Hdp'li Çelik Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp'li Çelik Açıklaması

Hdp\'li Çelik Açıklaması

"Sınır kapılarının tümü insani yardımlara açılmalı"

14.07.2014 13:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, sınır kapılarının tümünün insani yardımlara açılması gerektiğini söyledi.

Çelik, düzenlediği basın toplantısında, Ramazan'ın 16. gününde "Rojava'da vahşi, kirli, kabul edilemez bir savaşın devam ettiğini" söyledi.

Düşmanlaştırıcı politikalara alet edildikleri için "halklar kırımı" yaşandığını belirten Çelik, "IŞİD'in Rojava'ya dönük saldırılarının 10. günündeyiz. Vahşi ve kirli olan bir savaşın IŞİD görünen yüzü ise perdenin arka yüzünde Türk, Arap, Fars sömürgeci sisteminin Ortadoğu'daki egemenlik savaşının bizatihi kendisi vardır" dedi.  Çelik, şunları söyledi:

"Rojava halkının, malına, canına, namusuna saldırı var; geleceğine, kültürüne, özgürlüğüne, kutsiyetlere saldırı var. Hem de bu saldırılar din ve İslamiyet adına yapılıyor. Bunu kabul edilemez buluyoruz. Bir an önce bu saldırılar sona erdirilmeli. Türkiye'nin hemen IŞİD'e olan desteğinden elini çekmesini bekliyoruz. IŞİD'in, Türkiye, Suudi Arabistan, Katar'ın desteği olmadan ileri teknoloji silahları bulabilmesi, kullanabilmesinin koşulu yok. Ellerini kollarını sallayarak sınırlardan giriş çıkış yapıyorlar. Rojava'da ahlaki olamayan, insanlık dışı olan bu savaş kural, kaide tanımıyor. IŞİD, kendisinden olmayanın kafasını koparıp top oynama ahlaksızlığını gösterecek kadar insanlıktan çıkmışsa, insanım diyenin desteğini onlardan çekmesi lazım. Kamplarda, hastanelerde IŞİD militanlarının tedavisi ve bu konudaki destekler sona erdirilmeli.

Sınır kapılarının tümü insani yardımlara açılmalı. Açılmazsa da biz Rojava sınırına uzanıp gideceğiz. Elimize silah almadan, sivil, meşru zeminde kalarak, insanların vicdanına seslenip, onlarla birlikte bu uygulamalara karşı geleceğimizi kurtarmak istiyoruz. Binler, on binler ölebilir ama yüzbinlerin ölümünün önüne geçebilmek adına tüm bunlara hazırız. Gerekirse açlık grevine gideceğiz, ölüm orucuna oturacağız."

Çelik, Türkiye'nin dış politikasının "iflas ettiğini" öne sürdü. - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement