HDP'li Aslan: AK Parti Darbe Günü Söylediklerimizi Söyledi - Son Dakika
Yerel

HDP'li Aslan: AK Parti Darbe Günü Söylediklerimizi Söyledi

HDP\'li Aslan: AK Parti Darbe Günü Söylediklerimizi Söyledi

HDP'li Mehmet Ali Aslan, darbe günü halkın sokağa çağrılmasının yıllarca kendi tarzlarını olduğunu söyleyerek "darbe günü AKP bizim söylediklerimizi yaptı" dedi.

21.08.2016 00:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP'li Aslan'dan İlginç "Darbe" Yorumu

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, yıllarca verdikleri demokrasi mücadelesinin benzerini, AKP'nin 15 Temmuz darbe girişimi günü yaptığını söyledi.

HDP Milletvekili Aslan, darbe günü halkın sokağa çağrılmasının yıllarca kendi tarzlarını olduğunu söyleyerek "darbe günü AKP bizim söylediklerimizi yaptı" dedi.

TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, darbe girişimini şiddetle kınadıklarını ifade eden HDP'li Aslan, "Darbeyi buradan şiddetle kınıyoruz. İnanır mısınız, darbe akşamı televizyonları izlerken, dinlerken, bakanlar konuşurken, Başbakan konuşurken HDP'li vekiller konuşuyor zannediyordum çünkü demokrasiden, seçilmiş halk iradesinden söz ediliyordu; tanklara, toplara karşı yürünmesi gerektiğinden, tankların, topların durdurulması gerektiğinden, halkın sokaklara çıkması gerektiğinden söz ediliyordu. Tabii, sonra baktım ki AKP'li vekiller, bakanlar bunu söylüyor. Bizim yıllardır söylediğimizi maalesef sadece darbe akşamı hissedebildiniz" dedi.

"BENİ İTEN POLİS FETÖ'CÜ ÇIKTI..."

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, geçtiğimiz 29 Aralık tarihinde Batman'da sendikaların bir günlük iş bırakma eylemi sırasında kendisine 'Ben Devletim' diyen polisin, FETÖ soruşturması kapsamında Zaho'da yakalanan polis olduğunu belirtti.

TBMM'de yaptığı konuşmada sözkonusu olay sırasında çekilen fotoğrafı da gösteren Aslan, "29 Aralık 2015'te bu Emniyet Müdürü Batman'da Emniyet Müdürüydü ve ben sivil bir polise kimlik sorunca bu dedi ki: 'Biz devletiz' ve beni iteledi. 'Ben devletim' dedi şu fotoğrafta gördüğünüz Emniyet Müdürü. Ben bunu gösterirken de iktidar sıralarından birçok vekil 'Oh, iyi yapmış' gibi laflar söylüyordu ama ne ilginçtir ki aynı Emniyet Müdürü geçtiğimiz günlerde Zaho'da yakalandı. Gülenist hareket tarafından yani onlarla irtibatlı olduğundan dolayı yakalandı. Karşılaştıralım, aynı kişi 'Ben devletim' diyordu, şimdi onu yakalayanlar da 'Ben devletim' diyor ve suç duyurusunda bulunduk. Suç duyurusunda bulunmuştuk, savcı takipsizlik verdi. Sonra savcı da FETÖ'den içeriye alındı her ne hikmetse. Valiliğe de ben yine dilekçeyle başvurmuştum bu ilgili Emniyet Müdürü hakkında idari soruşturma başlatsın diye. Şu anki Batman Valisi Ahmet Deniz de henüz bununla ilgili bir idari soruşturma başlatmış değildir. Acaba neden korunuyor, neden idari soruşturma başlatılmadı, birileri mi korunmaya çalışılıyor? Bakın, iyi ki darbe gerçekleşmedi. Gerçekleşmiş olsaydı, şimdi buradakilerin çoğu, hepimiz, ya hapisteydik ya mezardaydık ya kayıp kaçaktık ve muhtemelen hapiste olsaydık, kayıp kaçak olsaydık, şunu konuşacaktık: Keşke biz Mecliste birbirimize düşmeseydik, keşke biz gerçek tehlikenin farkına varsaydık ve keşke iyi işler yapsaydık. İşte, Allah bize o 'keşke'leri gerçekleştirme fırsatını verdi. Gelin, hep beraber toplumsal barış için ve özellikle Kürt meselesinin barışçıl yollarla çözülmesi için adım atalım" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP'li Aslan: AK Parti Darbe Günü Söylediklerimizi Söyledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement