HDP'li Irmak: Halk Elektrik Kesintilerine Haklı Tepki Gösteriyor - Son Dakika
Güncel

HDP'li Irmak: Halk Elektrik Kesintilerine Haklı Tepki Gösteriyor

HDP\'li Irmak: Halk Elektrik Kesintilerine Haklı Tepki Gösteriyor

HDP Şırnak Milletvekilleri Sarıyıldız ve Irmak Silopi ilçesinde yaşanan elektrik sorunu ile ilgili DEDAŞ yetkilileri ile görüştü.

05.07.2014 15:37  Güncelleme: 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde elektriklerin kesilmesinin sık sık protesto edilmesi üzerine DEDAŞ yetkilileriyle görüşen HDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak, halkın kesintilere haklı tepki gösterdiğini söyledi.

Silopi'de geçen Pazartesi günü elektrik kesintilerini protesto etmek için DEDAŞ binasının ateşe verilmesinin ardından dün de bir grup DEDAŞ arıza binasına yürümek istemiş ve protestocuları polis güçlükle dağıtmıştı. Silopi'de yaşanan elektrik sorununa çözüm bulmak için HDP Şırnak milletvekilleri Selma Irmak, Faysal Sarıyıldız, Selma Irmak, Silopi Belediye Başkanı Emine Esmer, Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret, Silopi BDP ilçe binasında Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) temsilcileriyle basına kapalı bir görüşme yaptı.

HDP'li vekiller daha sonra bina dışında bekleyen çiftçi ve vatandaşların elektrikle ilgili sorunlarını diledi. Milletvekili Irmak, "DEDAŞ yetkilileri ve personellerle buranın elektrik kesintilerinin nedenini öğrenmek istedik. Bu dalgalanmanın, hem köylerdeki sulu tarım yapan çiftçilerimizin elektriğe bağlı su kesintilerinin nedenini öğrenmek istedik. 9 saat, 10 saat, 5 saat, 6 saat elektrik kesintilerinin sebebi nedir ' Yani bu bilinçli bir şey midir' Kulağımıza ulaşan bilgilere göre enerji tasarrufundan kaynaklı bir şeydir. Elektrik kesintisi ile bu açığı kapatmaya çalışıyor DEDAŞ diye bir bilgi geldi kulağımıza. Personelde bunu böyle olmadığını söylüyor. Biz bunu doğru kabul ediyoruz. Madem böyle değil bundan sonra biz elektrik kesintisinin olmaması için gerekli çabayı göstermenizi istiyoruz" dedi.

Irmak, dün akşam Enerji Bakanı ile konuyu görüştüklerini ve sorunun çözümüne dair bir teminat almaya çalıştıklarını belirterek, "Tesisatlar çok eski, 30 yıl öncesine dayanıyor. Yüklenince elektrik fazlalığı yazdır biliyorsunuz buranın sıcaklığı 45-50 derecedir. Haliyle kullanılıyor. Sulu tarım haliyle elektriğe bağlı olarak yapılıyor. Zaten şimdi tarım sulama zamanıdır, bu elektrik yükünü arttırıyor ve trafoların patlamasına neden oluyor. Enerjinin çok fazla kullanılmasına neden oluyor. Sistem eğer yenilenir, buna ilişkin tedbirler alınırsa, biz bu derecede krizin yaşanacağına inanmıyoruz. Biz yetkililere bunu söyledik. Gerekli tedbirlerin alınmasını söyledik. Bunun için bizim üzerimize düşen bir şey varsa üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

Milletvekili Irmak, elektrik kesintilerine karşı halkın haklı tepki gösterdiğini belirterek, "Kim olursa tepki gösterir. Düşünün ki siz bu cehennem sıcağın altında kalıyorsunuz. Böyle kıt kanat aldığınız aletler makineler o dalgalanmalarda yanıyor. Siz tarımınızı yapamıyorsunuz. Bütün bir yıllık gelirinizi tarlaya yatırmışsınız ama sulama yapamadığınız için ekininiz tarlada kuruyor, açlık tehlikesi ile karşı karşıyasınız, siz olsanız ne yaparsınız ' Yani bu doğal bir yaşam refleksidir, olmazsa problemdir. Buna karşılık emniyet kalkıyor insanlarımıza gaz bombası ile tazyikli suyla dağıtmaya çalışıyor. Dün burada bir kıyamet yaşanmış. Bu kabul edilir bir şey mi' Bunları asla kabul etmiyoruz. Bu ilin vekilleri olarak diyoruz ki; eğer tekrar ederse şayet halkımızla beraber yürüyeceğiz ve gideceğiz o kapının önünde oturacağız. Artık kim bir çare buluyorsa bulsun diyeceğiz. Biz buradan da son uyarımızı yapıyoruz. Bu uygulamaları kabul etmiyoruz. Çözüm için bize bir şeyler önersinler tartışalım" dedi. - Silopişırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HDP'li Irmak: Halk Elektrik Kesintilerine Haklı Tepki Gösteriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Polat: Vekiller ceytaş ve botaştan söz etmıyo farkındamısınız sayın silopili vatandaş haraçlarını alıyollar demek 1 0 Yanıtla
  • Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü
    11:35 Manisa'da su kullanım bedeli düşürüldü

    Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, hanelerde kullanılan şebeke suyunun ilk 2 tonunu 1 liradan fiyatlandırma kararı aldı. Sonraki kullanım kademelerinde ise yüzde 30 indirim yapılacak. Ayrıca aboneliklerde uygulanan kartlı su sayacı zorunluluğu da kaldırıldı.

  • Fransız Geliştirici, Boykot X Uygulamasıyla Tüketicilere Bilgi Veriyor
    11:35 Fransız Geliştirici, Boykot X Uygulamasıyla Tüketicilere Bilgi Veriyor

    Kuzey Afrika asıllı Fransız Chedy el Tabaa, dünya genelinde soykırım gibi insan hakları ihlalleri ve çevreye ilişkin konular nedeniyle boykot edilen ürün ve firmalar hakkında tüketicileri Türkçe dahil 7 dilde bilgilendiren Boycott X uygulamasını geliştirdi. Uygulama, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki krizin ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının desteklendiği, insan haklarının ihlal edildiği, çevre kirliliğine neden olunduğu veya hayvanlara eziyette bulunulduğu gerekçesiyle boykot edilen ürünlerle ilgili tüketicilere bilgi veriyor.

  • Manisa'da kamyonet ile minibüs çarpıştı: 9 öğrenci yaralandı
    11:34 Manisa'da kamyonet ile minibüs çarpıştı: 9 öğrenci yaralandı

    Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Çortak Ömer Nimet Kahraman İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerini taşıyan minibüs ile bir kamyonet çarpıştı. Kazada 9 öğrenci hafif yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Öğrencilerin durumu ise iyi.

  • İstanbul'da banka dolandırıcılığı operasyonunda 18 şüpheli adliyeye sevk edildi
    11:33 İstanbul'da banka dolandırıcılığı operasyonunda 18 şüpheli adliyeye sevk edildi

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin polisteki işlemleri tamamlandıktan sonra Küçükçekmece Adliyesi'ne götürüldü.

  • Bilecik'te asker eğlencesi adı altında havaya ateş açan şüpheli yakalandı
    11:32 Bilecik'te asker eğlencesi adı altında havaya ateş açan şüpheli yakalandı

    Bilecik'te düzenlenen asker eğlencesi sırasında konvoyda havaya ateş açan şüpheli şahıs, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Şahsın üzerinde bulunan tabanca muhafaza altına alınarak cezai işlem uygulandı.

  • Denizli'de Samanlıkta Çıkan Yangın Geceyi Aydınlattı
    11:32 Denizli'de Samanlıkta Çıkan Yangın Geceyi Aydınlattı

    Denizli'nin Sarayköy ilçesinde meydana gelen yangında samanlık alev aldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınırken can kaybı yaşanmadı. Ancak yangın sonucunda maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeni ise itfaiye ekiplerinin yapacağı çalışmaların ardından belirlenecek. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Motosikleti yatarak kullandı, canını hiçe saydı
    11:31 Motosikleti yatarak kullandı, canını hiçe saydı

    Bursa'da bir genç trafiğe çıktığı motosikletini yatarak kullandı. Canını hiçe sayan sürücünün o anları kameraya yansıdı. Bursa'da akıllara durgunluk veren olay Mudanya yolu üzerinde yaşandı. Anayola çıkan sürücü seyir halindeki iki tekerlekli aracı yatarak sürmeye başladı. Dakikalarca bu şekilde ilerleyen sürücü hem kendi, hem de trafikteki diğer sürücülerin canını hiçe saydı. Yürekleri ağza getiren görüntü vatandaşların kamerasına yansırken, polis olayla ilgili çalışma başlattı.


Advertisement