Hdp'li Beştaş: Adana'da Tekrar Sayım İstiyoruz - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Beştaş: Adana'da Tekrar Sayım İstiyoruz

Hdp\'li Beştaş: Adana\'da Tekrar Sayım İstiyoruz

Hdp Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, bazı sandık başkanlarının sandık kurulu üyelerine seçim bitmeden tutanak imzalatarak hile yoluna gittiğini ileri sürüp, Adana'nın Seyhan, Yüreğir ve Çukurova İlçe Seçim Kurulları'na tekrar sayım yapılmasını talep etti.

03.11.2015 16:15  Güncelleme: 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, bazı sandık başkanlarının sandık kurulu üyelerine seçim bitmeden tutanak imzalatarak hile yoluna gittiğini ileri sürüp, Adana'nın Seyhan, Yüreğir ve Çukurova İlçe Seçim Kurulları'na tekrar sayım yapılmasını talep etti.

Yeniden Adana Milletvekili seçilen Meral Danış Beştaş, bugün ilçe seçim kurullarının bulunduğu Tarihi Adliye Binası'na geldi. Adliye önünde basın mensuplarına açıklama yapan Beştaş, Adana'ya ilişkin itirazlarını ilçe seçim kurullarına yapacaklarını belirterek, " Türkiye'de çok sistematik, çok organizeli ve daha önceden planlanmış büyük bir sandık hırsızlığı olayı ile karşı karşıyayız" dedi.

Seçim sonrası çalışmalarını devam ettirdiklerini kaydeden Beştaş, "Pek çok ilimize ulaştık. ve Adana'da ortaya çıkan yolsuzluk ve usulsüzlüklerin, imza tutanaklarının önceden alınmasının, bütün Türkiye'de yürürlüğe konulduğunu üzülerek tespit ettiğimizi belirtmek isterim. Şu an da elimde bulunan tutanaklar sabah saatlerinden itibaren bütün Türkiye'de sandık kurulu üyelerine imzalatılan tutanaklardır. Bu AKP iktidarı, 13 yılın sonunda sabah erkenden sandık kurulu üyelerine karşı hileyle, ikna yöntemleriyle ve farklı beyanlarla önceden imzalarını almışlardır. Daha oylama işlemi bitmeden, daha sandıklar açılmadan boş tutanakları imzalatılmak suretiyle bu tutanaklara kaç oy alacaklarını önceden kendileri karar vermiştir. Halk daha oy kullanmadan, oy kullanma işlemleri devam ederken bu tutanakların imzalatılması açıkça suçtur ve hırsızlığa zemin hazırlamıştır" diye konuştu.

"OBJEKTİF SAYIM İSTİYORUZ"

Ellerinde binlerce tutanak olduğunu belirten ve önceden imzalatılmış boş tutanaklara karbon kağıdı kullanılarak rakamların yerleştirildiğini iddia eden Beştaş, şöyle konuştu:

"Altta ıslak imza var ve üstteki yazı ıslak bir yazı değil. Bunun gibi binlerce sandık sonucu var. ve bu sonradan doldurulmuş üzerine karbon koymak suretiyle, bu rakamlar yerleştirilmiş ve önceden imza attırılmış. Örneğin Yıldırım Beyazıt İlkokulu'nda bizim sandık görevlimiz olduğu halde, kendisini de o sandıkta oy kullandığı halde YSK verilerine HDP'ye sıfır oy girilmiştir. 226 oy AKP'ye giriliyor. Sandık kurulu üyemizin oy kullandığı sandıkta sıfır giriliyor. Biz HDP olarak bu işlerin asla takibini bırakmayacağız. Karşımızda 17-25 Aralık'la çok sistematik hırsızlık yapmayı bilen bir parti tarafından bu sefer sandıklarda ciddi devlet gücüyle, bütün organların gücüyle maalesef halkın iradesi karartılmıştır. Bizim Adana'dan temel talebimiz bütün sandıkların tekrar sayımıdır. Çünkü bu sefer bizler, o sandıkların başında bu tutanakları dikkate almadan tutanaklarla kıyaslayabileceğimiz objektif bir sayım talebimiz var." - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp'li Beştaş: Adana'da Tekrar Sayım İstiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • TRABZONLU: BENIM OYUMUDA SIZE YOLLUYORUM KOCAMAN NAH ALIRSINZ :):):) 8 11 Yanıtla
  • SEYFİ : ACI MI GELDİ TİPSİZ KADINNN 5 8 Yanıtla
  • Erol: Ne olmuş önce imzalanmissa sonuçta temsilciniz vardı sonuçlar yazilirken itiraz etseydiniz temsilciniz tuvalete bile gidince yerine hemen yedek adaminizi koydunuz siz bir usulsüzlük olsa hemen itiraz ederdiniz geçin bunları 1 1 Yanıtla

Advertisement