Hdp Küçükçekmece 1. Olağan Kongresi - Son Dakika
Güncel

Hdp Küçükçekmece 1. Olağan Kongresi

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Üyesi Can: "Biz Kürtler, bu dönemde haklarımızı alamazsak başka hiçbir dönem alamayız" "Kürt meselesi, dağdaki insanların silahsızlandırılmasıdır.

23.11.2014 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akil İnsanlar Heyeti İç Anadolu Bölgesi Grubu Üyesi Celalettin Can, "Biz Kürtler, bu dönemde haklarımızı alamazsak başka hiçbir dönem alamayız" dedi.

Can, Küçükçekmece'deki bir düğün salonunda düzenlenen HDP Küçükçekmece 1. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Kürtler'den çok şey öğreneceğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birçok kez görüştüğünü ve bu görüşmelerden bir sonuca vardığını anlatan Can, şöyle konuştu:

"Bu insanlar, 'Kürt sorunu' diye bir şey yok' diyor. Bunu kamuoyuna açık ifade etmeyebilirler ama bize dediler. Mesela Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunu söyledi, 'Kürt sorunu dersek Kürt halkı manzumesini kabul etmek zorundayız ve bir halkın halk olmaktan gelen hakları da bu ülkeyi böler'. Halk olmaktan gelen haklara göre, Türkler'in hakkı neyse Kürtler'in hakkı da odur. Bu insanlar Kürtler'i bir halk, azınlık olarak değil tek tek vatandaş olarak görüyor. Tek tek vatandaşların hakkı nedir? Dilini öğrenmek isterse seçmeli yapılır, bir televizyon kanalı yapılır."

Can, hükümetin Kürtler ile ilgili sorunlara "yurttaşlık hakları" noktasından baktığını belirterek, "Biz Kürtler, bu dönemde haklarımızı alamazsak başka hiçbir dönem alamayız. Kürt meselesi, dağdaki insanların silahsızlandırılmasıdır. Silahını bırakıp siyasete gireceksin ve önünde bir engel kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Çok sayıda partilinin katıldığı kongrede, divanın oluşturulmasının ardından ilçe başkanı seçildi.

Küçükçekmece ve Bağcılar ilçe kongrelerine katılacağı bilinen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, sis dolayısıyla Ankara'dan uçak kalkmadığı için kongreye katılamadı. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement