı aşacak inşallah. . 46 42 Yanıtla
  • eses: Geberin 41 29 Yanıtla
  • JOH : 5 TERORİST OLDURULDU 2 TANE CANLİ YAKALANDİ VE 20 KİSİLİK GRUPTA KOYLULER TARAFİNDAN KACİRİLDİ.. OPERASYONA 600 KİSİLİK ASKERİ BİRLİK KATİLDİ.. 54 12 Yanıtla
  • SARA: BIR NEDIRKI ISID BINLERCESINI GÖMDU 33 27 Yanıtla
  • Asi : Oy uğruna yaralı askerleri törenle hastaneye getirirlerse şaşmayın 40 17 Yanıtla
  • VURAL: Pkk yine baskı peşinde. Bu hdplide çıkmış 1 pkklı öldü diyor kabullenemiyor 5 pkklın öldürüldüğünü helal olsun askerimize. 27 28 Yanıtla
  • A: Devlete mi inanacaz sana mı kardeşim? 35 18 Yanıtla
  • Tabanca.: EN AZ BEŞ TERÖRİST GEBERDİ,GERİSİ DE GELECEK İNŞAALLAH..PİSLİK HAİN SÜRÜLERİ SİZİ!!.. 24 22 Yanıtla
  • kerem: PKK itlerine kemik atarsan arada bir böyle it gibi havlar kaçar. Türkiye hepimize yetiyor. Dağa cikacagina oku engel olan mi var. Örnek maliye bakani kürt hatta 3 tane kürt bakan var. Örnek alsinlar tabi almak isteyene 28 17 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi
    23:09 Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi

    Samsung, bu yıl Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6'yı piyasaya sürecek. Galaxy Z Flip 6'nın Geekbench raporuna göre cihazın 8 GB RAM, Android 14 işletim sistemi ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacağı görülüyor. Galaxy Z Flip 6'nın temmuz veya ağustos ayında duyurulması ve satışa sunulması bekleniyor.

  • Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor
    23:09 Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor

    Elektrikli araç piyasasında hem Tesla hem de Türkiye'nin yerli markası Togg'un modelleri, fiyatlandırma stratejileri ile dikkat çekiyor. Her iki markanın da farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap edebilecek çeşitlilikte elektrikli araçlar sunduğu görülüyor.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı
    23:03 İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheliden 16'sı tutuklandı. Şüphelilerin, 19 ayrı eylemde yaklaşık 6 milyon lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi.

  • Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi
    22:54 Beşiktaş Kültür Merkezi'nden 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi

    Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) tarafından düzenlenen 'Dragons and Mythical Beasts' kukla gösterisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Maximum Uniq Hall'de seyirciyle buluştu. Yazar ve yönetmen Derek Bond'un mitolojik hikayelere yer verdiği gösteri, çocukların zihnindeki canavar algısını değiştirmeyi hedefliyor. Seyirciler arasından seçilen çocuklarla interaktif bir oyun oynanan gösteride, oyuncu Ata Dirilgen çocuklara hem hikaye anlatıcısı hem de kahraman yetiştiricisi olarak eşlik ediyor. Gösterinin amacı, çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve onlara cesaret vermek. İngiltere tiyatrosunun önemli ödüllerinden Olivier Ödülü'ne aday olan kukla şovu, devasa taş trol, gizemli Indrik, görkemli Griffin, tek boynuzlu at, diş perisi ve ejderha gibi birçok kukla ile çocukları fantastik hikayelerle tanıştırıyor. Gösteri, 20-23 Nisan tarihleri arasında sahnelenmeye devam edecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.


Advertisement