Hdp'li Fırat: "Terörün Her Türlüsünü Lanetliyorum" - Son Dakika
Politika

Hdp'li Fırat: "Terörün Her Türlüsünü Lanetliyorum"

Hdp\'li Fırat: "Terörün Her Türlüsünü Lanetliyorum"

HDP Mersin Dengir Mir Mehmet Fırat, Fransa’da yaşanan terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, terörün her türlüsünü lanetlediğini belirterek, silahlı olan bütün mücadelelerin müzakere yoluyla çözülebileceğini söyledi.

14.11.2015 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Mersin Dengir Mir Mehmet Fırat, Fransa'da yaşanan terör saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, terörün her türlüsünü lanetlediğini belirterek, silahlı olan bütün mücadelelerin müzakere yoluyla çözülebileceğini söyledi.

26. dönem için kaydını yaptırmak üzere Meclise gelen HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, "Terörün her türlüsünü lanetliyorum" diyerek Fransa'da yaşanan terör saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Bana göre bu hadise Paris'te olmadı, Suriye'de, Irak'ta oldu. Bir yerde bir ateş yanıyorsa bu ateş mutlaka bir yerleri yakacaktır, özellikle komşuları yakacaktır" açıklamasında bulunan Fırat, Türkiye'nin komşularının iç işlerine karışmaması gerektiğinin altını çizdi. Fırat, "Ancak Ortadoğu'da ağırlığı olan ve bir imparatorluğun da bakiyesi olan Türkiye'nin bu bölgedeki ihtilaflarda taraf olmaktan çok aracı olması gerektiği kanısındayım. Ama maalesef Türkiye bu konuda daha önceki politikalarını bir kenara bırakarak komşularının içişlerine doğrudan müdahalelerde bulundu ve yanan alev tabi ki terörü de beraberinde getirdi. Bugün aslında IŞİD tehdidi ile asıl yüzleşmesi gereken, aslında en büyük tehdit Türkiye'dir. Beni üzen noktalardan birisi Fransa'da terörden dolayı hayatını kaybeden Fransızlara olan ilgimizi buradaki 102 cana gösterilmedi, Suruç'ta IŞİD canavarları tarafından yapılan katliamda, Diyarbakır mitinginde yapılan katliamda ülkemizi yöneten insanların Fransa'daki katliam kadar ilgilenmediklerini görmek beni üzdü. Terörün her türlüsünü lanetliyorum. 21. Yüzyılda hiçbir ideal, hiçbir varılmak istenilen nokta silahla elde edilemez, ancak konuşularak problemler halledilebilir. Ümit ediyorum ki, bundan sonraki süreç içinde de özellikle terörle mücadelede müşterek bir dayanışmanın içine dünya girebilir. Silahlı olan bütün mücadelelerde bir şekliyle müzakereler yoluyla veya problemlerin analizi ve analiz sonucundaki sonuçların ortadan kaldırılmasıyla halledilir diye ümit ediyorum" dedi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşanan operasyonları değerlendiren Fırat, "90'lı yıllarda değiliz, 21. Yüzyıldayız. 90'lı yıllardaki kuralları 21. Yüzyılda uygulamaya kalkarsak, 90'lı yıllarda alınan sonuçlara varacaktır, o da bir hiçtir, ama kaybedilen canlar bizimdir. Her gün yüreğimizi kanatan şehit haberleri, sivil ölümlerle karşı karşıya geliyoruz. Silvan'da Gazze'yi hatırlatan, ağır silahların, tankların, topların kullanıldığı, sivil insanların hayatını kaybettiği ortamını kabullenmek mümkün değil. Eninde sonunda bir müzakereye dönülecektir. Ama o zaman bu arada ölen yüzlerce canın hesabını birilerinin vereceği kanaatindeyim. Bu dünyada vermezse, öbür dünyada verecektir" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hdp'li Fırat: 'Terörün Her Türlüsünü Lanetliyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement