Hdp İstanbul Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı - Son Dakika
Güncel

Hdp İstanbul Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

Hdp İstanbul Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

7 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP)'den 25. dönem İstanbul Milletvekili seçilen Pervin Buldan, Emine Beyza Üstün, Garo Paylan, Turgut Öker, Ali Kenanoğlu, Abdullah Levent Tüzel, Sezai Temelli, Filiz Kerestecioğlu, Erdal Ataş, Hüda Kaya ile Selahattin Demirtaş adına avukatı Hasari Yenice aldı.

17.06.2015 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP)'den 25. dönem İstanbul Milletvekili seçilen Pervin Buldan, Emine Beyza Üstün, Garo Paylan, Turgut Öker, Ali Kenanoğlu, Abdullah Levent Tüzel, Sezai Temelli, Filiz Kerestecioğlu, Erdal Ataş, Hüda Kaya ile Selahattin Demirtaş adına avukatı Hasari Yenice aldı. Saat 11: 30'da Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na gelen HDP İstanbul Milletvekilleri, mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Hayriye Gül'ün elinden aldıden aldı.

Daha sonra toplu fotoğraf çektiren HDP'li milletvekilleri adına Pervin Buldan açıklama yaptı.

"TÜRKİYE HALKLARININ SESİ OLACAĞIMIZA BİR KEZ DAHA SÖZ VERİYORUZ"

Pervin Buldan yaptığı açıklamada, Türkiye açısından yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu ifade ederek, "Özellikle Halkların Demokratik Partisi'nin elde ettiği başarı Türkiye açısından büyük bir kazanımdır. Tüm siyasi partilerin bu sonucu iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz İstanbul milletvekilleri olarak bugün mazbatalarımızı aldık. Bundan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Türkiye halklarının sesi olacağımıza, Türkiye halklarının kimliği olacağımıza buradan bir kez daha söz veriyoruz. Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" diye konuştu.

"ARTIK TÜRKİYE'DE YENİ BİR DÖNEM BAŞLAMIŞTIR"

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatıyla birlikte bir dönemin kapandığını ifade eden Buldan, "Artık Türkiye'de yeni bir dönem başlamıştır. Bu yeni dönem içerisinde herkesin özellikle siyasi sonuçlarını değerlendirerek, demokrasinin, insan haklarının ve barışın bu ülkede tesisi için elini taşın altına koymasını birkez daha ifade etmek istiyoruz" dedi.

"SÜLEYMAN DEMİREL, HESAP VERMEDEN VEFAT ETTİĞİ İÇİN ÜZGÜNÜM"

Süleyman Demirel'in vefatının ardından attığı "Süleyman Demirel 'Savaş Buldan ölüm listesinin başında olmalı' demişti. Hesap veremeden gitti. İsyanım bunadır" tweetin sorulması üzerine Buldan, "Şimdi benim eşim faili meçhul bir cinayetle katledildi. Öldürüldü. O dönem hazırlanan listede onlar açısından öldürülmesi gerekenlerin başında benim eşim vardı. Listeyi sayın Süleyman Demirel'in hazırladığı duyumunu almıştık. Özellikle Savaş Buldan'ın listenin başında olması gerektiğini ifade etmişti. ve eşim öldürüldü. Bugün hesap vermeden gittiği için gerçekten üzgünüm. Süleyman Demirel bir dönemin karanlık insanıydı aslında. Yargılanması, sorgulanması gerekiyordu. Cezalandırılması gerekiyordu ama hesap vermeden, vefat ettiği için gerçekten üzgünüm" ifadesini kullandı.

Pervin Buldan sorulması üzerine mazbatayı avukatı aracılığıyla alan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır'daki yoğun programı nedeniyle gelemediğini ifade etti.

"VALİ VE BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET EDECEĞİZ"

Bugün İstanbul Milletvekilleri olarak İstanbul Valisi'ne ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na nezaket ziyaretinde bulunacaklarını belirten buldan, diyaloğun önemine değinerek, İstanbul Valisi'yle, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'yla birlikte İstanbul'u yönetmek istediklerini söyledi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp İstanbul Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement