HDP'li Aslan'dan Hükümete Tepki - Son Dakika
Yerel

HDP'li Aslan'dan Hükümete Tepki

HDP\'li Aslan\'dan Hükümete Tepki

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Ankara Mamak HDP ilçe binasında güncel konulara ilişkin bir değerlendirmede bulundu.

29.08.2016 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP'li vekilde hükümetin politikalarına tepki

Mamak HDP ilçe Örgütünün Düzenlediği Halk forumuna katılan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Hükümetin Suriye politikaları, OHAL güncel gelişmere ilişkin açıklamalarda bulundu.

''SINIR İHLALİ TÜRKİYE'YE BİR ŞEY KAZANDIRMAYACAK''

TSK'nın Cerablus ve Rojava'ya girmesini değerlendiren Aslan: "'Hükümetin Devletin komşu bir ülkenin ve komşu halkların toprağına girmesi yanlış olup böldeki kaosu ve sorunları daha bir derinleştirmenin önünü açacaktır. Hükümet ve Saray Suriye ve Irak politikasında başından beri yanlış yapmıştır. Ve şu anda yanlışını daha bir büyüterek Türkiyeyi bir bataklığa çekmeye çalışıyor. Sınır ihlali Türkiyeye bir şey kazandırmayacağı gibi çok şey kaybettirecektir. Gemi kaptanın yapması gereken gemidekilerle istişare edip karar vermektir. Aynı zamanda gideceği limanla barışçıl dostane ilişkiler geliştirmektir. Gemi kaptanı korsanca davranamaz. Yani ben kaptanım tüm mürettebat ve yolcular benim emrime tabiidir , limana da zorla girerim diyemez. Keskin sirke küpüne zarar verdiği gibi , serkaşane ve basiretsiz davranan yönetici de ülkesine zarar verir insanına zarar verir. Biz insanımız ve komşularımız zarar görmesin diye yetkilileri uyarıyoruz ve bir an önce bu yanlış yoldan dönülsün istiyoruz" dedi.

" WE SULHU XEYRUN (BARIŞ DAİMA HAYIRLIDIR ) EMRİNE RİAYET EDİYORUZ''

Barışa vurgu Yapan Mehmet Ali Aslan: ''Barışa dair de her zaman umudumuzu koruyup barış için çalışıyoruz . Şeytanın ve nefsinin mağlubiyeti sonucu Kıyamete kadar savaş diyenlere inat , Kur'an-ı Kerimin ezeli ve ebediyeti ihata eden " We Sulhu xeyrun (Barış daima hayırlıdır ) emrine riayet ediyoruz. Barıştan kardeşlikten muhabetten diyalogtan başka çaremiz de çıkışımız da yoktur. Sulh, uhuvvet ve muhabbet dışında yol arayan gaflettedir dalalettedir ve kezzab-ı azimdir'' şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP'li Aslan'dan Hükümete Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement