Hdp İzmir'de 20 Bin Oy Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Hdp İzmir'de 20 Bin Oy Kaybetti

Hdp İzmir\'de 20 Bin Oy Kaybetti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir'den tekrar milletvekili seçilen Ertuğrul Kürkçü, Ankara'dan sonra batı illerinde milletvekilini koruyan ikinci il olduklarını, 20 bin oy kaybının analizini yapacaklarını dile getirdi.

01.11.2015 23:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir'den tekrar milletvekili seçilen Ertuğrul Kürkçü, Ankara'dan sonra batı illerinde milletvekilini koruyan ikinci il olduklarını, 20 bin oy kaybının analizini yapacaklarını dile getirdi.

HDP İzmir, 1 Kasım Genel Seçimleri sonucunu Seçim Koordinasyon Merkezi'nde izledi. Parti girişinde kendi güvenlik önlemlerini alarak arama yapan HDP'liler, televizyon ekranlarından ilk sonuçlar açıklanmaya başlayınca sessizliğe gömüldü. Birinci sıralardan TBMM'ye giren İzmir 1'inci Bölge Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ile 2'nci Bölge Milletvekili Müslüm Doğan, ortak bir açıklama yaptı.

Sonuçların netleşmeye başlamasıyla basın mensuplarının karşısına geçen Ertuğrul Kürkçü, İzmir'in Ankara'dan sonra batıda 7 Haziran sonrası milletvekillerini kaybetmeyen ikinci il olduğunu söyledi. Türkiye genelindeki şiddet havasının İzmir'de de etkisini gösterdiğini dile getiren Kürkçü, "Bizim daha iyimser bir öngörümüz vardı. Ancak bu sonuçla esasen HDP'nin Türkiye siyasi hayatına vazgeçilmez şekilde yerleşmiş olduğunu gördük. MHP'nin Türkiye siyaset sahnesinde HDP arkasına doğru sürüklenmiş olması HDP'yi dışlamaya, yaftalamaya, karalamaya dair seçim siyasetinin iflasına dair iki göstergeden biridir. Birincisi de AkP'nin şiddet ve yalanla HDP'yi baraj altına itememesi birinci göstergedir" diye konuştu.

"DARBE SÜRECİ DEVAM ETMEKTEDİR"

"1 Kasım seçimleri AKP'nin 7 Haziran öncesinden başlayan darbe girişiminin şu an kendisine bir parlamenter bir meşruiyet elde etmesinden ibarettir. Darbe süreci devam etmektedir" diyen Kürkçü, "2 Kasım sonrasının Türkiye siyasi denklemi değişmek zorunda. Müstabit Tiran rejiminin kendine oy bulmasından ötürü meşru görünmeyeceği ve mutlaka geriletilmesi gereken bir siyasi mücadele dönemi açılıyor" dedi.

İZMİR'DE 20 BİN OY KAYBI

İzmir için de değerlendirme yapan Kürkçü, "İzmir'de yüksek bir oy kaybımız yoktur. Henüz yurtdışı oyları genel oy toplamına eklenmedi. O nedenle hem Türkiye hem İzmir tablosu değişecek. 20 bin kadar oy eksikliği var. Biz bunu 30-40 bin çoğaltmayı ummuştuk. Bu eksikliğin sebeplerini hep beraber değerlendireceğiz. Halkın yanlış yaptığını söyleyecek değiliz. Bizim halka ulaşmakta, politikalarımızı aktarmakta ölçüp biçeceğiz. Son iki yıl içinde HDP İzmir'in politik hayatına da vazgeçilmez bir şekilde dahil oldu. İzmir'in en önemli siyasi güçlerinden biridir. Varlığını pek çok başka alandan gelerek, güçlenerek İzmir halkının tüm meseleleriyle hemhal olarak partimiz kendini yerli yerine yerleştirecektir" diye konuştu.

DOĞAN: BİZİM İÇİN BAŞLANGIÇ

Müslüm Doğan ise, eşit olmayan koşullarda seçim çalışmasını yaptıklarına dikkat çekerek "Halkımızın ortaya koyduğu iradeye saygı duyuyoruz. Bunu partimiz değerlendirecektir. Partimizin programını yeterince anlatamadığını düşünüyorum. Bu bizim için tekrardan bir başlangıçtır. Partimizin en geniş kesimlere ulaşması büyük bir kazanımdır. İzmir'de de kitlelerle buluştuk" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp İzmir'de 20 Bin Oy Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • muslu : kaybeder tabi halk ona güvendi o neyapti pkk yi savundu destekledi seloya güvendik o kalles çıktı çok iyi oldu. 0 0 Yanıtla
  • Bilecik'te 'Okulumda Güvendeyim' projesiyle 176 öğrenciye eğitim verildi
    11:25 Bilecik'te 'Okulumda Güvendeyim' projesiyle 176 öğrenciye eğitim verildi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde bulunan Hisarcık Beşevler İlkokulu ve ortaokulunda, 'Okulumda Güvendeyim' projesi kapsamında 176 öğrenciye trafik kuralları, güvenli internet kullanımı, kişisel güvenlik ve mahremiyet eğitimi verildi. Etkinliklerde Jandarma tanıtıldı ve öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

  • Çanakkale'de Kaçakçılık Operasyonu: 135 Adet Gümrük Kaçağı Parfüm Ele Geçirildi
    11:25 Çanakkale'de Kaçakçılık Operasyonu: 135 Adet Gümrük Kaçağı Parfüm Ele Geçirildi

    Çanakkale'de polis ekipleri tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında bir şahsın ikametinde yapılan aramada 135 adet gümrük kaçağı parfüm ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

  • Malatya'da 2 Bin Öğrenci Kütüphaneler Haftası Etkinliğinde Kitap Okudu
    11:24 Malatya'da 2 Bin Öğrenci Kütüphaneler Haftası Etkinliğinde Kitap Okudu

    Malatya'da düzenlenen Kütüphaneler Haftası etkinliğinde yaklaşık 2 bin öğrenci, Sümer Park'ta bir araya gelerek kitap okudu. Etkinlikte konuşma yapan Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler, kitap okuma alışkanlığının önemini vurgulayarak öğrencileri okumaya teşvik ettiklerini belirtti. Etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ve Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak da katıldı.

  • Sivas Akıncılar'da Kamu Personeline Acil İlk Yardım Eğitimi
    11:24 Sivas Akıncılar'da Kamu Personeline Acil İlk Yardım Eğitimi

    Sivas'ın Akıncılar ilçesinde, Kaymakam Saltuk Buğrahan Açıkbaş'ın koordinasyonunda Dr. Murat Emre Akkaş tarafından hükümet konağında görev yapan kamu personeline acil ilk yardım eğitimi verildi. Eğitime daire amirleri ve diğer kamu kurumlarında çalışan personel de katıldı.

  • D-100 Karayolu Gebze geçişinde tırın panelvanı bariyerlere sıkıştırması sonucu 1 kişi yaralandı
    11:23 D-100 Karayolu Gebze geçişinde tırın panelvanı bariyerlere sıkıştırması sonucu 1 kişi yaralandı

    D-100 Karayolu Gebze geçişinde meydana gelen kazada, bir tırın şerit değiştirirken panelvanı bariyerlere sıkıştırması sonucu 1 kişi hafif şekilde yaralandı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi ve yaralıya ambulansta ilk müdahale yapıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Afyonkarahisar'da yakalanan firari FETÖ hükümlüsü cezaevine gönderildi
    11:23 Afyonkarahisar'da yakalanan firari FETÖ hükümlüsü cezaevine gönderildi

    Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, FETÖ'ye üye olmak suçundan 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan İ.Ç, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Hüdai Kaplıcaları mevkisinde yakalandı. Hükümlü, savcılıktaki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

  • Gurbetçi Ali Yağcı, Karaman'da Müze Kurarak Eğitime Katkı Sağlıyor
    11:23 Gurbetçi Ali Yağcı, Karaman'da Müze Kurarak Eğitime Katkı Sağlıyor

    Karamanlı gurbetçi Ali Yağcı, öğretmenlik yapamadığı için işsiz kaldı ancak memleketindeki eski okul binasına kurduğu müzeyle eğitime katkı sağlamaya devam ediyor. Yağcı, yıllar boyunca topladığı binlerce eğitim aracını sergilediği müze ile ziyaretçilerini geçmişe götürerek eğitime katkı sağlıyor.

  • Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu
    11:23 Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Esnaf ve Vatandaşlarla Buluştu

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kayseri'nin en büyük mahallesi Mevlana'da esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi. Yapılan hizmet ve yatırımlar nedeniyle takdir ve teşekkür aldı.

  • Milli Kütüphane, Ankara dışından da erişilebilir hale getiriliyor
    11:20 Milli Kütüphane, Ankara dışından da erişilebilir hale getiriliyor

    Türkiye'nin kültürel hafızası Milli Kütüphane kaynaklarında bugüne kadar 20 milyon sayfa dijitale aktarılırken, kütüphanenin yakın zamanda Ankara dışından da erişilebilir hale getirilmesine ilişkin çalışmalar başlatıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, dijitalleşme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Milli Kütüphane, gazete, dergi, kitap ve diğer bilgi kaynaklarını dijitalleştirerek vatandaşların çevrimiçi erişimini kolaylaştırmayı hedefliyor.

  • Hakkari'de müzik öğretmeni Ahmet Kotan'ın ismi atölyeye verildi
    11:20 Hakkari'de müzik öğretmeni Ahmet Kotan'ın ismi atölyeye verildi

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden müzik öğretmeni Ahmet Kotan'ın ismi, görev yaptığı okuldaki müzik atölyesine verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından finanse edilen 'Atölyesiz Okul Kalmasın Projesi' kapsamında Kotan'ın görev yaptığı okula müzik atölyesi kuruldu. Açılış törenine katılan yetkililer, Kotan'ın anısını yaşatmak amacıyla atölyenin açıldığını belirtti.

  • Adana'da 31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde 1 milyon 629 bin 959 seçmen oy kullanacak
    11:20 Adana'da 31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde 1 milyon 629 bin 959 seçmen oy kullanacak

    Adana'da 31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde 5 bin 164 sandıkta 1 milyon 629 bin 959 seçmen oy kullanacak. Adana'nın ilçelerinde ise toplamda 1 milyon 629 bin 959 seçmen oy kullanacak.


Advertisement