HDP'li Kaplan: 33 Askerin Ölümü Gibi 2 Polisin Ölümü de Provokasyon - Son Dakika
Güncel

HDP'li Kaplan: 33 Askerin Ölümü Gibi 2 Polisin Ölümü de Provokasyon

HDP\'li Kaplan: 33 Askerin Ölümü Gibi 2 Polisin Ölümü de Provokasyon

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Bingöl olayının, tam barış geldiği sırada 33 askerin öldüğü zaman ki gibi yine bir provokasyon olduğunu iddia etti.

16.10.2014 15:40  Güncelleme: 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de Kobani'ye destek gösterileri sırasında başından vurularak ağır yaralanan Ekrem Kaçaroğlu'nun ailesini hastanede ziyaret eden HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, ardından da açıklama yaptı. MHP lideri Devlet Bahçeli'den, gösterilerde bozkurt işareti yapan kişilerin kim olduğunu bulmasını isteyen ve bunların Ak kurtlar mı olduğunu soran Kaplan, Bingöl olayının da tam barış geldiği sırada 33 askerin öldüğü zaman ki gibi yine bir provokasyon olduğunu iddia etti.

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, çeşitli temaslarda bulunmak üzere İzmir'de partisinin yöneticileriyle bir araya geldi. Burada, kentte Kobani'ye destek gösterileri sırasında başından vurularak ağır yaralanan Ekrem Kaçaroğlu'nun ailesini hastanede ziyaret eden Hasip Kaplan, ardından da Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda açıklama yaptı.

"HEM DOĞU DA HEM BATIDA HUKUK ADINA SAÇMALAYANLAR VAR"

Ekrem Kaçaroğlu'nun, TOMA su sıktığı sırada vurulduğunu dile getiren Kaplan, "Kendisine dua ediyoruz. Halkın, güvenliğini teslim ettiği güvenlik güçleri ile sokakta hukuk adına hareket ettiğini söyleyen güçler, birleşmiş ve orada protesto gösterisindeki bir kişiyi linç edebiliyor. Aynı şekilde saçmalarla yaralanan iki kişi daha var. Ben Cizre'de var sanıyordum pompalı tüfekle saçmalarla vurulan kişileri. Çünkü orada da yirminin üzerinde kişi vuruldu. Yani hem doğuda hem de batıda, saçmalarla saçmalayanlar var. Hukuk adına, kanun adına" dedi.

"BEN İZMİRLİLERE, EGELİLERE ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM..."

İzmir'deki gösteriler sırasında bir kişinin polisin silahını alıp kaçmasıyla ilgili de konuşan Hasip Kaplan, "Ben İzmirlilere Egelilere şunu söylemek istiyorum. İzmir halkı Ege halkı, çağdaştır. İnsani yönleri duyarlıdır. Temel hak, temel özgürlüklere duyarlıdır. Burada gösteriler yapılır, olaysız olarak dağılırdı. Ama son iki yıldaki gösterilerde sürekli olaylar çıkıyor. Saldırı olmadan olaylar bitmiyor. Bir sindirme olayı var. Son olaylarda biri kişi, göstericilerle alakası olmayan biri kişi, gidip polisin silahını alıyor ve sonrasında da yakalanıyor. Ama bu olay, o kişi göstericelerden birisiymiş gibi kullanıldı. Buradan söylüyorum bu olay manipülasyondur" dedi.

"BAHÇELİ, O KİŞİLER AK KURT MU?"

MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye de, olaylar sırasındaki açıklamaları üzerinden değinen Hasip Kaplan, "Devlet Bahçeli'ye de biri çift lafım var. Siz 'sokaktan çekilin' dediniz. 'Ülkücüler çıkmasın' dediniz. 'MHP'liler çıkmasın' dediniz. Peki İzmir'de, Antep'te, Esenyurt'ta İstanbul'da, hala bozkurt işareti yapıp da saldırganlar çıkıyor ortaya. Sizin sloganlarınızı atıyorlar. Kimdi bunlar açıklayınız. Size muhalif olanlar mı, yoksa sizin sözünüze rağmen sokağa çıkanlar mı? Soruyorum Bunlar Ak kurt mu yoksa" dedi.

"BİNGÖL OLAYINDAKİ GİZLİLİK KALDIRILSIN"

Bingöl'de iki polisin şehit edilmesi olayına da değinen Hasip Kaplan, hükümete seslendiğini söyleyip, soruşturmanın üzerindeki gizliliği kaldırmalarını istedi. Türkiye'deki herkesin olayı açıkca öğrenmesi gerektiğini ifade eden Kaplan, "Bu soruşturmadaki gizliliği kaldırın. 77 milyon ne olmuş öğrensin. Bingöl'de rahmetli Özal zamanında, 1993 yılında, barış kuruldu, silahlar sustu. Tam o sırada 33 askerimizi orada öldü. Aynı provokasyon, aynı derin yapı bugün de Bingöl'de hayattadır. Suikastı kim yaptı açığa çıkması lazım. Neden savcılık soruşturmasına, otopsiye, balistik incelemelere gizlilik koydunuz? Bir saat sonra başbakan dedi ki 'yapanlar cezalandırıldı.' Sen yargısız infaz başbakanı mısın? O cezalandırıldı dedikleri kişilerin, öldürülen kişilerin, olayla ilgisinin olmadığı ortaya çıktı. Emniyet müdürünün ölümüyle ilgilerinin olmadığı bizim araştırmalarımızda da ortaya çıktı. Çok dikkatli olmamız lazım. Türk'ü, Kürde, laiki anti laike kırdırmak istiyorlar. Kamplaştırarak iktidarlarını sürdürmek isteyenler var. Sağduyuya çağırıyorum" dedi.

"YARGI PAKETİNİ BAŞLARINA GEÇİRİRİZ"

Kobani direnişine herkesin destek vermesi gerektiğini, IŞİD'in yarın İzmir'de bile insanların başı açık diye kafa keseceğini söyleyen Kaplan, tüm vatandaşları uyardıklarını, siyaseten IŞİD'in yanında olanların onlardan farkının olmadığını ifade etti. Yeni çıkacak olan yargı paketiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Hasip Kaplan, " Hükümet, yeni Türkiye'yle ileriye gideceğine vitesi geri takmış geri gidiyor. Yeni özgürlükler ve demokrasi diyor ama öyle kanunlara çıkartıyor ki, adalet olmasın. İstedikleri gibi insanları içeriye almak istiyorlar. Gizlice dinlesinler, sorgusuz sualsiz ceberrut bir tıpkı Saddam gibi, Esat gibi bir muhaberat sistemini Türkiye'ye getirmek istiyorlar. Bu Cumhurbaşkanı'nı ve Başbakan'ı korkaklıkla suçluyorum. Korkaksınız. Korkmasaydınız sadece polis gücüne, asker gücüne devlet, çete gücüne güvenmezdiniz. Biz o torbanızı geri çekmenizi istiyoruz. Yoksa, torbanızı kafanıza geçirmesini biliriz. Maşallah bu güç Türkiye'de vardır." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HDP'li Kaplan: 33 Askerin Ölümü Gibi 2 Polisin Ölümü de Provokasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement