HDP'li Baydemir: Morgda Cesetler Üst Üste Konulmuş - Son Dakika
Güncel

HDP'li Baydemir: Morgda Cesetler Üst Üste Konulmuş

HDP\'li Baydemir: Morgda Cesetler Üst Üste Konulmuş

Cizre ve Silopi'de cenazelerin morgda yer kalmadığı için üst üste konulduğunu öne süren HDP'li Osman Baydemir, "Defin edilmeleri için yasağın sona ermesi gerek" dedi.

28.12.2015 11:41  Güncelleme: 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Şırnak'ın Cizre ile Silopi İlçesi'nde çıkan çatışmalarda ölenlerin cenazelerinin kaldırıldığı 6 kişilik Şırnak Devlet Hastanesi morgunda yer kalmadığı için cesetlerin üst üste olduğu; bir kısmının ise hastanenin yemekhanesindeki soğuk hava deposuna konulduğunu öne sürdü.

"SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ KALDIRILMASI GEREKİYOR"

Şırnak'ta bulunan HDP Şırnak Milletvekili Osman Baydemir, Cizre ile Silopi İlçesi'nde çıkan çatışmalarda ölen 16 sivilin cenazesinin şu anda Şırnak Devlet Hastanesi morgunda olduğunu öne sürdü. Baydemir, morg kapasitesinin 6 cenaze ile sınırlı olması nedeniyle bazı cenazelerin üst üste konulduğunu bazılarının da hastane yemekhanesi deposuna konulduğunu belirtirken şöyle dedi: "Yaşamını yitiren bir bebeğin cenazesi bir yetişkinin cenazesinin üstüne konulmuş. Hastanenin yemekhane deposuna konulan cenazeler kokmaya başladı. Bu cenazelerin defin edilmesi için sokağa çıkma yasağının hemen kaldırılması gerekiyor."

"KORKU ATMOSFERİ YAŞANIYOR"

Osman Baydemir, cenazelerin konulması için 2 soğuk hava deposu görevi gören soğutucu temin edip hastanenin bahçesine getirdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu: "Ancak, cenazelerin bu soğutuculara konulması konusunda hastane ve savcılık topu birbirine atıyor. Savcılık, yetkileri olmadığını bunun hastanede tarafından uygun görülmesi halinde yapılabileceğini belirtiyor. Hastane yönetimi ise, böyle bir şey yapmaları halinde savcılığın haklarında soruşturma açabileceğini söyleyerek yazılı talimat istiyor. Bizim burada valilik, hastane ve savcılık arasında görüşmelerimiz sürüyor. Burada yaşananlardan dolayı bir korku atmosferi yaşanıyor. Bu cenazelerin bir an önce defin edilmesi gerekiyor bunun içinde her iki ilçede ilan edilen sokağa çıkma yasaklarının kalkması gerekiyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HDP'li Baydemir: Morgda Cesetler Üst Üste Konulmuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (87)

  • Bilal: TÜRKÜN GÜCÜNÜ GÖRECEKSİNİZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!GÜCÜNÜ GÖRECEKSİNİZ!!!!!!!!!!! GÖRECEKSİNİZZZZZZZZZZZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!TÜRKÜN GÜCÜNÜÜÜÜÜÜ GÖREÇEKSİNİZ!!!!!!!!!!TÜRKÜN GÜCÜNÜ GÖRECEKSİNİZZZZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 40 26 Yanıtla
  • Tahsin: Keşke sende morgda olsaydı 23 30 Yanıtla
  • TC: ne mutlu türküm diyene canınız cehenneme 30 17 Yanıtla
  • PL: E iyi işte cehennem e giderken de kol kola yakılan camiler ölen çocukların hesabı ahirette sorulacak elbette 41 3 Yanıtla
  • HEP DOĞRUCU : adamın dibi baydemir 6 36 Yanıtla
    Kürdüm: Hdp yalancı kandan besleyen bir terör örgütüdür 12 1
  • kemal: BİZ ADAMI OYLE ÜST ÜSTE KORUZZZ 18 22 Yanıtla
  • irade: bunu siz düşünecektiniz bizler için sorun yok çünkü biz devletimize karşı gelmiyoruz. 30 10 Yanıtla
  • i: domuzlar hak ettiği yerde dursun birşey olmaz ermeni soylarına 29 9 Yanıtla
  • şahiii: nereye koyacaklar çuvala mı 33 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement