Hdp'li Çelik Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Çelik Açıklaması

"Kamuoyu ile paylaşılanın ve deşifre edilenin dışında AKP ile demokratik özerklik temelinde anlaşmış, pazarlık neticesinde de parti ile seçime girme kararına varmış değiliz"

26.01.2015 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Muş Milletvekili Demir Çelik, "Kamuoyu ile paylaşılanın ve deşifre edilenin dışında AKP ile demokratik özerklik temelinde anlaşmış, pazarlık neticesinde de parti ile seçime girme kararına varmış değiliz" dedi.

Çelik, düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin "yolsuzluk, yasaklar ve yoksullukla mücadele etmek için" iktidara geldiğini ancak bunlarla mücadele etmek bunları kendisine hak gördüğünü iddia etti.

AK Parti'nin 12 yıl boyunca umut vaat ettiğini ancak hiç bir şeyi çözemediğini savunan Çelik, "5 milyon asgari ücretli açlık sınırının altında ücret alıyor. Bu ayıptır, o insanlarla dalga geçmektir, onları hiçe saymaktır" diye konuştu.

Çelik, aynı şeyin emekliler için de geçerli olduğunu, 10 milyon emeklinin asgari ücret seviyesinde maaş aldığını belirterek, "Asgari ücretin hemen 4 bin lira, en düşük emekli maaşının 2 bin lira seviyesine çıkarılmasını öneriyoruz. Bunu AKP başaramadı, çünkü onlar yandaşlarını zenginleştirmenin derdine düştü" dedi.

Çelik, HDP olarak kendilerine dar edilmek istenen barajları aşarak halkın iradesiyle iktidara geleceklerini ileri sürdü. Seçimlere 4 ay gibi kısa bir süre kaldığını anımsatan Çelik, "ANAVATAN, DYP, CHP ve DSP sorunları çözemedi, sümen altı yaptı, gizledi, öteledi, kangrenleştirdi, böylece iktidardan oldu. AKP de başta Kürt ve Alevi sorunu olmak üzere, ya ezilenlerin sorununu çözecek ya da geçmişte çözemeyenler gibi kendisi de çözülecek" ifadelerini kullandı.

HDP'li Çelik, bir soru üzerine, şöyle konuştu:

"Bizim parti olarak seçime giriyor olmamızın perde arkasında, AKP ile pazarlık yapmamız ve ve görüşmelerde bulunmamız olduğu iddiası, art niyetli düşüncelerdir. AKP ile topluma rağmen, toplum dışında bir pazarlık söz konusu değildir. AKP'nin, Kürt halkının önderi Sayın Abdullah Öcalan ile yürüttüğü görüşmelerde gizlediği, deşifre etmekten çekindiği bir kısım işler olmuştur ama her seferinde biz HDP olarak bunları kamuoyu ile paylaştık. Kamuoyu ile paylaşılanın ve deşifre edilenin dışında AKP ile demokratik özerklik temelinde anlaşmış, pazarlık neticesinde de parti ile seçime girme kararına varmış değiliz. AKP'nin zihniyeti demokratik değil, demokratik özerkliğe nasıl razı olacak?

Başkanlıktan bizim anladığımızla Sayın Cumhurbaşkanının anladığı çok farklı şey. Başkanlık egemenliğin paylaşımıdır. Nedir egemenliğin paylaşımı? Bölgelerin siyasi özerkliği kavuşturulmasıdır, kendi kendisini yönetmesidir. Cumhurbaşkanı, herşeyi elinde tutan kişidir. Sayın Cumhurbaşkanı bırakın başkanlığı, imparatorluğa soyunuyor, Sezar'dır, krallığa soyunuyor, padişahlığa soyunuyor. Fatih Sultan Mehmet'in, Kanuni Sultan'ın ötesinde gelmiş geçmiş dünyanın en büyük Türklüğüne öykünüyor. 16 Türk Devleti'nin bayrakları ve askerleri arasında merdivenlerden inişinin demokratik özerklikle ne alakası olabilir?"

Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Kobani selamı"nı gecikmiş bir selam olarak değerlendirdi. - TBMM

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Hdp'li Çelik Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement