HDP'li Başaran, Başbakan ve Çalışma Bakanına Soru Önergesi Verdi - Son Dakika
Yerel

HDP'li Başaran, Başbakan ve Çalışma Bakanına Soru Önergesi Verdi

HDP\'li Başaran, Başbakan ve Çalışma Bakanına Soru Önergesi Verdi

Halkların Demokratik Partisi Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Başbakan Davutoğlu ve Çalışma Bakanı Soylu'ya soru önergesi verdi.

07.01.2016 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başaran'dan 2 soru önergesi

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, 1994 yılında vatani görevini ifa ederken vurulan Beşiri doğumlu asker Nihat Özcan davası ve İŞKUR aracılığıyla işe alınanlar ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya soru önergeleri verdi.

Batman/Beşiri doğumlu er Nihat Özcan olayının neden aydınlatılmadığını soran HDP'li Başaran, hayatını kaybeden askerin dosyasında PKK tarafından vurulduğu, ancak resmi delillerce vücudunda çıkan mermi ve boş kovanlar ile görgü tanıklarının beyanlarına göre askerler tarafından vurulduğunu iddia etti.

Soruşturmanın sonuçlanmaması ve açılan davanın zaman aşımına uğramasının beklendiğini belirten Başaran, konu ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'na soru önergesi sundu.

İŞKUR ALIMLARINI BAKAN SOYLU'YA SORDU

HDP Batman Milletvekili Başaran, ayrıca, İŞKUR'a geçici olarak alınan kişiler ve İŞKUR listesi hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'ya soru önergesi verdi.

Başaran, Soylu'ya, İŞKUR listelerinin hangi sistemle alındığını sorarken, özellikle Sason ilçesine alınan kişilerin köy korucusu olduğunu ve AK Parti ilçe yöneticilerine yakın olan kişilerden seçildiğini iddia etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP'li Başaran, Başbakan ve Çalışma Bakanına Soru Önergesi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • batmanlı: soru önergesi vermiş hele batmanın çöplü yolları cukurlu yoları nı halletsinlerde soru önergesi olmasada olur 2 0 Yanıtla

Advertisement