HDP'li İki Bakan Kırmızı Plaka Kullanmayacak - Son Dakika
Güncel

HDP'li İki Bakan Kırmızı Plaka Kullanmayacak

Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı seçim hükümetinde yer alan HDP'li Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca, kırmızı plaka kullanmayacak, devir teslim töreni yapmayacak.

29.08.2015 12:18  Güncelleme: 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seçim hükümetinde bakan olan HDP'li vekiller Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan, kırmızı plaka kullanmayacaklarını açıkladı.

KIRMIZI PLAKALAR TAHSİS EDİLDİ

Geçici hükümette bakan olarak yer alan iki HDP'li, kırmızı plaka kullanmayacak. Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ile AB Bakanı Ali Haydar Konca bakanlık görevleri süresince kırmızı plakalı araç kullanmama kararı aldı. AB Bakanı'na 13, Kalkınma Bakanı'na ise 24 nolu kırmızı plaka tahsis edilmiş durumda.

BİLGİ ALIŞVERİŞİ YAPTILAR

İstanbul Milletvekili Levent Tüzel'in teklifi reddetmesi nedeniyle, HDP, seçim hükümetinde iki bakanla temsil edildi. Dün Meclis'te Grup Başkanvekili İdris Baluken'le bir araya gelen Doğan ile Ali Haydar Konca, bakanlık sürecinde yapılacak çalışma konusunda bilgi alışverişi yaptı.

SİVİL PLAKALI ARAÇ KULLANACAKLAR

Kabineye giren Doğan ve Konca; bakanlık görevleri süresince kırmızı plakalı araç kullanmama kararı aldı. HDP'li bakanlar, görevleri kapsamındaki her türlü çalışmayı sivil plakalı araçlarla yürütecek.

Doğan, bakanlık görevi süresince halkların ortak değerlerini gözeteceğini ve ekonomik konulara dikkat edeceğini söyledi. Doğan, bakanlık görevi süresince, "savaş koşullarının zayıflatılması ve savaşın taraflarının eski pozisyonlara dönmesi" konusunda Bakanlar Kurulu'nda insiyatif alacağını ifade etti. Son günlerde artan şiddet olaylarına ve ölümlere dikkati çeken Doğan, akan kanın acil olarak durdurulması gerektiğini belirterek, "Bu savaşın kazananı olmayacaktır. Savaş devam ederse, halklar ve inançlar arasındaki kadim dostluk zayıflayacaktır." dedi.

"KESİNLİKLE KULLANMAYACAĞIM"

Bakanlık görevine bir makam ve koltuk olarak bakmadığını ifade eden Doğan, "Kırmızı plaka da bizim reddettiğimiz bir husustur. Emniyet anlamında da bizim sıkıntımız olmaz. Biz halk çocuklarıyız. Halkın arasından gelen, halkın çocuklarıyız." diye konuştu.

HDP'Lİ İKİ BAKAN DEVİR TESLİM TÖRENİ YAPMAYACAK

Habertürk'e konuşan HDP'li kaynaklar, "Bu kan ve gözyaşı ortamında devir-teslim töreni yapmayı uygun görmüyoruz." dedi.


Kalkınma Bakanı: Müslüm Doğan


Avrupa Birliği Bakanı: Ali Haydar Koca








HDP\'li İki Bakan Kırmızı Plaka Kullanmayacak

Son Dakika Güncel HDP'li İki Bakan Kırmızı Plaka Kullanmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (165)

  • Adanali: Tabi gezerler hdpkklilar... bizimkiler neden zırhlı araca biniyor hayin hdpkk ların yuzunden.. Biz onlar gibi etek giyip hain eylam yapmadigimiz için onlar rahat geziyor .. Fistanlilara bak hele... 487 50 Yanıtla Herşeyyalan: Adanalımısın ne malsın belli sen bahçelidensin.olum sizin bahçeleri kim sulayacak artık kurudunuz gittiniz 4 238
  • ya sev ya terk et: hdp liler acilen sinirlarimizi terk edin bu bayragi sevmiyenleri biz sinirlarimizin icinde istemiyoruz 452 23 Yanıtla Balkanlardan gelip bagdakini: Kardes beraber yaşamak istemiyorsan buyur Kapıkule kapısı açık tutan yok geldiğin yere donebilirsin 8 1 Zana: Son çağrı mi bu? 5 0 pıfff: hdp mitinglerinde bayrak vardır. şunuda anlayın Kimse BAYRaĞa karşı değil. sisteme KArŞı... ah yazıkkk bilgisizler 0 0
  • diyarbakirli: Şunların yüzüne bakın hele nur yok tiplerinde ermeni dolleri 162 44 Yanıtla
  • coskun: nekadar hdp li varsa...... 175 23 Yanıtla
  • hainler kırmızı : bunlara bakanlık verdiren chp ve mhp en büyük HAİN sizsiniz 131 17 Yanıtla
  • Kürt: Merak etmeyin orasi türkün tabulu mali değil halklarin mali olacak allahın izniyle 49 65 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement