Hdp'li İl Genel Meclisi Üyelerinden 'Poşulu' Protesto - Son Dakika
Güncel

Hdp'li İl Genel Meclisi Üyelerinden 'Poşulu' Protesto

Hdp\'li İl Genel Meclisi Üyelerinden \'Poşulu\' Protesto

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Genel Meclisi üyeleri, iç güvelik paketini protesto etmek için yöresel kıyafet ve poşu takarak eylem yaptı.

04.03.2015 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Genel Meclisi üyeleri, iç güvelik paketini protesto etmek için yöresel kıyafet ve poşu takarak eylem yaptı.

TBMM'de tartışılan iç güvenlik paketinin geri çekilmesi için Batman İl Genel Meclisi'nde eylem yapıldı. Meclis toplantısına gelen HDP'li üyeler yöresel kıyafet giyip boyunlarına poşu takarak toplantıya katıldı. HDP'li İl Genel Meclisi üyesi Selim Aratemur, önemli bir süreçten geçildiği ve bu dönemde iç güvenlik yasası adı altında özgürlükleri ve kıyafetleri kısıtlayan ve daha çok açılım, demokratik bir yasa beklerken daha kısıtlayıcı bir yasa tasarısının gündemde olduğunu belirtti. Bu eylemin mecliste tartışılan ve bazı maddeleri geçen bu yasa tasarısına dikkat çekmek istedikleri hususlar olduğunu anlatan Aratemur, " Türkiye'nin açılıma, demokrasiye ve özgürlüklerin genişletilmesine ihtiyacı var. Buna dikkat çekmek için bu eylemi yapıyoruz. Umarız şimdi geldiğimiz önemli bir nokta olan çözüm sürecinde diyalogların gelişmesi ve ortak basın açıklamaların okunması Türkiye geleceği açısından önemli adımlar olduğunu biliyoruz ve diliyoruz ki bundan sonra demokratik bir anayasa oluşsun bütün renkleri sesleri ve kimlikleri tanımlayan ve bu coğrafyada yaşayan insanları kucaklayan bir anayasayı birlikte yapmayı istiyoruz. Önümüzdeki süreçte önemli şeyler olacağını düşünüyoruz. Biz meclis üyeleri ve vatandaşlar olarak tüm partilerden ve hükümetten bu sürece katkı sunmalarını bekliyoruz. Kısıtlamalarla açılım olamayacağını ve daha da kısıtlanacağını düşünüyoruz ve daha kapsayıcı bir yasanın oluşmasını bekliyoruz" dedi. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hdp'li İl Genel Meclisi Üyelerinden 'Poşulu' Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement