Hdp'li Kaplan Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp'li Kaplan Açıklaması

Hdp\'li Kaplan Açıklaması

"Cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş'ın, PKK'nın, hiçbir siyasinin, 'elektrik borçlarını ödemeyin' diye bir talimatı yoktur"

08.07.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Cumhurbaşkanı adayları Selahattin Demirtaş'ın, PKK'nın ve hiçbir siyasinin, "elektrik borçlarını ödemeyin" diye bir talimatının bulunmadığını söyledi.

Kaplan'a, partisinin grup toplantısının ardından gazeteciler tarafından Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız'ın elektrik borçlarına ilişkin açıklamaları soruldu.

"Enerji Bakanı durmadan gerçekleri çarpıtıyor, yalancının teki" iddiasında bulunan Kaplan, Yıldız'ın "yüzde 80 kaçak var" dediğini, Dicle AŞ'nin 5 ilde görev yaptığını ve bu kaçağın tarımsal sulama elektrik borçları olduğunu söyledi.

Bunların büyük çoğunluğunun Şanlıurfa'da ve borçlularının da AK Parti'li olduğunu öne süren Kaplan, en az borcu olan ilin Şırnak olduğunu kaydetti. Kaplan, "Şırnak'ın bir fabrika kadar borcu yok. Bunun hesabını Meclis'te soracağız" diye konuştu.

Kaplan, "Cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş'ın, PKK'nın, hiçbir siyasinin, 'elektrik borçlarını ödemeyin' diye bir talimatı yoktur. Torba kanunla elektrik borçlarını devlet ödeyeceğine ilişkin Başbakan'ın kayıtları kamuoyuna yansıdı. Kendi yandaşlarının borcunu kapatmak için vatandaşla oynamasınlar. Hasip Kaplan uyarıyor. Şırnak halkının çevre bilinci yüksektir, meydanlara çıkarız, hesabını sorarız. Bu kadar sömüreceksin üstüne yalan söyleyeceksin. Bu kadarı olmaz" dedi.

Kaplan, Yıldız'ı istifaya davet etti. - TBMM

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement