HDP'li Becerekli, Kadın Cinayetlerini Hakkında Soru Önergesi Verdi - Son Dakika
Yerel

HDP'li Becerekli, Kadın Cinayetlerini Hakkında Soru Önergesi Verdi

HDP\'li Becerekli, Kadın Cinayetlerini Hakkında Soru Önergesi Verdi

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerekli, öldürülen kadınlar ve kadınların korunması ile ilgili hükümleri hakkında soru önergesi verdi.

29.11.2015 10:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Milletvekili Becerekli, kadınların sorunlarını meclise taşıdı

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerekli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'a kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri ile ilgili yazılı soru önergesi verdi.

HDP'li Becerekli, "Kadına yönelik erkek şiddeti karşısında hukuk sisteminin yetersizlikleri yanında maalesef gereken yaptırımları da uygulamadığı, hatta özelde mahkemelerin, genelde ise devletin bu konudaki tutumunun caydırıcı olmaktan çok teşvik edici olduğu, katilleri 'hafifletici nedenler'" ile ceza almaktan koruduğu görülmektedir" diyerek, hükümetin kadınlara yönelik politikalarını eleştirdi.

Becerekli, soru önergesinde Bakan Ramazanoğlu'a "Hükümetinizin kadın karşıtı tutum ve söylemlerini, bakanlık ve bir kadın olarak sahipleniyor musunuz? Kadın cinayet ve şiddet vakalarının artışında 'Ben zaten kadın erkek eşitliğine inanmıyorum' diyen bir başbakanın 'Kadınlar iş aradığı için işsizlik yüksek' diyen bir maliye bakanının, 'Kadınlar için tek kariyer annelik' diyen bir sağlık bakanının, 'Tecavüzcü, kürtaj yaptıran tecavüz kurbanından daha masum' diyen bir milletvekilinin, 'Kızlar okuyunca erkekler evlenecek kız bulamıyor' diyen bir genel meclis üyesinin sözlerinin etkisi olduğunu düşünüyor musunuz? Erkek yargı sisteminin, adil yargı sistemine dönüşmesi için bakanlığınızın bir çalışması bulunmakta mıdır?" gibi sorular yöneltti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP'li Becerekli, Kadın Cinayetlerini Hakkında Soru Önergesi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement