HDP'li Başaran, Olaylardan Hükümeti Sorumlu Tuttu - Son Dakika
Yerel

HDP'li Başaran, Olaylardan Hükümeti Sorumlu Tuttu

HDP\'li Başaran, Olaylardan Hükümeti Sorumlu Tuttu

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, olaylardan hükümetin sorumlu olduğunu belirtti.

31.08.2015 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başaran: Katliamcılar karanlığa gömülecek

İHD ve kayıp yakınları 342. haftada Batmanda Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde "Kayıplar bulunsun failler yargılansın" sloganı ile eylem düzenledi.

Eyleme katılan HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, bölgenin yangın yerine çevrildiğini, sivillerin katledildiğini belirterek, "Bu halk 90'lı yıllardaki halk değildir, bu halk 90'lı yıllarda katliam yapanları tarihin karanlık sayfalarına gömmüştür. Bu hükümet de bizi sürüklemek istedikleri o karanlığa gömülecektir. Bunun karşısında bütün demokrasi çevrelerini vicdan sahibi herkesin sesini yükseltmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

'TARAFLAR YENİDEN MÜZAKEREYE BAŞLAMALI'

Ardından İHD adına açıklamayı yapan Devran Yıldız, "İçinde bulunduğumuz çatışmalı durum daha da ağırlaşmadan tarafların silahlı saldırı pozisyonundan çıkması ve 3 yıldır devam eden çatışmasızlık haline geri dönülmesidir. Dönülecek çatışmasızlık durumunda taraflar yeniden müzakereye başlayarak başta Kürt meselesi olmak üzere sorunlarımızın demokratik yol ve yöntemlerle çözüme ve toplumsal barışı sağlayabilmektir" şeklinde açıklama yaptı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP'li Başaran, Olaylardan Hükümeti Sorumlu Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • gani rüzgar şevata: Sorumlu senin gibi ataist ve ermenilerdir 2 2 Yanıtla
  • batmanli kürt: senin gibiler icin yasasin cehennem.Isiniz gücünüz milleti galeyana getirmek. hukumete atin kendi pisliklerinizi.Batmana en cok zarari olan sizlersiniz. 0 0 Yanıtla

Advertisement