Hdp'li Demirtaş Duruşmaya Katılmadı - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Demirtaş Duruşmaya Katılmadı

Terör örgütü propagandası yapmak, suçu ve suçluyu övmek suçlarından 7 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istemiyle Elazığ’da dava açılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yargılama ve dosya yoğunluğu nedeniyle duruşmaya katılmadı.

29.03.2017 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü propagandası yapmak, suçu ve suçluyu övmek suçlarından 7 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istemiyle Elazığ'da dava açılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yargılama ve dosya yoğunluğu nedeniyle duruşmaya katılmadı.

5 Kasım 2016 tarihinde terör soruşturmasında tutuklanan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, hakkında Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da başka bir dava daha açılmıştı. 28 Eylül 2013 tarihinde Elazığ'ın Palu ilçesinde BDP ilçe teşkilatının açılışında yaptığı konuşma nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'la ilgili savcılık tarafından TCK 215. maddesi gereğince 'Suçu ve Suçluyu Övme' suçlarından 2 yıla kadar, 3713 Terörle Mücadele Kanunun 7. Maddesi'nde yer alan terör örgütü propagandası yapmak suçunu işlediği gerekçesiyle 1 yıldan 5'yıla kadar hapsi isteniyordu.

Elazığ'da konuşması nedeniyle 7 yılla yargılanan Demirtaş'ın davası bugün Elazığ 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Sanık Demirtaş'ın duruşmaya katılması için tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Kapalı Cezaevinde SEGBİS bağlantısı kuruldu. Cezaevi görevlileri ve sanık avukatı Demirtaş'ın yargılama ve dosya yoğunluğu nedeniyle katılamayacağını bildirdi.

Sanık Demirtaş'ın hazır edilememesi nedeniyle duruşma ikinci kez ertelendi. Mahkeme heyeti, 25 Eylül 2017'ye ertelenen duruşmada Demirtaş'ın hazır edilmesi için karar verdi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement