HDP'li Birlik: Eşim ve Çocuğumun Bulunduğu Aracıma Suikast Girişiminde Bulundular - Son Dakika
Güncel

HDP'li Birlik: Eşim ve Çocuğumun Bulunduğu Aracıma Suikast Girişiminde Bulundular

HDP\'li Birlik: Eşim ve Çocuğumun Bulunduğu Aracıma Suikast Girişiminde Bulundular

HDP'li Leyla Birlik, içerisinde eşi, kız kardeşi, çocuğu ve bir arkadaşının bulunduğu araçla seyahat ederken Özel Harekat polisleri tarafından suikast girişiminde bulunulduğunu iddia etti.

01.12.2015 18:59  Güncelleme: 22:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, içerisinde eşi, kız kardeşi, çocuğu ve bir arkadaşının bulunduğu araçla Şırnak'tan gelirken Diyarbakır girişinde, kendilerine yüzleri maskeli Özel Harekat polisleri tarafından suikast girişiminde bulunulduğunu iddia etti. Birlik, "Bize doğrultulan namluları eşim fark edip ani frene basmasaydı, aracımızı tarayacaklardı" dedi.

"NAMLULAR DOĞRULTULDU"

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Diyarbakır Milletvekilleri Ziya Pir ve Sibel Yiğitalp, HDP Diyarbakır il binasında basın toplantısı düzenledi. Milletvekili Leyla Birlik, bugün Şırnak'tan Diyarbakır'a gelirken saat 12.30 sıralarında kendisi, eşi, kız kardeşi, çocuğu ve bir arkadaşlarının bulunduğu aracın Diyarbakır girişinde üzerlerine doğrultulan namluları son anda fark ederek durduklarını belirterek, şunları söyledi:

"SUİKAST YAPACAKLARDI" İDDİASI

"Yüzleri maskeli özel timler 'eller yukarı' diyerek 5 dakika kadar panik yarattılar. Onları sakinleştirmeye, milletvekili olduğumu söylemeye çalıştım. 'Vekil olmanız bize ilgilendirmez' dediler. 20'ye yakın yüzü maskeli özel tim vardı. Biz fark etmeyip durmasıydık bizi tarayacaklardı ve bunun suikast girişimi olduğunu düşünüyorum. Biri oradan bağırarak, 'Aracınız Kandil'den beri takip altındadır' dedi. Arabam TBMM'ye kayıtlı bir araçtır. Resmi kayıtlara bakılsaydı bana ait olduğu ortaya çıkacaktı. Bunu bilmemeleri mümkün değil. Onların bize ateş açmamasını biz engelledik. Çantada bulunan kimliğimi bile uzun süre çıkartmama izin vermediler. Yaşanan görüntüler ve ortam sayın Tahir Elçi'nin vurulduğu anki görüntülerle uyuşuyordu. Bu bir suikast girişimiydi. Bugün Kürdistan'da hiç kimsenin can güvenliği yoktur. Bir milletvekiline bunu yapanlar halka neler yapacağını tahmin etmek zor değil. Başka özel timci hakkımızda ihbar olduğunu söyledi. Aracımda TBMM araç kartı bulunmasına rağmen bunlar yapıldı. Daha sonra Ankara ve Diyarbakır Valiliği ile yapılan görüşmelerden sonra oradan ayrıldık. Bunlar yaşanırken Diyarbakır'dan Mardin yönüne doğru trafik kesilmişti."

"KARADENİZLİ VE TÜRKÜM, BAKAN GELSEYDİ BİZ ONU KORURDUK"

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, kendileri, STK temsilcileri, parti yetkililerinin bu bölgede ya tesadüfen yaşadıklarını ya da öldüklerinde tesadüfen öldüklerini ileri sürdü. Ziya Pir, şunları söyledi:

"Diyarbakır Baro başkanı Tahir Elçi polis tarafından katledildi. Ama, şimdi ya kaza ya da faili meçhul yapmanın çabası içerisine girmişler. Karadenizli ve bir Türküm 7 aydır bu bölgede yaşamadığımız kalmadı. Arkadaşlarımızın kafasına silah dayandı, siviller katledildi. Polisin arasında 'İntikam timi', 'Esedullah timi', 'Gladyatör timi' şeklinde timler var. Bunların bölgeden çekilmesi gerekir. Polis çekilsin demiyoruz, devletin bir parçasıdır ama bu tür uygulamaları yapan bu timlerin bölgeden çekilmesi gerekir. Bugün Adalet Bakanı, Diyarbakır'a geldi, vekil olmamıza rağmen haberimiz yok. Bizi davet edebilirlerdi. Bulunduğumuz taziye yerine gelebilirdi. Bakanlar gelsin etraflarında 30 vekil etten duvar örelim, nereye gitmek istiyorsa götürelim. Onlara bir şey olacağına bize olsun. Ama yaptıkları konuşmalarında samimi olmadıklarını görüyoruz."

EMNİYET YALANLADI

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, kent girişindeki polis uygulamasının rutin olduğunu ve herkes için uygulandığını söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HDP'li Birlik: Eşim ve Çocuğumun Bulunduğu Aracıma Suikast Girişiminde Bulundular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (53)

  • kurtkapan: sizin teröristler direk sıkıyor ama sende eli kalem tutan terörüstsin 42 4 Yanıtla
  • Lo: Atma lan,vursaydi vururdu,fren mren hikaye 38 4 Yanıtla
  • Bilal: Türkün gücünü göreceksiniz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25 5 Yanıtla
  • Lo: Siz hdp li miletvekilleri ve belediye baskanlarinizin arabalararinda azmi silah cikiyor 22 2 Yanıtla
  • İNG: nedense hiç ölmüyosunuz. hep girişimde bulunuyorlar 16 5 Yanıtla
  • SIRADAN BİRİ: YAW HE HE. KİM NE YAPSIN SENİ. ALA ALA 14 2 Yanıtla
  • ++: BIR YERINE BIRSEY BATSA ONUDA ÖZEL HAREKATCILAR DAN BILECEKSIN.. 12 2 Yanıtla
  • amed: Yandaşı niz pkk söyle onlardir 13 0 Yanıtla
  • ergani li: Guzelim diyarbakiri ne hale getirdiniz pisliksiniz hdpkk likar defolun gidin suriyeye iraka yeterki kurtlerin yakasindan dusun artik 9 2 Yanıtla ggg: erganili geveze kimi kimin memleketinden kovuyorsun o benim vekilim oy verdiğim iredem sen kimsin devşirme......sen beğenmiyorsan git niğdede kayseride yaşa...hadiii ordan devşirme erganili.. 0 1
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass'ı kabul etti
    14:29 Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass'ı kabul etti

    Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass'ı, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake'ı beraberindeki heyet kabul etti. Görüşmede Türkiye ve ABD ikili ilişkilerinin yanı sıra diğer uluslararası gelişmeler ele alındığı belirtildi. - ANKARA

  • Eski ortağının iş yerini bastı, kırılmadık eşya bırakmadı
    14:29 Eski ortağının iş yerini bastı, kırılmadık eşya bırakmadı

    Burdur'da eski ortağı ve akrabasının iş yerini sopayla basan bir kişi camı çerçeveyi aşağıya indirip marketin içini talan etti. Polis ekipleri tarafından yakalanan şahıs iş yeri sahibi şikayetçi olmayınca serbest bırakıldı. Olay dün akşam saatlerinde Burdur merkez Yeni Mahalle Seymen Caddesi üzerinde bulunan bir tekel bayide meydana geldi.

  • Şanlıurfa'da üreticilere 11 ton çeltik tohumu dağıtıldı
    14:28 Şanlıurfa'da üreticilere 11 ton çeltik tohumu dağıtıldı

    Şanlıurfa'nın hububat üretim merkezlerinden biri olan Karacadağ bölgesindeki üreticilere 11 ton sertifikalı çeltik tohumu dağıtıldı. Şanlıurfa İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, bölgede yapılan üretimden elde edilen 900 ton pirincin organik ve besin değeri yüksek bir ürün olduğunu belirtti. Devletin verdiği desteklerle üretimin artırılması ve sağlıklı ürünlere ulaşılması hedefleniyor.

  • Özel'den Merkez'in açıkladığı rekor zarara tepki: Emekliye
    14:28 Özel'den Merkez'in açıkladığı rekor zarara tepki: Emekliye

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Merkez Bankası'nın 818,2 milyar TL zarar etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, "Merkez 2013'ten 2023 yılına kadar 320 milyar TL kar etmiştir. 1 yıllık zarar 10 yıllık kararın 2,5 katıdır. Merkez Bankası 25 yıllık karını 1 yılda bir avuç zengine verdi. Bu para 'En düşük emekli maaşını 17 bin TL yapalım' dediğimde 'Yapamayız, para yok' dedikleri paranın tam 2 katıdır. Yazıklar olsun" dedi.

  • Bakan Şimşek'ten dedikoduları bitiren açıklama: Cumhurbaşkanımızın desteği tam
    14:27 Bakan Şimşek'ten dedikoduları bitiren açıklama: Cumhurbaşkanımızın desteği tam

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarında kriz olduğu iddialarını sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile yalanladı. Bakan Şimşek, "Bir süredir yalan haberlerle kasıtlı bir şekilde gündem oluşturulmaya çalışılıyor. Cumhurbaşkanımızın başından beri tam destek verdiği programımızı daha da güçlendireceğiz" dedi.


Advertisement