Hdp'li Irmak: Meclis'e Gümbür Gümbür Gidiyoruz - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Irmak: Meclis'e Gümbür Gümbür Gidiyoruz

Hdp\'li Irmak: Meclis\'e Gümbür Gümbür Gidiyoruz

Halkların Demlokratik Partisi (HDP) Hakkari 1'inci sıra milletvekili adayı Selma Irmak, 7 Haziran seçimlerinde provokasyon yapmak isteyenlere karşı halkın sağduyulu olması gerektiğini belirterek,"Seçim günü de birilerinin provokasyon girişimi olabilir.

04.06.2015 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demlokratik Partisi (HDP) Hakkari 1'inci sıra milletvekili adayı Selma Irmak, 7 Haziran seçimlerinde provokasyon yapmak isteyenlere karşı halkın sağduyulu olması gerektiğini belirterek,"Seçim günü de birilerinin provokasyon girişimi olabilir. Buna karşı da halkımız sağduyulu olmalı. Biz barajları aştık. Birileri o barajların altında kaldı. Biz sular, seller gibi akıyoruz ve biz HDP olarak Meclis'e gümbür gümbür gidiyoruz. Bu ülkenin bütün renkleri ve değerleri olarak o meclise giriyoruz" dedi.

HDP Hakkari Milletvekili adayı Selma Irmak ve beraberindeki Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu, HDP ve DBP yöneticileri ile birlikte yarın Hakkari'de yapılacak olan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın mitingi için esnafı gezerek davette bulundu. Irmak, 7 Haziran seçimlerinde Hakkari halkının bir kez daha kendini ispatlayacaklarını belirterek, şöyle dedi:

"Hakkari halkı alanlarda barajı nasıl aşacağını gösterecek, kararını ve kararlılığını ifade edecek. Onun için bütün halkımızı mitinge davet ediyoruz. Bütün halkımızı olası provokasyonlara karşı da duyarlı olmaya çağırıyoruz. Biliyorsunuz seçimin başından beridir ne yazık ki yürütülen kirli bir kampanya var. Bu kampanya sadece kirli değil, aynı zamanda kanlı bir kampanya. Ne yazik ki, birilerinin gözünü kan bürümüş ve halkın iradesinin demokratik bir biçimde seçime yansımasının önüne geçmek istiyor. Halkımızın sağduyusu bugüne kadar bu kirli ve kanlı politikaları boşa çıkardı. 3 günümüz kaldı, sabredeceğiz. Eyüp sabrıyla 3 günü de geçireceğiz. Tayyip Erdoğan bu halka provokasyon yaptıramayacak, bu seçimi kana bulayamayacak. Ne olursa olsun bu seçimde halkın, halkların iradesi ortaya çıkacak ve biz şuna büyük bir güvenle, büyük bir inançla inanıyoruz. O sandıklarda muhakkak ve muhakkak HDP barajı aşacak. Kirli politikaların sahiplerini de o sandıklara gömülürek seçimi bitireceğiz. Biliyorsunuz daha dün Bingöl Karlıova'da bir arkadaşımız ne yazik ki, infaz edildi. Bizim anons aracını kullanan şoförümüz anonsu bittikten sonra evine giderken yolda kimliği bilinmeyen kişi veya kişilerce 21 plakalı beyaz bir araçta taranıyor ve 50 metre ötede de infaz ediliyor. Otopsi raporları bu şekilde. Bu olaylara biz yabancı değiliz. 1990-2000'li yıllarda biz 17 bin insanımızı faili meçhul cinayetlere kurban verdik. Birileri 1990'lı süreçleri hortlatmak ve kanlı günleri geri getirmek istiyor. Çünkü kan üzerinden nemalanıyorlar, şiddet üzerinden politika yürütüyorlar. Onlar çözümün yanlısı değiller. Biz bu olayı şiddetle ve nefretle kınıyoruz."

Silvan'da provokasyon girişimlerinin devam ettiğini de belirten Irmak,"Yol kesiyorlar, sağa sola silahla ateş ediyorlar. Bunlar hiç tesadüfi değil. Bunlar sandığı boşa çıkartmak isteyen, sandığı kana bulamak isteyenlerin işidir. Ne olursa olsun, kim olursa olsun halkımızın sağduyulu olması gerekiyor. Hiçbir şekilde şiddet kullanmayacağız, kullananlara engel olacağız. Bizi şiddete çekmek isteyenlere karşı mutlaka dikkatli olacağız. Seçim günü de birilerinin provokasyon girişimi olabilir. Buna karşı da halkımız sağduyulu olmalı. Biz barajları aştık. Birileri o barjların altında kaldı. Biz sular, seller gibi akıyoruz ve biz HDP olarak meclise gümbür gümbür gidiyoruz. Bu ülkenin bütün renkleri ve değerleri olarak o meclise giriyoruz. ve o sarayı kuranların başına yıkıyoruz. Bu barajı, barajı kuranların başına yıkıyoruz" dedi. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp'li Irmak: Meclis'e Gümbür Gümbür Gidiyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement