Hdp Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Oyunu Kars'ta Kullandı - Son Dakika
Politika

Hdp Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Oyunu Kars'ta Kullandı

Hdp Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Oyunu Kars\'ta Kullandı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, oyunu Kars’ta kullandı.

01.11.2015 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, oyunu Kars'ta kullandı. Bilgen, sandık görevlileri ve basın mensuplarını da kırmızı karanfil verdi.

Ayhan Bilgen, İstasyon Mahallesi'ndeki Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlköğretim Okuluna gelerek oyunu 1061 nolu sandıkta kullandı. Sandıkları ziyaret ederek görevlilere kırmızı karanfil veren HDP Parti Sözcüsü ve Kars Milletvekili Bilgen, 1 Kasım seçiminin büyük bir endişe içerisinde, tedirginlik içerisinde gidilen bir seçim olduğunu söyledi.

Bilgen, "7 Haziranda seçmenin ortaya koyduğu iradeyi daha dikkatli okuyan ve onun gereğini yaparak ülkede barışın, kardeşliğin, özgürlüğün egemen olabilmesi için seçmen iradesinin gereği olan uzlaşmayı biz siyasetçiler ne yazık ki başaramadığı için bu ülkenin bir kez daha hem büyük ekonomik maliyete katlanarak, hem de büyük bir emek harcayarak yeniden seçime gitme zorunda kaldı" dedi.

Bilgen, "Ümit ediyoruz ki bu seçim hem güven içerisinde gerçekleşsin, huzur içerisinde gerçekleşsin. Hiç kimsenin burnunun kanamadığı ve herkesin özgür iradesiyle tercihini yaptığı bir seçim olsun. Seçim sonuçlarının da ülkemizde birlikte yaşamaya, barışa ve seçmen iradesinin siyasetin asıl öznesi haline geldiği, demokrasinin olmazsa olmazı olarak kabul edildiği, hazmedildiği, sindirildiği bir seçim sonucu ortaya çıksın. Biz bugün sabah Digor ve Dağpınar'da sandıklarımızı ziyaret ettik. Biraz sonrada Kars'taki sandıkları ziyaret edeceğiz. Diğer arkadaşlarımız Kağızman, Selim, Sarıkamış'ta sandık ziyaretlerini yapıyorlar. Şu ana kadar güvenlik görevlilerinin son derece duyarlı ve anlayışlı hareket ettiğini gördük. Herhangi bir gerilime, sıkıntıya şahit olmadık. Bu ülke hepimizin ve bu ülkede birlikte yaşayabilmek için galiba sandık sınavını da hep birlikte başarıyla vermemiz gerekiyor" diye konuştu.

Bilgen ve beraberindekiler daha sonra Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlköğretim Okulu'ndan ayrıldı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hdp Kars Milletvekili ve Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Oyunu Kars'ta Kullandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement